Perunamuussista
Perunamuussia jäi, kertokaa ihmeessä miten hyödyntäisin sen ?
Kommentit (5)
Kiitos, taidan leipoa siitä sämpylöitä.
Meillä supersuosittuja, laitan muusin sekaan kananmunan ja kenties hiukan
vettä/maitoa ja pari ruokalusikallista venhäjauhoja=kuin paksu lättytaikina
ja sitten vain paistellaan kuin lätyt pannulla. Puolukkahillon kanssa sopii.
Samaan versioon voi lisätä vaikka pakastepinaattia, porkkanaa ym.
lihaperunasoselaatikko on hyvä ja edullinen..
löystytä muusi maidolla melko notkeaksi
-->lisää jauhelihaa, nakkeja tai makkaraa
-->mausteita
--> munan voi myös lisätä jos haluaa (itse en laita)
--> paista 200 asteessa noin 30 min
Mä teen aina muussia ison kattilallisen. Ekana päivänä syödään muussina. seuraavana päivänä laitan osan sekaan kananmunia ja vehnäjauhoja ja paprikajauhetta ja paistan pannulla " lettuja" . Loppu muussi saa sekaansa ruskistetun ja maustetun jauhelihan ja ei kun uuniin.
Jos muusia on reilusti, keitä vaikka herne-maissi-paprikaa, sekoita joukkoon ja lämmitä uunissa. Pinnalle vaikka juustoraastetta, jos haluat. Tai joukkoon voi lisätä vaikka kypsää jauhelihaa tai kypsää kalaa. Helppoa, mutta arkista ruokaa.
Olen pieniä määriä muusia lisännyt myös sämpylätaikinaan. Rieskaakin siitä voi tehdä. TAi vaikka perunapiirakoita (karjalanpiirakoiden tapaan). Anoppini tekee pitsapohjan perunamuusin tähteistä. (Lisää joukkoon leivinjauhetta, tilkan öljyä ja vehnäjauhoa, mutta mittasuhteita en tiedä.)
Meillä lämmitetään muusia seuraavana päivänä paistinpannulla (vähän vettä joukkoon, ettei pala) tai mikrossa muun ruoan seuraksi. Kaikkein yksinkertaisinta näin!