Miten syötte leipäjuustoa?Minkä kanssa? ev
Kommentit (29)
Kylmänä ihan paljaaltaan, kylmänä lakkahillon kanssa.
Mutta parastahan tuo on foliossa grillattuna (oih, oispa jo kesä...) tai sitten mikrossa lämmitettynä pienen kermatilkan kera ja päälle kruunuksi lakkahilloa. Nam!
Pohjanmaalla mun anoppi liottaa sitä kahvissa ja syö niin. Ei ollut muuten yhtään niin pahaa kuin kuulostaa :)
Itse syön mieluiten salaatissa.
kylmänä ei maistu mielestäni miltään, narskuu vaan hampaissa.
Lakkahillosta en pidä.
Kylmänä ihan paljaaltaan, kylmänä lakkahillon kanssa.
Mutta parastahan tuo on foliossa grillattuna (oih, oispa jo kesä...) tai sitten mikrossa lämmitettynä pienen kermatilkan kera ja päälle kruunuksi lakkahilloa. Nam!
enpä ole muuten eläissäni tiennyt että leipäjuustoa voi syödä lämpimänä... Kaikkea sitä oppii.
Ihan juuri ennen pöytään tuomista. Se ehtii siinä vähän lämmetä ja on TODELLA hyvää!
palastellaan juusto, mikroon niin että lämpenee ja siihen päälle kinuskikastiketta. On muutes sairaan hyvää! Konsulentti oli kaupassa maistattamassa ja siitä tämä lähti. Kepittää lakkahillonki mun mielestä. Mieskin ihan heikkona tähän herkkuun
leipäjuustoa paksu siivu hapankorpun päälle ja mikroon kunnen juusto sulaa
MAM-kananmakuisten nuudeleiden kanssa. Keitän nuudelit vähällä vedellä ja jätän nestettä kastikkeeksi. Olen palastellut 1/4 koko juustosta, + yhden tomaatin. Kuumat nuudelit päälle ja nassuun. Opiskeluajoilta jäi ja olen vielä 10 vuodenkin päästä ihan koukussa, mies jäi kanssa koukkuun kun kokeili :=)
Nuudelit ja leipäjuusto ovat superherkkujani molemmat, kas kun en ole itse älynnyt yhdistää niitä. Kiitos ja kumarrus tästä vinkistä (hyppää autoon ja kaasuttelee siltä seisomalta kauppaan)!
Pikainen lämmitys, lakkahilloa päälle, jos on, kahvin kanssa ihanaa.
Kaljavellissä parasta!
Itse syon yleensä kylmänä jääkapista suoraan tai sittrn mikrotan leipiksen palasia vähän ja laitan päälle jotain hyvää hilloa.
- Kylmänä sellaisenaan suupalan kokoisina lohkoina esim iltapalalautasella. Usein seurana viinirypäleitä, omenalohkoja ym
- Kylmänä salaatin seassa
- Jälkiruokana kuumana: Hetkeksi uuniin, päälle kanelia ja sokeria ja ihan tilkka kermaa. Tarjotaan lakkahillon kanssa NAM
Kylmänä mustaviinimarjahyytelön kanssa.
Joskus lämmitän, eikä ole hullumpaa sellaisenakaan.
Kylmänä vuorisuolan kanssa sellaisenaan
Kermassa lämmitettynä jonkun hillon kera
Tota kinuskikastiketta pitää testata heti!!!
Paloitellaan kuuman mustan kahvin sekaan, annetaan hetki sulaa ja pehmetä siellä ennen kuin lisätään maito. Sitten lusikoidaan juustopaloja suuhun kahvin hörppimisen välissä. Yllättävän hyvää.
Parasta mielestäni on ehkä niin, että pannaan leipäjuuso uuninkestävään vuokaan, lorautetaan päälle kuohukermaa ja ripotelaan fariinisokeria. Sitten uuniin ja annetaan olla niin et sulaa vähän ja kuplii, muttei liika löllöksi paisteta. Sitten päälle hilloja/lakkoja. NAM!
Käytän myös salaatin seassa ja ruoissa. Savuporopiiraassa on todella hyvää. Sopii hyvin liharuokiin.
Kylmänä ihan paljaaltaan, kylmänä lakkahillon kanssa.
Mutta parastahan tuo on foliossa grillattuna (oih, oispa jo kesä...) tai sitten mikrossa lämmitettynä pienen kermatilkan kera ja päälle kruunuksi lakkahilloa. Nam!
enpä ole muuten eläissäni tiennyt että leipäjuustoa voi syödä lämpimänä... Kaikkea sitä oppii.
Usein ilman mitään lisukkeita, mutta jos kaapista sattuu lakkahilloa (miksei jotain muutakin) löytymään niin sitäkin parempaa. Pitää vain olla tarkkana ettei pääse palamaan, mutta sulaa kuitenkin silleen sopivasti ;) Taitolaji tämäkin.
paljaaltaan kylmänä
salaatissa kylmänä
hillojen ja kermavaahdon kanssa kuumana