Mitä mausteita "pitäisi" olla?
Siis tässä mietin näinkin turhaa asiaa. Ja kyseessä ihan normikokkailu, ei mitään kokeilevaa keittiötä.
Kommentit (15)
Pippurisekoitus, jauhelihamauste, broilerimauste ainakin.
Chilijauhe, oregano, mustapippuri ja merisuola.
Minusta perusmausteita on suola, mustapippuri, cayenne- pippuri, basilika, oregano, provensaalseos, kaneli ja muskottipähkinä.
[quote author="Vierailija" time="04.02.2015 klo 23:13"]Minusta perusmausteita on suola, mustapippuri, cayenne- pippuri, basilika, oregano, provensaalseos, kaneli ja muskottipähkinä.
[/quote]
Mikä on provensaalseos?
Suola, musta- ja valkopippuri, paprikajauhe, chili, curry, oregano, basilika, timjami, rosmariini.
Noilla pärjäisin perusruuanlaitossa.
Sriracha kastiketta, ja paahdettua seesamiöljyä noiden jo mainittujen lisäksi!
Provensaali, eli herbs de provance, yrttiseoksessa rosmariinia, kynteli, tinjami, salvia, oregano. Mä mielummin käytän niitä erikseen, mutta esim mökillä toi provensaaliseos on ihan ok.
Meillä on kuivamausteina:
Suolaa
merisuolaa
mustapippuria
paprikaa
cajun-maustetta
cayannepippuria
kurkumaa
juustokuminaa
jauhettuja korianterin siemeniä
jauhettuja muskottipähkinöitä
kuivattua timjamia
kuivattua oreganoa
kanelia (tankoja)
tähtianista
Pärjätään näillä aika ok:sti pienessä opiskelijakeittiössämme. +vaihtelevat tuoreet mausteet (inkivääri, valkosipuli, tuore chili, korianteri, basilika, persilja, punainen currytahna, lime jne)
Suola, mustapippuri, oregano, rosmariini, timjami, laakerinlehti, maustepippuri, paprikajauhe, kaneli, chili.
[quote author="Vierailija" time="04.02.2015 klo 23:15"]
Sriracha kastiketta, ja paahdettua seesamiöljyä noiden jo mainittujen lisäksi!
[/quote]
toki ilmanvalkosipulia, tuoretta chiliä, limettiä, inkivääriä, sekä harissaa olis vaikeeta. Ja ilman sweetfire soosia...
Ai no multa löytyykin monet täällä mainitut! :) Kukkosoossi on parasta.
-ap
[quote author="Vierailija" time="04.02.2015 klo 23:26"]
Ai no multa löytyykin monet täällä mainitut! :) Kukkosoossi on parasta. -ap
[/quote]
Mä laitan sitä ihan kaikkeen, paitsi jälkiruokiin, se tekee kaikesta parempaa.
Mä jo ajattelin että olet OKV-bloggaaja :D
Perinteisempiä patoja ja keittoja varten kokonaisia maustepippureita ja laakerinlehtiä
Itsellä käytössä suola, grillimauste lohkoperunoille ja pippuri.