Miten lettutaikinasta saa paakuttoman?
Aina mulla jää siihen taikinaan hirveät jauhopaakut vaikka lisäilen jauhoa pikkuhiljaa ja vispaan samaan aikaa ARGH
Kommentit (7)
en kyllä tajua, miten se sitten sillain tekee. Käytätkö kuitenki ihan tavisjauhoja? Lettutaikinan pitäis antaa levätä 30min ennen paistoa.
vaan vatkaa koko ajan kun tiputtelet jauhoja.
Sen jälkeen kun ne ovat sekaisin, lisäät kananmunat ym.
Auttaisiko se, että lisäät jauhot pieneen määrään nestettä? Saat vatkattua helpommin tasaisen tahnan, ja sitten lisäät lopun maidon.
mä aina sekottanut munat ja maidon sekaisin, sitten jauhot,sokerit ja suolan sekaisin, sitten hiljaa vatkaten ripotellut jauhot nesteeseen, viimeiseksi sula voi.
Laitatko tarpeeksi nestettä taikinaan tai munaa?
laita vajaa puolet maidosta kulhoon ja sekoita siihen vehnäjauhot kerralla (vispilällä) kunnes on paksua tasaista velliä, lisää loput maidosta
sen jälkeen lisäät vasta munat ja suolan ja (sokerin)
näin teen ja opetan oppilaitakin tekemään
Jos kuitenkin paakkuja ota käteesi sauvasekoitin ja surauta ohukaistaikina sileäksi.
Onnistumisen iloa!
ennen paistamista, vatkaile vähän välillä.