Outoa ruokaa
Olisi kiva kuulla, että mitä ihmettä te olette taikoneet lautaselle, jos jääkaapissa on periaattessa "vain valo". En ole jaksanut käydä kaupassa viikkoon ja nyt alkaa kaapit olemaan oikeasti todella tyhjät. Vatsa on kuitenkin täyttynyt, kun olen tuhonnut kaapeista mm. vanhoja oliiveja, kuivahiivaa, outoja mausteita, kaurahiutaleita ja anjovista.
Maku on joskus ollut hyvinkin erikoinen (ei edes koiralle kelvannut) ja joskus oudot yhdistelmät ovat osuneet aivan nappiin (ehkä mulla ei vain ole kunnon makuaistia).
Olisi siis kiva kuulla mitä outouksia te olette tehneet, oli tilanne sitten mikä tahansa :) Niin ja oliko yritys onnistunut vai totaalinen katastrofi.
Kommentit (12)
Vielä kerta, kertokaas nyt salaisuutenne!
Keittelin ketsupista "keittoa", lautaselle, vähän vettä ja mikroon. Nykyisin olen kyllä mieluummin syömättä sen viisikin päivää kun rupean tuohon.
Minä en oikein tykkää sekoittaa outoja ruokia keskenään, joten "vain valot" -tilanteessa pyrkisin syömään monta kertaa päivässä, yhtä tai kahta sorttia kerrallaan. Esim. mainitsemasi oliivit ja anjovikset olisivat yhdessä aivan liian suolaisia. Melkeinhän sitä muuten syö mitä tahansa kaapista löytyy, tosin hiivaa ei tulisi mieleenkään syödä sellaisenaan. Kuulostaa tosi oudolta :).
Tuntuu, että useinkin kaappi on tyhjä, mutta ei niistä ruuista mitään kovin outoja yhdistelmiä saa, kun muutenkin valikoima on niin tavallinen.
Mä olen lapsena syönyt kaurahiutaleita ja maitoa. Toinen yhdistelmä oli näkkäriä ja siihen ketsuppia veitsellä päälle.
Minä teen vaikka mistä aineksista ihan kunnon ruokaa enkä mitään outoa viritelmää. Tosin kerran tein outoja sämpylöitä pizzajauhojen jämästä. Alas ne meni.
[quote author="Vierailija" time="18.05.2014 klo 20:58"]
Minä teen vaikka mistä aineksista ihan kunnon ruokaa enkä mitään outoa viritelmää. Tosin kerran tein outoja sämpylöitä pizzajauhojen jämästä. Alas ne meni.
[/quote]No mä luulen että jos sullakin olisi vain se ketsuppi ja kenties sinappia kaapissa, kuten mulla usein, niin paha niistä on kunnon ruokaa tehdä.
[quote author="Vierailija" time="18.05.2014 klo 20:48"]
Minä en oikein tykkää sekoittaa outoja ruokia keskenään, joten "vain valot" -tilanteessa pyrkisin syömään monta kertaa päivässä, yhtä tai kahta sorttia kerrallaan. Esim. mainitsemasi oliivit ja anjovikset olisivat yhdessä aivan liian suolaisia. Melkeinhän sitä muuten syö mitä tahansa kaapista löytyy, tosin hiivaa ei tulisi mieleenkään syödä sellaisenaan. Kuulostaa tosi oudolta :).
Tuntuu, että useinkin kaappi on tyhjä, mutta ei niistä ruuista mitään kovin outoja yhdistelmiä saa, kun muutenkin valikoima on niin tavallinen.
[/quote]
Ei vaan siis valmistin ruokaa noista. En normaalisti käytä oliiveja mihinkään ja anjoviksetkin sain lahjaksi. Tein sitten riisin kera kaikenlaisia sörsseleitä, joita maustoin kaapin uumenista löytyneiden heräteostosmausteiden avulla.
Onnistuinein erikoisuuteni oli anjovikset, riisi, tomaattimurska "risotto", jonka maustoin jollain ihme yrttiseoksella ja valkosipulilla. Olin tehnyt leipää (siihen siis se kuivahiiva), jonka sitten täytin tuolla sörsselillä. En tarvinnut edes margariinia, kun sekin oli loppu.
Kun siis eihän minulla oikeasti ollut vain valo jääkaapissa. Kaappini olivat täynnä syömäkelpoista einestä, mutta en vain ollut niitä koskaan oikein käyttänyt missään. Siksi en jaksanut mennä kauppaan ja kokeilin noista sitten kaikennäköistä. Oliivitkin sotkin kivasti leivän sekaan, makukin oli ihan ok. En siis pidä oliiveista, ostin niitä vain kerran, kun kaverini halusi niitä pizzan päälle.
