Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laatikaa mulle karppipäivän ruokalista

Vierailija
12.05.2014 |

Olen yrittänyt karpata mutta ruokavalio käy tylsäksi, lähinnä käyttänyt spagetin sijasta kesäkurpitsalastuja, perunan sijasta pakastekaaleja (kukkakaali, parsakaali) tai ihan vaan salaattia ja kurkkua, joskus myös paistanut paprikaa lisukkeeksi.

 

Olen jättänyt hedelmät ja keskittynyt VHH kasviksiin ja lihaan.

 

Nyt kuitenkin viikonloppuna retkahdin pahasti leipään ja herkkuihin koska nuo samat eväät vaan oksettaa. Tarvitsen nyt siis jeesiä jotta saisin syötyä monipuolisemmin. 

 

Olen yrittänyt pitää hiilarit 30 g /pvä

Protsku yli 100 g/pvä 

Mulla on myös kaloritavoite 1700/pvä ja se nyt yleensä toteutuu helposti koska en vaan löydä enää mitään syötävää.

 

Nyt vknloppuna nuo meni reippaasti yli kaikki hiilaria oli 241g!!! protskua 85g ja kaloreita 1938.... shiiiiiiiiiiiiiit!!

 

Onko karppaajia, miltä kuullostaa? Onko mitään tehtävissäretkahduksen jälkeen? Löytyisikö ruokaehdotuksia?

Kommentit (12)

Vierailija
2/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sun kannattais ottaa selvää, mitä on karppaus. Sitten tiedät, mitä syödään ja miksi. Metsään menee, jos ei edes perusteet ole selvillä.

t. monta vuotta karpannut

(ruokavalio on hyvä ja monipuolinen, ei töki samat ruoat)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän noista käyttämistäsi aineista saa monenlaista kun vaihtelee valmistustapaa. Kukkakaalista saa gratiinia, keittoa, kesäkurpitsaa voi marinoida, paistaa, laittaa uunissa, täyttää, tehdä keittoa. Kaalilaatikko on hyvää ja karppia kun jättää riisin pois. Coleslaw on hyvää jauhelihapihvien kanssa. Salaattiakin voi kypsentää. Nyt on parsakausi, aivan ihanaa kaiken kanssa, voi keittää ja paistaa. Caponata on ihanaa (italialainen "ratatouille", mutta vähemmän tomaattinen eli karpimpi versio), googlettamalla löytyy resepti. Munakkaat ovat nopeita ja helppoja ja niihin voi laittaa mitä vain.

Siinä nyt jotain.

Vierailija
4/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.05.2014 klo 13:06"]

kesäkurpitsaa voi marinoida

[/quote]

 

Olisiko jotain hyvää marinointivinkkiä? (En ole ap, mutta joku uusi tapa laittaa kesäkurpitsaa kiinnostaisi).

 

Vierailija
5/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen karpannut muutaman kk ja minulla on ollut kauhean helppoa. En mieti ollenkaan kaloreita tai muuta, laitan vaan aterioita miten mieli tekee, mutta ilman perunaa, riisiä, viljoja. Tässä esimerkiksi parin päivän syömiset:

 

Aamu: Puolikas avokadoa, katkarapuja

Lounas: Lehtisalaattia, porkkanaraastetta, kurkkua, keitettyä kukkakaalia, paistettuja broilerikuutioita, oliiviöljykastike

Välipala: Cashewpähkinöitä, retiisejä

Päivällinen: Sipuli-pekonikeittoa

 

Toinen karppauspäivä:

 

Aamu: Pähkinöitä ja naposteluporkkanoita

Lounas: Työpaikan linjastosta salaattipöydästä kaikenlaista, oliiviöljyä ja suolaa kastikkeeksi, sitten muutama lihapulla joita oli lämpimänä ruokana

Välipala: Muutama leikkeleviipale ja paprikaa

Päivällinen: Porowokkia, eli voissa paistettua poron käristyslihaa, purjoa ja herkkusieniä, mausteena tuoretta inkivääriä ja chilikastiketta

Vierailija
6/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsan marinointi: 

 

Vedä suikaleita kesäkurpitsasta juustohöylällä. Silppua kulhoon chili, sitruunanmehua, suolaa, pippuria, oliiviöljyä. Voila!

