saako castello valkohome (tms) juustosta syödä kuoret?
juust on valkoinen ja siinä on ikäänkuin kuoret päällä, sisus on löllöntahmea ja pehmeä. saako nuo kuoret syödä?
Kommentit (10)
kiitos tiedosta.. mä olen heittänyt ne kuoret aina roskiin :0
Kyl ne kuoret voi syödä. Ainaki itte oon syöny:-)
Sen puu/pahvilootan? Senkun imaset kitusiis.
Vanha ketju, mutta ne kuoret on just parasta briessä.
Hei mutta nyt kun tämä nousi esille, niin minua askarruttaa joissakin, esim. Arlan juustoissa oleva voimakkaankeltainen, vahamainen pinnoite. Se on niin ohut, että sitä on vaikea siivota poiskaan. Mistä se on tehty ja onko se tarkoitettu syötäväksi? Tietääkö joku?
Älä syö kuoria, äläkä varmuden vuoksi sisustakaan..
Vahapinnan saa parhaiten pois juustohöylällä.
Castellon "kuori" on todella ohut, ja todella syötävä. Joisakin varsinaisissa Brie-juustoissa voi olla todella kova ja paksu kuori, näitä ei aina syö ranskalaisetkaan....
Mm. omena, banaani ja appelsiini syödään kuorineen, koska kuoret ovat hedelmän vitamiini- ja hivenainepitoisin osa. Että tiedoksi vain. Niin se juusto. Voi syödä. Samaa tavaraa se 'kuori', kuin pehmeä sisus.
Sain päivän terveelliset naurut, kiitos!
Siis älä nyt tietystikään sitä käärepaperia syö :)
Mutta siis koko juusto on syötävää, pinnalla valkoinen kovempi "homekuori" ja pehmeä sisus. Nam