Kuinka moni laittaa kinkun nesteestä tehtyyn kastikkeeseen siirappia?
Kommentit (3)
Kakkoselle tiedoksi, että totta kai se kannattaa käyttää kastikkeessa, sehän on lihalientä. Tosin jymäkän suolaista ja rasvaista, mutta hyvää, eipä tarvitse mitään keinotekoisia lihaliemikuutioita sen lisäksi.
Ap, en käytä siirappia, vaan teen kastikkeen omenasoseesta, kermasta ja kinkkuliemesrä. Hyvää tulee!
http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2012-12-23-00-28-21kinkun-kastike/
tuossa on Seidattarella resepti.
Sinänsä siirappi sopii toki kastikkeeseen, itse maustan melkein kaikki lihakastikkeet niin, että laitan mukaan puolikkaan tai kokoteelusikallisen sokeria. Idea ei tietenkään ole tehdä kastikkeesta makeaa, vaan se sokeri antaa makuun syvyyttä ja särmää. Hyvin voit laittaa sokerin sijasta teelusikallisen siirappia. En itse laittaisi enempää. Aina sitä voi lisätä, jos haluaa, mutta pois et saa sitä makeutta, jos heti hölväät sitä desin...
Siis käyttääkö joku kinkun nesteen vielä johonkin? Itse en syö kyllä kinkkuakaan, enkä siksi tätä ihmettelekään, kuulostaa vaan oudolle.
up