 

Kesäkurpitsasta tulee maukasta myös parilapannulla. Paprikaa ja kesäkurpitsaa viipaleiksi. Parilapannulla raidat vihanneksiin. Tee mausteöljy: Balsamico, valkosipuli, oliiviöljy, suola, pippuri, basilika. Lisää buffalomozzarella ja nauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamu: karppileipä (ohjeita karppaus.info) täytettynä kinkulla, voita, salaattia, paprikaa

(Välipala: kermarahkaa ja marjoja)

Lounas: Iso salaatti, jotain lihaa, oliiviöljyä reilusti

Päivällinen; Jauhelihapihvi tai 150 g viipale lohta paistettuna voissa, heitä pannulle myös sekalaisia vihanneksia ja vaikka sieniviipaleita ja taas sitä oliiviöljyä kastikkeeksi, reilusti.

 

Jos tästä jää nälkä niin pähkinöitä tai avokado välipalaksi.

Vierailija
8/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.05.2014 klo 13:30"]

Kesäkurpitsan marinointi: 

 

Vedä suikaleita kesäkurpitsasta juustohöylällä. Silppua kulhoon chili, sitruunanmehua, suolaa, pippuria, oliiviöljyä. Voila!

 

Kesäkurpitsasta tulee maukasta myös parilapannulla. Paprikaa ja kesäkurpitsaa viipaleiksi. Parilapannulla raidat vihanneksiin. Tee mausteöljy: Balsamico, valkosipuli, oliiviöljy, suola, pippuri, basilika. Lisää buffalomozzarella ja nauti.

[/quote]

 

Kiitos vinkeistä, pitääpi kokeilla!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamulla ei tule syötyä (tiedän pitäisi)

Lounas Nakkimunakas jossa seassa myös paprikaa, sipulia, auraa ja juustoraastetta.

 

Välipalana pähkinöitä töissä

 

Päivällinen, Kanaa Grillissä ja Pekoni-tuorejuusto herkkusieniä, salaattia

 

Iltapala Vadelma-kerma-rahkaa

Vierailija
10/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.05.2014 klo 12:53"]

Sun kannattais ottaa selvää, mitä on karppaus. Sitten tiedät, mitä syödään ja miksi. Metsään menee, jos ei edes perusteet ole selvillä.

t. monta vuotta karpannut

(ruokavalio on hyvä ja monipuolinen, ei töki samat ruoat)

[/quote]

No voisko nyt sitten kertoa mitä syödään ja miksi, jotankin lyhyesti?

 

Oon kyllä perehtynyt, mutta jos tälläinen vaikutelma tulee, niin kerro nyt ihmeessä mikä ajatus tämän takana paistaa?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.05.2014 klo 14:12"]

[quote author="Vierailija" time="12.05.2014 klo 12:53"]

Sun kannattais ottaa selvää, mitä on karppaus. Sitten tiedät, mitä syödään ja miksi. Metsään menee, jos ei edes perusteet ole selvillä.

t. monta vuotta karpannut

(ruokavalio on hyvä ja monipuolinen, ei töki samat ruoat)

[/quote]

No voisko nyt sitten kertoa mitä syödään ja miksi, jotankin lyhyesti?

 

Oon kyllä perehtynyt, mutta jos tälläinen vaikutelma tulee, niin kerro nyt ihmeessä mikä ajatus tämän takana paistaa?

 

[/quote]

 

Voi olla, että olet perehtynyt, mutta aloituksesta päätellen et sisäistänyt.

Toiselle on vaikea antaa ruokaohjeita, koska olemme yksilöitä. Ne omat ruoat on vain itse löydettävä.

Karppaus saattaa vaatia myös melko lailla säätämistä ennenkuin se oma juttu löytyy.

Kyllä se siitä ja muista, että hätäilemällä ei tuu kuin kuspäitä kakaroita :)

Vierailija
12/12 |
12.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voihan kökkö, siksihän mä kyselen kun joku tässä mättää.

En jotenkaan osaa/ymmärrä  löytää niitä karppivaihtoehtoja.

 

 

Siksi juuri esimerkki olisi ollut oiva, jos siitä huomaisin miten sokea olen tässä jutussa.

 

Karppaajahommiin havahduin puoli vahingossa kun aloin seuraamaan tarkemmin syömisiä.

Huomasin että ihan liian suuri osa niistä kertyy hiilareista.

 

Aloin tutustua karppimaailmaan, ja olen suht alussa siinä vasta.

Huomasin myös että esim tuolla karppisivuilla, on aterioissa kovasti sellaisia ruoka aineita joista en ole koskaan kuullutkaan!

 

Tuntuu että joka kerta kun sitä kuvittelee löytäneensä sen tasapainon, tuleekin takapakkia. Aion nyt kokeilla tuota mantelileipää, jos leipä on nyt mulle tässä se issue.

 

Seuraava ongelma tulee todennäköisesti olemaan ruokailumäärät... :D

 

 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi viisi