Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä tekisin hirvenlihasta?

Vierailija
09.03.2009 |

Paistinpalaset osaan käyttääkin, mutta patalihat menee ihan hunningolle. Isä innoissaan tuo meille hirven lihaa ja minä turo en osaa sitä valmistaa enkä kehtaa isälle sitä sanoa. Osaisiko joku neuvoa?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
09.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

säveltää osaan. Viimeksi tein jotain palapaistin tapaista, ruskistin lihat, paketin pekonia, ruskistin jauhoja suurukseksi, kaikki uunikulhoon veden kera ja sitten leivinuuniin hautumaan mietoon lämpöön moneksi tunniksi.



Ja tästä sävellyksestä tuli ihan hyvää, jopa herkullista soosia perunoiden kaveriksi. Mutta please ap, ethän pyydä tarkempaa ohjetta.. =0)

Vierailija
2/5 |
09.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis säveltämään vain.. Se on vaan niin tosi vaikeaa. Voisiko myllyllä laittaa jauhelihaksi ja sitten vaikka murekkeeksi? Viimeksi epäonnistui tuo kun oli nuun kuuivaa ja mureni käsiin tai oikeammin haarukkaan..

T. Kokkikolmonen unelmissaan ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
09.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syötiin eilen hirvipaistia ja seuraavalla reseptillä hyvää tuli. Laitoin kaksi vajaa kiloista (700-800g) paistia pataan. Aluksi huuhtaisin nopeasti veret pois kylmän veden avulla, sitten nopea kuivaaminen paperilla. Kalvot poistin tarkkaan terävällä veitsellä. Mausteiksi ripottelin ymp. ympäri : valkosipulia (rouhittu), valkosipulia, suolaa, Villi Pohjola maustesekoitusta, meiramia. Lopuksi päällystin lihat yhteensä kolmella paketilla pekoniasiivuja. Uunissa paistos sai olla 4 tuntia (3 olisi jo riittänyt, muttei 4 liikaa ollut) n150astetta. Tarjoilin joululta jääneiden laatikoiden ja keittoperunoiden kanssa.

Vierailija
4/5 |
09.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista lihapalat voissa pannulla, lisää n. rkl vehnäjauhoja. Sitten pataan/uunikulhoon, perään vettä, pari rkl tomaattipyrettä, 1tl rosmariinia, 2tl timjamia, 1 lihaliemikuutio ja herkkusieniä tai kanttarellejä. Anna hautua 150-175 asteessa 2-3 tuntia. Sitten pataan vielä 1dl hillosipuleita, vähän niiden lientä ja kermapurkki. Ja uuniin vielä tunniksi. Valmiiseen pataan pinnalle persiljaa ja kaveriksi perunamuussia...



Itse saatan hauduttaa pataa jopa 5 tuntia.. Viimeksi käytimme kerman sijasta Tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa, silloin ei lisätty pyrettä.

Vierailija
5/5 |
09.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempi omatunto myös kun voi sanoa isälle, että on tehnyt ruoaksi hänen antamansa lihat. Kiitos siis!

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kolme