Gluteeniton suolainen pannari - miten onnistuu?
Ajattelin viikonloppuna kylään saapuvalle perheelle tehdä gluteenitonta suolaista pannukakkua, kahdella heistä on keliakia. Minkälaisen taikinan väsään, en ole koskaan tehnyt gluteenitonta pannaria. Mielellään dl-määrät myös -kiitos.
Kommentit (10)
Palstalla ketään keliakiaa sairastavaa?
[quote author="Vierailija" time="17.08.2015 klo 20:13"]
Gluteeniton lettujauho mitä prismassa myydään, sillä onnistuu myös tehdä pannareita muttei vohveleita. Kanamunattomina ja gluteenittoomina
[/quote]Kiitos tästä vinkistä. Onko tämä jauho makeutettu, vai voiko käyttää myös suolaiseen pannariin?
Ap googletteli, ja ainakin Farinan lettujauhoissa on sokeria. Löytyisikö reseptejä. Netistä haeskelin, ja todettiin, että gluteenittomista jauhoista tulee herkästi littana pannari. Olisiko reseptiä "oikeaa pannaria" muistuttavaan pannaritaikinaan?
Käyttäisin Semperin Finmixiä tai tekisin itse seoksen perunajauhosta, riisijauhosta ja maissitärkkelyksestä. Psylliumia hieman imemään nestettä. Pannari kohoaa kun laitat leivinjauhetta ja riittävästi munia taikinaan. ja sopivasti sitä suolaa.
Tuosta farinan lettutaikinasta tulee aivan oikean makuiset letut ja huom me tehdään ne ilman munia.
Maito vain 3 dl viiden sijaan ja enempi sulannutta voita jos ei käytä munia. Tämäkin ohje on paketin kyljessä. Kyllä pannari on littanan mallinen mutta jotkut laittaa banaania sekaan joka sitoo massan paremmin. Se ei ole mikään huono yhdistelmä mutta todellakin siitä tulee makea pannari
[quote author="Vierailija" time="17.08.2015 klo 20:42"]
Tuosta farinan lettutaikinasta tulee aivan oikean makuiset letut ja huom me tehdään ne ilman munia.
Maito vain 3 dl viiden sijaan ja enempi sulannutta voita jos ei käytä munia. Tämäkin ohje on paketin kyljessä. Kyllä pannari on littanan mallinen mutta jotkut laittaa banaania sekaan joka sitoo massan paremmin. Se ei ole mikään huono yhdistelmä mutta todellakin siitä tulee makea pannari
[/quote]Meinasin tehdä poropannarin, jotenkin mulla on aavistus että banaani ei oikein poron kanssa sovi.
Peruspannaritaikina: kananmunia ja juustoraastetta. Sitten niitä aineita, mitä haluat sekaan laittaa.
[quote author="Vierailija" time="17.08.2015 klo 21:50"]Peruspannaritaikina: kananmunia ja juustoraastetta. Sitten niitä aineita, mitä haluat sekaan laittaa.
[/quote]
Nam, kuinka paljon?
[quote author="Vierailija" time="17.08.2015 klo 21:50"]
Peruspannaritaikina: kananmunia ja juustoraastetta. Sitten niitä aineita, mitä haluat sekaan laittaa.
[/quote]Laitetaanko gluteenittomia jauhoja saman verran kuin tavallisia? Eikö munia pitäisi laittaa tavallista enemmän, jotta tulisi paksumpi?
Gluteeniton lettujauho mitä prismassa myydään, sillä onnistuu myös tehdä pannareita muttei vohveleita. Kanamunattomina ja gluteenittoomina