Makumaailmanikin laajeni ja oikeasti yllätyin, että maailmassa on muutakin kuin jauhelihakastike ja broilerinkoivet (lempiarkiruokiani).
Pahin epäonnistumiseni oli munakas, johon olin lisännyt kookosmaitoa, paprikajauhetta, yrttiseosta ja etikkakurkkuja. Ei ollut kovinkaan mieltäylentävä maku :D
Silloin, kun asuin vielä yksin, kokeilin usein kuinka pitkälle pärjään jääkaapin jämillä. ;) Nykyään mies vähän on tätä vastaan, nirsoilee kai, niin jää tekemättä...mutta pitkän pennin sillä kyllä säästäisi...
Paras ruokani oli, kun täysin ummikkona ja nippanappa täysikäisenä keksin, että voileipäkinkun jämistä, riisistä, kermatilkasta sekä vihreästä paprikasta (joka yleensä jäi syömättä, huom.) saa aikaiseksi taivaallisen, paistetun riisin. Nykyään sama ruoka, hieman jalostetummassa muodossaan, on yksi perusruokia jämäriisille ja mieheni suosikki. :)
Jos oikeasti oudoista kokeilusta puhutaan, olen tehnyt kastikkeen pelkästä vedestä, suuruksesta ja mausteista. Aika kamalaa, mutta alas meni nälkäisenä.
Köyhänä opiskelijana voitelin näkkäreitäni Creme Bonjour-ruoanlaittokermalla varmaan kuukauden, neste vaan kerääntyi sen purkin pintaan enkä tajunnut ettei sitä kuuluisi enää syödä...en kuitenkaan saanut vatsaoireita, joten hyvin meni. :D
Joskus söin lihalientä ja pasteijaa, tajuamatta että se 50-lukulainen resepti vaati itsekeitetyn luuliemen eikä vettä + liemikuutiota...
[quote author="Vierailija" time="18.05.2014 klo 21:20"]
Pahin epäonnistumiseni oli munakas, johon olin lisännyt kookosmaitoa, paprikajauhetta, yrttiseosta ja etikkakurkkuja. Ei ollut kovinkaan mieltäylentävä maku :D
[/quote]
Huh. Minä en viitsisi edes yrittää moista :). En kyllä osaa tehdä syömäkelpoista ruokaa ohjeidenkaan mukaan, joten se lienee syy, etten ihan mitä tahansa aineksia yhdistele. Jos minulla olisi munia, niin valmistaisin munakkaan ihan sellaisenaan, vain suolalla höystettynä. Jos minulla todella olisi nälkä, en ottaisi riskiä, että pilaan ruuan oudolla mausteella.
5
[quote author="Vierailija" time="18.05.2014 klo 21:30"]
[quote author="Vierailija" time="18.05.2014 klo 21:20"]
Pahin epäonnistumiseni oli munakas, johon olin lisännyt kookosmaitoa, paprikajauhetta, yrttiseosta ja etikkakurkkuja. Ei ollut kovinkaan mieltäylentävä maku :D
[/quote]
Huh. Minä en viitsisi edes yrittää moista :). En kyllä osaa tehdä syömäkelpoista ruokaa ohjeidenkaan mukaan, joten se lienee syy, etten ihan mitä tahansa aineksia yhdistele. Jos minulla olisi munia, niin valmistaisin munakkaan ihan sellaisenaan, vain suolalla höystettynä. Jos minulla todella olisi nälkä, en ottaisi riskiä, että pilaan ruuan oudolla mausteella.
5
[/quote]
Joo, menin tuon kanssa vähän yli. Tulin kai liian itsevarmaksi, kun kaikki muu aikaisempi ruoka oli mennyt alas kurkusta :D Ja siis tykkään yhdistellä muutenkin runsaista munakkaista kera kasvisten ja katkarapujen. Yleensä jatkan munakasta pelkällä vedellä tai maidolla, mutta ajattelin, että kookosmaitokin ajaa saman asian. Olisi kookosmaitokin varmaan toiminut, mutta sitten se olisi kaivannut jotain tulista kaveriksi. Suolakurkut taisi olla se viimeinen niitti kamalalle makuelämukselle :D
Opiskeluaikoina tein tosi usein pelkän ruskean kastikkeen ja keitettyjä perunoita. Ihan älyttömän hyvää, mutta ei vain kovinkaan terveellistä pitkällä tähtäimellä. Pikkutyttönä lempiaamupalani oli ranskanleipä, jonka päällä oli ketsuppia, vähän kuin raaka pizza :D
Eikö kukaan ole tehnyt outoja ruokakokeiluja?