Huuhteletko pastan keittämisern jälkeen?
Kommentit (18)
kylmenee nopeammin. Lämpimänä jos on tarkoitus tarjota, vesi pois ja oivariinia sekaan.
jotta keitin veden "limat" huuhtoutuvat pois. Voinokare antaa hyvän maun.
sitä tärkkelystä aina liukenee jonkun verran keitinveteen, jää "mömmöksi", huuhtelen sen pois kuumalla vedellä. Kai vaan tapa, en tiedä tarttisko varsinaisesti. Mutta kyllä se tuntuu erilaiselta kun huuhtelee.
joku kokki selittänyt tätä juttua niin, että silloin ns. huuhdellaan, jos ei laiteta kastiketta sen pastan sekaan ja jos kastike tulee pastan sekaan niin ei huuhdella? Muistanko nyt ihan väärin? Siis niin, että kastike tarttuisi paremmin pastaan, ei saa huuhdella tärkkelystä pois.
ja vielä kuumalla vedelle. mitä järkeä? Eihän kuumaa vettä sitäpaitsi edes suositella ruuanvalmistukseen....
Eikä tule parempia minu mielestä tulee jotenki limasen ja sellasen laihan olosta jos huuhtelee.
on tarkoitus tehdä kylmää salaattia. Musta on ällöä, kun jotkut huuhtelevat kuumalla hanavedellä.
on tarkoitus tehdä kylmää salaattia. Musta on ällöä, kun jotkut huuhtelevat kuumalla hanavedellä.
pasta tulee siltään lisukkeeksi, huuhtelen nopeasti siivilässä kylmällä vedellä ja heitän joko takaisin kattilaan tai suoraan lautaselle. Ei se liikaa jäähdy, kun ei ala läträämään - mutta vie sen pahimman limaisuuden pois.
Ja kuumassa kattilassa kannen alla se pysyy vielä tovin lämpimänäkin, mutta ruuan lämpötilahan on vain ajoituskysymys.
Kuten edellisetkin,huuhtelen kylmällä vedellä jos teen pastasalaatin mutta en huuhtele lämpimänä tarjottavaa pastaa. Jos laittaa keitinveden sekaan tilkan öljyä, ei pastan tärkkelys jämähdä liisteriksi siivilöinnin jälkeen. Kuumaa hanavettä en menisi ruokaan laittamaan edes kotimassa.
pasta tulee siltään lisukkeeksi, huuhtelen nopeasti siivilässä kylmällä vedellä ja heitän joko takaisin kattilaan tai suoraan lautaselle. Ei se liikaa jäähdy, kun ei ala läträämään - mutta vie sen pahimman limaisuuden pois.
Ja kuumassa kattilassa kannen alla se pysyy vielä tovin lämpimänäkin, mutta ruuan lämpötilahan on vain ajoituskysymys.
onneksi en syö teillä.
Sillon ymmärrän huuhtelun jos pasta tulee salaattiin.
kuvottavaa
kuvotuksensa repii, vaikka sitten siitä että ruoka huuhdotaan puhtaalla vedellä ;)
Minusta se limainen, huuhtomaton pasta jos mikä on kuvottavaa.
kaadan pastan siivilään ja jätän sen huuhtelemisen jälkeen siihen valumaan, kunnes teen samassa kattilassa pastan.
Ja meillä syödään lähes aina torino-makaroonia, 19 senttiä pussi, se pitääkin huuhdella.
huuteletko pastankeittämisen jälkeen:)
Mietin et miks ihmeessä pitää huutaa ja kenelle;)
huuteletko pastankeittämisen jälkeen:) Mietin et miks ihmeessä pitää huutaa ja kenelle;)
Pitäähän se perhe huudella syömään sieltä sohvalta rötväilemästä.
Ei niin mitään järkeä huuhdella. Olen aina ihmetellyt mistä suomalaisilla on tullut se tapa että huuhtovat pastaa. Italiassa päinvastoin usein jätetään tahallaan vähän sitä keitinvettä sekaan (valutetaan puolihuolimattomasti tai sitten ihan otetaan talteen sitä vähän valutuksen jälkeen lisättäväksi) eikä niin että viimeisestkin keitinvedet huuhdotaan hanavedellä pois.
kaadan pastan siivilään ja jätän sen huuhtelemisen jälkeen siihen valumaan, kunnes teen samassa kattilassa pastan.
Ja meillä syödään lähes aina torino-makaroonia, 19 senttiä pussi, se pitääkin huuhdella.
tai jotain muita noista suomalaisten myllyjen syömäkelvottomista moskista, niin voi olla syytäkin huuhdella. Hyvän pastan keitinvesi taas on vähän taikinanmakuista herkkua jota missään nimessä ei pidä kaikkea valuttaa pois :)
t. 24
että pasta jää kosteaksi. En myöskään lisää siihen öljyä (niinkuin jotkut tekevät).