Päätin lopettaa marinoidun broilerin ostamisen! APUA!!!!!
Teen lähes kaikki ruoat broilerista ja ostan valmiiksi marinoituja... Olen jo jonkin aikaa hävennyt tätä kun ostan valmiiksi maustetut lihat mutta eilen katkesi aasin selkä kun lapseni kaveri söi meillä ja sanoi "Teillä ruoka on aina saman makuista. On se hyvää, nam nam, mutta maistuu aina samalta."
Nolotti.
Nyt tarvitsen teidän apua! Miten broileri marinoidaan kotona????
Pippurilla ja suolalla ei varmaan pitkälle pötki? Mitä mausteita minun pitää hankkia?
Miten voin tehdä yhtä hyvän makuisia broilereita kuin ne kaupan, hunajamarinoitu yms maut?
Kommentit (45)
[quote author="Vierailija" time="06.05.2014 klo 12:59"]
Miten voin tehdä yhtä hyvän makuisia broilereita kuin ne kaupan, hunajamarinoitu yms maut?
[/quote]
No tähän nyt ei paljoa vaadita
Saako jostain marinoimatonta broileria, ja jos kerran marinoidut maistuvat mielestäsi hyviltä niin miksi kiusaat itseäsi ja yrität pakolla tehdä marinoimattomasta? Ei kai joku naapurin kakara sanele mitä teillä syödään? Häh? :O
Käytä oikeaa hunajaa ja osta vaikka meiran broilerimaustetta ja mausta sillä, ei sisällä natriumglutamaattia. Mausteet pussiin broilerin kanssa, pyörittelet ja hetkeksi jääkaappiin. Itse olen laiska ja nakkaan suoraan pannulle voin, lihan ja mausteet/yrtit. En osta koskaan valmiiksi marinoitua lihaa.
Öljyllä saat maut kiinni ja mausteena voit käyttää erilaisia pippureita, yrttejä, valkosipulia jne
Paista voissa, lisää pippuria, suolaa, currya. Myös rosmariini on hyvä mauste broilerille. Kookoskerma kanssa.
Koipia tai kokonainen kana: laita suolattuna uunivuokaan esim. omenan ja sipulilohkojen (kelta ja valko) kanssa ja hauduta kauan.
En koskaan osta niitä kamalia marinadissa lilluvia jätteitä.
[quote author="Vierailija" time="06.05.2014 klo 13:02"]Saako jostain marinoimatonta broileria
[/quote]
No tietysti saa ja se on halvempaakin.
Ei niitä tarvitse marinoida. Ripottelet vaan päälle mausteita, ja valmis broilerimausteseoksella on helppo aloittaa. Silloin se on ns. pintamaustettua, mutta tuoreempaa kuin marinoitu. Kun teet kastikkeen, vaihtele aineksia: joskus paprikaa, tai tomaattia, tai ruokakermaa ...
"Sama maku" tulee myös siitä, että raaka-aine on aina sama, eli broileri. Oletko kokeillut kalaa (muikusta ja silakasta kirjoloheen monta lajia) tai muita lihoja?
googlella löytyy aika monta reseptiä...
Meillä rintapalat kattilaan, vettä perään ja pari mausteliemikuutiota. Jäljelle jääneestä liemestä ja kananjämistä tehdään seuraavan päivän kanarisotto. Jos kanaa ei jää niin kasvissosekeiton pohjaksi tuo.
Reisikoivet astiaan, sipulia, broilerimaustetta, currya, valkopippuria ja suolaa ja vettä niin että peittyvät. Folio päälle ja seuraavana päivänä asetat ritilälle uuniin ja paistat. Hyvää!
Suikaleet paistetaan pannulla ja lisätään em mausteita ja pyöritellään kunnolla paistinlastalla.
Helppoa ja terveellistä.
[quote author="Vierailija" time="06.05.2014 klo 13:04"]
En koskaan osta niitä kamalia marinadissa lilluvia jätteitä.
[/quote]
No ei se marinaadi niistä nyt sentään jätteitä tee, eihän?
Ihme avuttomuutta! Ei osata ruokaa laittaa!!
[quote author="Vierailija" time="06.05.2014 klo 13:11"]Ihme avuttomuutta! Ei osata ruokaa laittaa!!
[/quote]
No, fiksu ihminen pyytää apua, kuten aloittaja. Mikä on sinun panoksesi tähän asiaan?
No totuushan on, että marinoidut lihat "säilyy kauemmin" eli pidempi myyntiaika kuin marinoimattomilla, joten aikamoista jätettä se lähellä vk-päiväyksen tienoilla jo on....
[quote author="Vierailija" time="06.05.2014 klo 13:18"]No totuushan on, että marinoidut lihat "säilyy kauemmin" eli pidempi myyntiaika kuin marinoimattomilla, joten aikamoista jätettä se lähellä vk-päiväyksen tienoilla jo on....
[/quote]
Onko tosiaan näin? Tämä on mulle ihan uutta tietoa. Miksi ja miten se säilyvyys pitenee marinoidussa?
Itse laitan oliiviöljyä, valkosipulia, erilaisia yrttejä fiiliksen mukaan, usein hunajaa. Suola ja pippuri vasta pannulle, ei marinadiin.
No sittenhän se maistuu taas samalle kuin se oranssin liemen broikka, jos samanlaisia meinaat tehdä, ja noilla broilerin perusmausteilla ;)
"Maustettu broilerinliha saattaa olla vatsanväänteiden kannalta parempi valinta kuin maustamaton, sillä ripulia aiheuttavat kampylobakteerit eivät kestä mausteseoksia."
http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/mausteet_vahentavat_bakteereja_broilerinlihasta
Niin mietoja ovat noi valmiiksi maustetut, että itse vain lisäilen currya tai chiliä yleensä. Tosin yhä useammin mieskin tuo sitä pelkästään suolavedellä marinoitua, jota se rainbownkin naturellin näköinen on, kun itsekin olen natissut noista valmiiksi maustetuista joskus...
[quote author="Vierailija" time="06.05.2014 klo 13:23"]No sittenhän se maistuu taas samalle kuin se oranssin liemen broikka, jos samanlaisia meinaat tehdä, ja noilla broilerin perusmausteilla ;)
"Maustettu broilerinliha saattaa olla vatsanväänteiden kannalta parempi valinta kuin maustamaton, sillä ripulia aiheuttavat kampylobakteerit eivät kestä mausteseoksia."
http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/mausteet_vahentavat_bakteereja_broilerinlihasta
Niin mietoja ovat noi valmiiksi maustetut, että itse vain lisäilen currya tai chiliä yleensä. Tosin yhä useammin mieskin tuo sitä pelkästään suolavedellä marinoitua, jota se rainbownkin naturellin näköinen on, kun itsekin olen natissut noista valmiiksi maustetuista joskus...[/quote]
Hyi helvetti ne marinoidut broilerit on hirveitä, oikeaa wt-ruokaa.
Pippurilla ja suolalla juuri pääsetkin pitkälle. Ne ovat kaikkien ammattikokkienkin työvälineet! Mutta olen joskus marinoidut fileet valkosipulilla höystetyssä jukurtissa. Löytyy varmaan ohjeita netistä. Jugge mureuttaa broikun.
Suola, soija, kalakastike, curryt eri muodoissaan, pippuri... Helpoimmasta päästä nämä.