Mitä on PAPPILAN HÄTÄVARA?
Mies pyysi, että tekisin sitä joskus, mutta totta puhuen, minulla ei ole hajuakaan mitä se on!
Valaiskaa vähän.
Kommentit (8)
Pappilan hätävara
2 dl kuohukermaa
1rlk sokeria
t tl vaniljasokeria
150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja
1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.
Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Samantyyliset ainekset, mutta lämmin jälkiruoka. t. ei ap.
hätävara koska kuulostaa " köyhemmältä" eli
Vanhoja pullanpaloja (puoliksi kuivanutta pullaa jota ei viitti enää muuten syödä)
Laita pullanpalat uunivuokaan ja ripottele väliin hilloa jos sattuu olemaan (ei pakko)
Kaada päälle munamaito jossa on sokeria ja kanelia mausteena
Laita uuniin ja anna hyytyä ja ruskistua kauniisti
Tää on oikeen hyvää ja taatusti maistuu pullat tässä versiussa hyvälle =))
näkkileipää
jäätelökuutioita
tai rahka-kermavaahtoseosta
puolukkahilloa
Murenna näkkäripalat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen ja paahda kuivalla pannulla tai 225-asteisessa uunissa. Kokoa jälkiruoka-astioihin kerroksittain näkkäri-murskaa, jäätelöä tai kermarahkaa ja puolukkahilloa.
ja pappilan hätävara oli juuri tuo johon laitetaan hilloa, keksinmuruja tms. (voi kyllä tehdä myös kääretorttupohjasta) On kyllä todella hyvää =)
Mutta niin tuo pullavanukaskin. Molemmat ovat jääneet parhaina jälkiruokina kouluajaoiltani mieleen.
jälkkärikksi rippileirillä, muistan yhä. t. 8
Pappilan hätävara
2 dl kuohukermaa
1rlk sokeria
t tl vaniljasokeria
150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja
1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.
Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.