mihin jätteeseen pannaan vanhat paistinpannut?
on hackmannin matadorista pinnoite mennyt pilalle, vaikka siinä luvattiin että kestää kuumaa. Kaapissa on toinenkin vanha pannu, jossa pinnoite pilalle. Mihin jätteeseen mä ne työnnän? Asutaan omakotialueella, jossa ei ole erikseen eri keräyksiä, joten johonkin "pisteeseen" se lienee vietävä. Mihin? Niissähän on metallia ja muovia ja ties mitä kaikkea.
Osaako kukaan muuten neuvoa sellaista paistinpannua, joka oikeasti kestäisi jotain? Valurauta, joo, mutta sillä taas ei voi paistaa kananmunaa kun ne tarttuu kiinni.
Kommentit (20)
Anna vanha pannu ukollesi, se on hyvä apuväline vaihdettaessa ruohonleikkuriin öljyjä.
[quote author="Vierailija" time="10.01.2011 klo 11:59"]Odota sellaista, niin saat vielä alennuksen kaupan päälle.
[/quote]
Kaupat keräävät pannuja.
Tämän ketjun aloituksen jälkeen (4 vuotta sitten) on tullut aika moneen kauppaan laatikko, jonne voi palauttaa vanhat pannut. Ainakin tuossa lähimmässä citymarketissa on sellanen palautusboxi.
Metallinkierrätys. Itse kyllä ruuvaan mahdollisen muovikahvan ensin pois. En tiedä tarvitsisiko ;)
http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2062
En osaa neuvoa parempaa pannua, kun meillä Hackmannin teflon-pannut ovat kestäneet kulutusta tosi hyvin.
Mä oon hankkiutunut eroon kaikista teflon-astioista, koska en usko niiden olevan ainakaan terveellisiä.
Osaako kukaan muuten neuvoa sellaista paistinpannua, joka oikeasti kestäisi jotain? Valurauta, joo, mutta sillä taas ei voi paistaa kananmunaa kun ne tarttuu kiinni.
lämpötila (ts. ei liian kuuma), niin ei tartu. ja myös oikea pannun huolto: pannua ei saa pestä pesuaineella, ja se on hyvä rasvata pesun jälkeen
Valurautapannun käyttöä pitää harjoitella.
Terv. se tefloneista luopunut
Odota sellaista, niin saat vielä alennuksen kaupan päälle.
Ottaakohan liikkeet vastaan, tai onko niillä mitään velvoitetta? Kodinkoneittenhan suhteen liikkeiden on jollakin tavoin järjestettävä vanhan kierrätys, mutta näihin liittyy ne kierrätysmaksutkin. Eli ei taida toimia paistinpannun kanssa niin että kävelet kauppaan, annat vanhan pannun myyjälle ja nappaat uuden mukaan hyllystä. Olisi kyllä hyvä jos marketeissa olisi samoilla tienoilla missä näitä myydään, myös vanhojen vastaanotto. Tosin varmaan jonkinmoinen terveyshazardi, kun kaikki eivät kuitenkaan tajuaisi pestä palautuspannua.
En osaa neuvoa parempaa pannua, kun meillä Hackmannin teflon-pannut ovat kestäneet kulutusta tosi hyvin.
Mä oon paistanut lihaa, pihvejä ja niin edelleen ja jotain pyttipannua ja kananmunaa. Enkä mielestäni edes liian kovalla, ja tosiaan sen matadorin piti kestää pihvinpaisto. Mut se pinnoite ikäänkuin "kuplii".
kiitos tiedosta, vien siis pienmetallinkeräysastiaan.
Pihvejä, leikkeitä, kalaa, pitkää haudutettavia kastikkeita, erilaisia kasvismössöjä (papuja, pinaattia, linssejä, paprikaa, sipulia), ihan tavallisia jauheliharuokia, munakasta, lettuja, köyhiä ritareita, paahdettuja siemeniä...
Käytän paistamiseen vaihdellen oliiviöljyä, rypsiöljyä tai voita. En koskaan jätä pannua yksin lämpenemään, vaan aina ensin öljy/voi ja sitten vasta lämmöt päälle. Valkosipuli, chili ja inkivääri myös tuoreena suoraan pannulle. Annan lihan seistä huoneenlämmössä ennen paistamista. Käytän muovisia tai puisia työvälineitä. Pesen pannut aina käsin ja kuivaan heti talouspaperilla. Mies laittaa ne kuivauskaappiin kuivumaan.
En mä keksi mitään erityistä, mitä niillä tekisin :)
Vaikka hoidan oikeaoppisesti, pesen käsin, en kumenna tyhjänä ym. niin Kovanaamat ja sen tyyppiset kestävät käyttöä max pari vuotta. Nyt ostin Hackmanin selvästi kalliimman pannun, nimeä en muista, mutta hinta olin noin 70 euroa. Se tuntuu todella hyvältä tefloniin verrattuna. Joku pinnoite siinäkin on, mutta tuntuu selvästi luistavammalta ja kestävämmältä.
Minulla on valurautapannukin, mutta en saa sitä pysymään kunnossa. Heti kun kerrankin laittaa siinä jotakin kastikeruokaa niin taas ottaa kaikki pohjaan kiinni. Ja ei, en käytä astianpesuainetta.
Näyttää olevan Rotisser-sarjaa tuo meidän uusi pannu. Saapa nähdä miten kestää.
Täältä voi lukea tarkemmin kuinka paistinpannut tulisi kierrättää https://minasydankoti.fi/paistinpannun-kierratys/
Olen heittänyt sillalta alas mereen.
Vierailija kirjoitti:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90101207/
Ikeassa harva asia on kestävää, mut noi paistinpannut on vaan niin maailman parhaita. Hinta ei oo kova, oma pannu on ostettu 3 vuotta sitten, ja edelleen on kuin pakasta vedetty. Suosittelen! Tottakai pannuja pitää osata käsitellä oikein, mut oikealla huolenpidolla Ikeasta saa pitkäaikaisen kumppanin ruuanlaittoon, ite en enää ikinä osta Kovanaamoja tai muita "muka-parempia" pannuja :P
Linkki ei toimi (vanha), mitähän pannua tuossa tarkoitetaan?
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90101207/
Ikeassa harva asia on kestävää, mut noi paistinpannut on vaan niin maailman parhaita. Hinta ei oo kova, oma pannu on ostettu 3 vuotta sitten, ja edelleen on kuin pakasta vedetty. Suosittelen! Tottakai pannuja pitää osata käsitellä oikein, mut oikealla huolenpidolla Ikeasta saa pitkäaikaisen kumppanin ruuanlaittoon, ite en enää ikinä osta Kovanaamoja tai muita "muka-parempia" pannuja :P