Kuinka niitä isoäidin kurkkuja tehdään?
jotkut puhuu kai myös hölskytyskurkuista? etikkaa, tilliä, kurkkua, mitä muuta ja paljonko?
Kommentit (7)
aina kesäisin avomaan kurkuista ja nyt iski himo niihin, enpä ole vain ikinä itse tehnyt:)
-ap
kaipaisin tuota ohjetta, mutta meidän mummi ei ainakaan laittanut valkopippuria eikä persiljaa, siitä olen aika varma.
t. toinen hölskykurkkuja kaipaava
niin tolla ohjeella ne suhteet olisi sitten kohdallaan. Ja tosiaan sitä sokeria. t.2
suvun kurkkujen laiton.
Juustohöylällä ohuita siivuja, ja niistä sitten rutistetaan vedet pois, ihan nyrkissä puristamalla.
Kun kurkut rutistettu, päälle saman verran suolaa ja sokeria, tilkka etikkaa ja tillisilppua. Ne hölskytetään ja avot kuin hyviä :)
Minä olen allerginen kurkulle, mutta tuolla tavoin (ja yön yli jääkaapissa olleina) pystyn syömään.
osaa sanoa noita ainesuhteita. Mummoni teki aina noita hölskytyskurkkuja:) Jos en väärin muista niin tohon listaasi heittäsin vielä sokeria ja vettä. Kokeile pienillä erillä niin eiköhän se onnistu.