Olisiko jakaa vinkkejä rippijuhliin? Tarjoiluun jne...
Vieraita tulee noin 20-30 hlö. Mitä olisi hyvä laittaa pöytään? Mielessä on vain karjalanpiirakat ja ehkä voileipäkakku. Olisiko sinulla vinkkejä mm. tuon voileipäkakun helppoon toteutukseen? Entä mitä tarjolla olisi hyvä olla? Mitä muuta rippijuhlissa pitää muistaa. Konfirmaatio tapahtuu kirkossa. Mitä kotona? Pitääkö mennä valokuvaajalle? Tuo tarjoilu rassaa kaikkein eniten.
Kommentit (11)
Voileipäkakuista: kaupoista saa ainakin tillamalla pitkittäin leikattuja vuokaöeipiä. Niihin on helppo täyttää voileipäkakku, jos itse haluaa tehdä.
ja juustokakun.
Sitten voileipäkakun tai suolaisenpiiraan.
Ja keksejä/pikkuleipiä.
Ja karkkeja.
Meillä täytekakku, kuivakakku, pullaa ja keksejä. Suolaisena usein karjalanpiirakat ja mahdollisesti salaatti. Perusjuttua ja suht nopeaa. Valokuvat on otettu kotona.
2 kiusausta, 2 salaattia ja patonkia/sämpylää.
Tulevat pienellä vaivalla.
2 eri täytekakkua olen myös tehnyt.
Muut tarjottavat olen ottanut kaupan pakkasesta.
Voileipäkakku syntyy helposti valmiista leivästä. Suuret marketit yleensä myyvät pitkittäin leikattua leipää ihan voileipäkakkua varten.
Usein niitä saa myös tummaa ja vaaleaa, jolloin voi kikkailla vaikka jokatoisen kerroksen erilaatua ja tulee kivan näköinen sekä maukas.
Jos ei jostain syystä löydy helposti, niin kakku onnistuu myös isosta paahtoleivästä, jossa neliskanttiset siivut.
Niistä kannattaa leikata reunat pois, sillä ne voi jäädä ikävän sitkeiksi keskelle kakkua ja hankalaksi syödä siivosti kahvilusikalla.
Kannattaa tehdä kakku edellisenä iltana ja pistää kylmään ja päällystää sitten aamulla että tuore.
helppo täyte syntyy (jos kala käy) maustamattomasta tuorejuustosta ja tonnikalasta.
Ne vain sekaisin ja mausteeksi paprikajauhetta ja sitruunapippuria.
Sitä mössöä sitten joak toiseen väliin. Joka toiseen pelkkää ruohosipulituorejuustoa. Maustamaton tuorejuusto käy myös kuorrutteeksi.
Kakusta tulee suussasulava. ja on helppo koristella vaikka viinisuolaheinän lehdillä, kirsikkatomaatinpuolikkailla, yrteillä jne.
Savulohi käy myös. Sen kanssa voi laittaa kuten yllä täytteet.
Tai johonkin kerrokseen majoneesiin ja kurkkusalaattiin sotkettuna tms...
Ranskan kerma käy lisänä kun tekee täytettä.
Melkein mikä vain, mikä maistuu hyvältä.
Ainoa mikä kannattaa muistaa, että kakku on parempi kun ei sotke eri makuja.
Vaan lohikakku on lohikakku jne.
Lohikakkuun tulee kiva näkö esim tillistä ja paahdetusta sipulirouheesta(saa yleensä kaupasta pussissa)
Kostutus hoituu kasvisliemellä helposti.
Voileipäkakku on tosi helppo tehdä!
kotona ei tarvitse tosiaan mitään ihmeitä tehdä, ihan vaan kahvitellaan.
Kuvaan voi mennä ihan jonain muuna päivänä ainakin pojan kanssa, kun ei tarvitse miettiä juhlakampausta :)
Tai sitten aamulla ennen juhlia. Jos osaa itse kuvata, ei tarvitse mennä kuvaamoon tietenkään.
Karjalanpiirakat on aina suosittuja, etenkin pienet sulhaspiiraat, joita on helppo napostella kahvin kaverina. Päälle tuoretta munavoita niin NAM!
Makeaa en kauheasti laittaisi, ellei suku ole erityisen makeannälkäistä sorttia, yleensä suolainen kelpaa paremmin.
Makean virkaa voisi toimittaa pikkuleivät tms.
Myös suolaiset piirakat ovat suosittuja ja helppoja kun ne voi tehdä etukäteen ja vain lämmittää tarvittaessa ennen tarjoulua hetki uunissa.
Voileipäkakku on kyllä kieltämättä juhlavampi, rippijulila kun kuitenkin vietetään vain kerran :)
Sitten varapaketti kahvia, että jos tipauttaa juuri avatun pussin lattialle leviäkseen, voi nauttia kahvintuoksusta ja jaa myös sitä juodakseen *on tullut kokeiltua kerran*
Teen juojille teetä.
Maitoa ja sokeria niille jotka tarvitsee...
Ei kannata stressata, hyvin juhlat sujuu!
jos vieraat tulee pitkästä matkasta!
Ei tullut mieleen moinen hehkuttaessani voileipäkakkuja tossa sitä ennen, kun omalla kohdalla kaikki tulisi ihan läheltä eikä kaipaisi ruokaa.
