Viljelijät miten saatte kasviksista puisevia ja mauttomia?
millä se luontainen raikas ja makea maku häivytetään tomaateista ja kurkusta?
Kommentit (9)
[quote author="Vierailija" time="04.07.2015 klo 14:30"]millä se luontainen raikas ja makea maku häivytetään tomaateista ja kurkusta?
[/quote]Seisottamalla vihanneksia tukkuliikkeiden keskusvarastoissa 2 viikkoa.
[quote author="Vierailija" time="04.07.2015 klo 14:31"]
[quote author="Vierailija" time="04.07.2015 klo 14:30"]millä se luontainen raikas ja makea maku häivytetään tomaateista ja kurkusta? [/quote]Seisottamalla vihanneksia tukkuliikkeiden keskusvarastoissa 2 viikkoa.
[/quote]
Silläkölailla.
Kyllä ne kurkut ei ole multaa nähneetkään, joita prismasta saa. Liejussa kasvatetaan. Siten.
Tomaateista se lähtee, tai oikeastaan ei ehdi tullakaan, kun ne kerätään raakoina ja annetaan kypsyä matkalla kauppaan.
[quote author="Vierailija" time="04.07.2015 klo 14:34"]Kyllä ne kurkut ei ole multaa nähneetkään, joita prismasta saa. Liejussa kasvatetaan. Siten.
[/quote]
Oikeesti?
[quote author="Vierailija" time="04.07.2015 klo 14:35"][quote author="Vierailija" time="04.07.2015 klo 14:34"]Kyllä ne kurkut ei ole multaa nähneetkään, joita prismasta saa. Liejussa kasvatetaan. Siten.
[/quote]
Oikeesti?
[/quote]
Oikeesti. Vai oletko nähnyt joskus kaupan kurkuissa siemeniä?
Huonot lajikkeet. Kauppa haluaa puisevia kasviksia koska niitä voi seisottaa hyllyssä pitkään ja näyttävät hyviltä. Ihmiset eivät osta huononnäköisiä vaikka olisivat herkullisempia. Tomaatitkin on jalostettu jo pilalle.
Tiesittekö muuten että porkkanoita on alunperin ollut montaa eri väriä. Oranssin lisäks lähes kaikkia punaisen, keltaisen ja violetin sävyjä. Saahan niitä toki vieläkin, mutta aika pienimuotoista on nykyään niiden viljely.
Tehotuotanto. Mahdollisimman paljon mahdollisimman halvalla, koska suomalaiset eivät pääsääntöisesti halua syödä laadukasta ruokaa vaan hinta ratkaisee enemmän.