Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kiertoilmauuni vai tavallinen tasalämpö?

18.08.2006 |

Pitäisi valita taloon tuleva uuni ja rupesin pohtimaan kiertoilman ja perinteisen välillä. Onko kenelläkään käyttökokemusta molemmista? Kumpi olisi parempi ns. normaalille uunin käyttäjälle, en ole himoleipuri mutta leivon sentään silloin tällöin kaikennäköistä, uuniruokia laitan suhteellisen usein.



Mitkä on kiertoilmauunin plussat? Nopeus?? Halvin vaihtoehtohan tuo tavallinen oli ainakin ' meidän merkillä' eli onko se kiertoilma sitten jotenkin parempi? Auttakaa valinnassa, pliis! =)

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
18.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja vähän vaihtelevasti olen niitä käyttänyt. Usein yhdellä pellillä paistaessa käytän sitä normaalia tasalämpöä, mut sit se kiertoilma on kätevä ku tarttee laittaa useempi pelti uuniin. Esim. pullia, pizzoja yms. on helppo paistaa kaks pellillistä kerralla. Muuten en oikeen tiiä onko se kiertoilma nyt niin älyttömän paljon tavallista uunia parempi. Jos tosiaan uunia käyttää normikokkaajan verran eikä ole himo leipuri/ruoanlaittaja eikä tartte useita peltejä yhtäaikaa kärvennellä, niin miettisin kyl tarkkaan että kantsiiko rahaa kiertoilmaan tuhlata (varmaan rahalle löytyy myös muuta käyttöä :))



Vierailija
2/12 |
18.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muutimme juuri uuteen taloon, jossa on tavallinen liesi - edelliset 8 vuotta olemme laittaneet ruokaa kiertoilmauunilla ja keraamisella liesitasolla. Levyihin hermostuin jo ekalla viikolla, ja viimeistään yritys lämmittää pakastepitsaa ilman kiertoilmaa vei loputkin hermot. Kesti ja kesti ja lopputulos oli nahkea lätty. Nyt lähdetään sitten taas ostoksille...



Lyhyesti sanottuna: olemme käyttäneet kiertoilmatoimintoa kaikessa leivonnassa ja ruoanlaitossa. Se on paljon nopeampi pikkujutuissa (juuri tyyliin pitsan tai aamiaissämpylöiden lämmitys) ja isommassa paistettavassa (laatikot jne.) voi todellakin paistaa enemmän kerralla. " Kiertoilmalisä" on hinnassa niin pieni, että ilman muuta ostaisin kiertoilmavehkeen. Voihan uunia käyttää myös ilman kiertoilmaa, jos jostain syystä ei siitä tykkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
18.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on viimeisissä kahdessa asunnossa ollut kalusteuunit (joita ei edes ilman kiertoilmaa taida saada) ja mökillä on tavallinen vanha tasalämpöuuni. Meilläkään ei kovin paljoa leivota mutta uuniruokia tehdään, paistetaan raakapakastepullia, tehdään itse pizzaa jne.

Vierailija
4/12 |
18.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on viimeisissä kahdessa asunnossa ollut kalusteuunit (joita ei edes ilman kiertoilmaa taida saada) ja mökillä on tavallinen vanha tasalämpöuuni. Meilläkään ei kovin paljoa leivota mutta uuniruokia tehdään, paistetaan raakapakastepullia, tehdään itse pizzaa jne.

Vierailija
5/12 |
18.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

... Kotona käytän kiertoilmaa oikeastaan aina. Alussa oli hieman opettelemista ja taisin pari kertaa polttaa pullat, kun en uskonut miten paljon alempi lämpö ja vähempi paistoaika kiertoilmauunissa todella riittää. Myös väri on tasaisempi ja kauniimpi.



Tasalämpö uuni tuppaa mielestäni paistamaan toispuoleisesti niin, että edestä ruoka voi olla tosi vaalea ja takaa melkein palanut. Tai sitten tasalämpöuunissa ei tule valmista millään eikä pinnalle tahdo saada väriä ollenkaan. Maalla meillä on näin ja lämpöä saa olla reilusti enemmän ja grillivastuksiakin täytyy välillä käyttää että esim. perunagratiiniin saa yhtään herkullista väriä.



Kiertoilmauuni sitä paitsi lämpenee tosi nopeasti ja kaiken lisäksi siinä voi laittaa melkein kaikki ruoat jo kylmään uuniin (sokerikakku ja juustokohokas taitavat olla ainoat poikkeukset), joten sähköäkin säästyy.

Vierailija
6/12 |
19.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiertoilman halusin sen nopeuden ja energian säästön vuoksi. Kiertoilmahan lämmittää uunin lähes saman tien, joten pakastepitsa uuniin ja kiertoilma päälle. Tulee oikeasti huomattavasti rapeampi pohja. Ja paistaa mm makaronilaatikon huomattavasti nopeammin, kun ei tarvitse lämmittää uunia ensin 20min.



oli tosin vaikea löytää sopiva hinta-laatusuhde, kun halusin 60cm leveän ja kiertoilman lisäksi. Upolla oli onneksi sopiva malli meille, hyvinkin kalliita vaihtoehtoja oli olemassa, samoin halvempia (esim beko, jossa ei ole kuin yksinkertainen lasi uunin edessä, joten siihen lapset polttavat kätensä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
19.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja lukuisia muita toimintoja. Hinta oli gigantissa todella edullinen ja on myös keraamisella tasolla. muualla vastaavan lieden hintaa nostivat ajastukset ja elektroniset paistomittarit joita en koe tarvitsevani mutta tuossa liedessä jota ainostaan gigantti myi ei ollut niitä " hilavitkuttimia" ja siksi hinta 60cm liedella hyvä. Kun nyt olen kiertoilmauuniani oppinut käyttämään en missään nimessä vaihtaisi tavalliseen.



Vierailija
8/12 |
03.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höh =( ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
03.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin sujuu meillä seksi, vaikka ei ole kumpaakaan.

Vierailija
10/12 |
03.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies laittaa pullaa uuniin harva se päivä niin ei mtn kiertouuneja tarvita vaan tällänen tasalämpöinen herkästi kuumeneva uuni meille riittää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
03.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon leipojalle kiertoilma , saat kerralla useamman pellillisen. Varsinkin jos paljon muutakin tekemistä.

Vierailija
12/12 |
06.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muutimme juuri uuteen taloon, jossa on tavallinen liesi - edelliset 8 vuotta olemme laittaneet ruokaa kiertoilmauunilla ja keraamisella liesitasolla. Levyihin hermostuin jo ekalla viikolla, ja viimeistään yritys lämmittää pakastepitsaa ilman kiertoilmaa vei loputkin hermot. Kesti ja kesti ja lopputulos oli nahkea lätty. Nyt lähdetään sitten taas ostoksille...

Lyhyesti sanottuna: olemme käyttäneet kiertoilmatoimintoa kaikessa leivonnassa ja ruoanlaitossa. Se on paljon nopeampi pikkujutuissa (juuri tyyliin pitsan tai aamiaissämpylöiden lämmitys) ja isommassa paistettavassa (laatikot jne.) voi todellakin paistaa enemmän kerralla. " Kiertoilmalisä" on hinnassa niin pieni, että ilman muuta ostaisin kiertoilmavehkeen. Voihan uunia käyttää myös ilman kiertoilmaa, jos jostain syystä ei siitä tykkää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi neljä