Jos konfirmaatio on klo 10., niinkuin usein on, niin klo on 12., kun vieraat on juhlatalolla. Tuohon aikaan maistuu kyllä jo kunnon ruoka, sitten vaan esim. kakkukahvit jälkiruoaksi, kahvipöytään ei tarvi muuta.
Ehdotuksia:
- kiusaus + salaatti
- keitto
Meillä oli viime kesänä buffet-pöytä, jossa oli kylmäsavulohta, savusiikaa, sinappisilakoita, punajuurisalaattia, salaattia, leipiä, lihapullia ja uusia perunoita. Perunat pestiin edellisenä iltana valmiiksi, odottivat kylmässä vedessä. Kaikki muut katettiin jo aamulla valmiiksi tarjoilulautasilleen ottimineen jääkaappiin, sen kuin vain nosti pöytään laittoi perunat kiehumaan ja valmiit lihapullat uuniin lämpiämään.
Ja meillä oli kauniit kertakäyttöastiat, paitsi ruokailuvälineet "oikeat".
Päivänsankarin pikkusiskon palkkasin keräämään likaisia astioita.
Lapsistamme 4 on jo rippikoulun käyneitä ja olemme aina järjestäneet ruokailun.
Ruuaksi on ollut Purjo-perunasose-/jauheliha-/kalakeittoa ja sämpylöitä tai Janssonin-/kinkkukiusausta, punajuurisalaattia ja sämpylöitä ja jälkiruuaksi kakkukahvit. Parhaiten juhlat ovat onnistuneet, kun olemme löytäneet jonkun kotiimme auttamaan l. olemme voineet aloittaa ruokailun heti kirkosta tultua.
Omasta kokemuksesta kotona otetuista kuvista tulee rennompia ja luonnollisempia ja mikäli sää ja maisemat ovat kauniit niin kesäjuhlissa sa ihania kuvia ulkosalla.
Valokuvaamo kuvat ovat paljon kalliimmat ja kuvattava voi jännittää enemmän jolloin kuvista voi tulla kankeita. Mutta Kuvaamokuvat ovat kieltämättä paljon laadukkaammat eikä niissä satu kotikuvien perusongelmia, kuten väärä valotus, liian voimakkaat valot/varjot etc.
Itse ottaisin kuvaamokuvat (niissähän saa yleensä eri hintaisia settejä) ja sen lisäksi kuvia kotona. Tällöin saa varmasti onnistuneen kuvan. Olisi sekin sääli jos ottaisi kuvia vain kotona eikä mikään onnistuisi, iho kiiltää, varjot ovat liian voimakkaat, silmät sirrissä auringonpaisteesta tai sisällä otetut kuvat pimeitä tai tausta sotkuinen.
Jos päädytte pelkkiin kotikuviin niin tärkeimpänä seikkana kannattanee muistaa että kuvaustausta on yhetnäinen. Kirjava tai sekava tausta pilaa pahimmillaan koko kuvan ja vie vähintäänkin huomion pois kuvattavasta. Ja ainakaan itse en ole pitänyt niistä kuvista joissa taustana on puhtaanvalkoinen ovi tai seinä. Väritykset tuntuvat jotenkin kärsivän.
Ja kotona kannattaa olla aina ainakin kaksi kuvaaja, koska ne amatöörikuvat eivät välttämättä ole kaikilla toivotun laisia. Pojan ristiäisissä eräänkin henkilön ottamissa kuvissa näkyi vain takaraivoja kun ei tajunnut nousta seisomaan vaikka meni viimeiseen riviin..
Liian monta kuvaaja ei saa olla yhtä aikaa koska tällöin kuvattava/kuvattavat eivät tiedä minne katsoa. Helpointa on jos ihmiset ottavat kuvat täysin vuorotellen tai kuvan ottava sanoo aina nimensä ja antaa mallille pari sekunttia aikaa varautua.
Ja omista kuvista olen huomannut myös sen että ne suoraan kameraan katsotut hymykuvat eivät aina ole parhaat. Jos kuvattava ei osaa hymyillä luontevasti kameralle, voihan hän vaikka katsoa täysin sivulle.
..Tai voitte pukea juhlavaatteet päälle edellispäivänä ja ostaa pari kukkaa. Saa otettua kuvat alta pois ennenkuin tätilauma käy päälle ja poikaparkaa olkaa jännittää..
Toivottavasti jostain ajatuksestani oli apua.
Meidän juhlat on iltapäivällä ja vieraat tulevat läheltä, niin ruokailun voimme jättää suosiolla pois. Ne suolapalat kahvin/teen kanssa kyllä on tietty. Tiedän, että makean himoa juhlaväessä löytyy, joten pitänee laittaa täytekakku tai parikin erilaista.
Muuten nuo ruokavinkit olivat mainioita.
Te, joilla on ollut jo useammankin lapsen rippjuhlat: onko juhliin kutsuttu nuoren kavereita? JA onko heitä tullut isommalla porukalla? Tätä olen itsekseni miettinyt.
ja ajattelin voileipäkakun ja täytekakun tilata konditoriasta. Ajattelin tarjota myös jotain salaattia sekä jotain suolaisia piirakoita esim poropiirakka ja lohipiirakka. Lisäksi jotain makeita pikkuleipiä tms.