Milloin sima valmistumaan?
Kommentit (10)
Illalla kiehautat veden ja sekoitat mukaan sokerit, sitruunan ja hiivan. Jätät ämpärissä/kattilassa yön yli seisomaan huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä pullotus, pulloon mukaan ripaus sokeria ja rusinoita. Seuraava yö pullot edelleen huoneenlämmössä. Sitten seuraavana päivänä/iltana jääkaappiin ja menee 1-2 päivää niin on valmista simaa.
Laskujeni mukaan siis siman valmistuminen kestää max. 4 vuorokautta. Jos nyt teet, on se siis valmista sunnuntaina.
jos tänään laittaa tulemaan ja su valmis. säilyykö lauantaihin?
2 päivää lämpimässä, sitten pullotetaan ja jää/viileäkaappiin (meillä terassille pöydän alle). Siellä sitten katsellaan milloin rusinat nousevat pintaan - useampi päivä menee.
Vierailija:
jos tänään laittaa tulemaan ja su valmis. säilyykö lauantaihin?
Paitsi se stockalla myytävä mikä olikaan, se on hyvää.
Ällöttäviä makeita sokerilitkuja vaan. Ei ole oikeaa vappusimaa nähnytkään :-(
Itse tehty sima on IHANAA!
Kaupasta ostettua en pysty juomaan :( Jopa kaverit on tilannut mun tekemää simaa!
tuon kun löysin en enää todellakaan jaksa simoja itse väsäillä
Toisaalta sen siman tekeminen on kyllä niin älyttömän helppoa, että ei siinä juurikaan tarvitse vaivaa nähdä.
kolme päivää huoneenlämmössä ja vuorokausi viileässä.
Eli yht. 4 päivää.
Miten te siis teette?
ap