Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pakastemarjat!!!

Vierailija
12.04.2013 |

Viimeiset itsekerätyt marjat tuli syötyä eilen. Rakastan laittaa marjoja rahkan sekaan, joten nyt ainoa vaihtoehto on pakastemarjat. Mutta eikö ole niin, että pakastemarjat täytyy keittää ennen käyttöä eli suoraan ei voi pussista rahkan sekaan kaataa vaikka mieli tekisi, sillä niin ne pakastemarjat ovat parhaimmillaan. Kauanko niitä täytyy keittää, että pöpöt häviää? Ja kauanko sellainen keitetty marjamössö säilyy jääkaapissa? Olen raskaana, joten siksikin asian kanssa täytyy olla tarkkana.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytyy keittää ja mielellään jonkun min.10 min kiehuvassa vedessä

Vierailija
2/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä osta ulkolaisia pakastemarjoja, ainakaan rahkaan. Kokeile mielummin hedelmärahkaa. Itse tykästyin marjojen loppumisen jälkeen hedelmärahkaan, anansta, persikkaa, appelsiinia, mangoa... mistä ikinä nyt tykkäätkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täh, siis eikö riitä, että niitä pelkkiä marjoja kiehuttaa joku 3 min... jotain tällaista olen kuullut!!! Jos veteen laittaa niin niistähän irtoaa kaikki maku ja viimeisetkin vitamiinit!!!!!

Vierailija
4/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, että laittaisin sitä keitettyä ja jäähdytettyä marjamössöä rahkan sekaan... kauanko marjoja siis täytyy keittää ja onko totta, että ne täytyy keittää VEDESSÄ???

Vierailija
5/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimaiset ovat suht. turvallisia, mutta ulkolaisissa on norovirusta, hepatiitti A:ta, maaperä- ja ulosteperäisiä bakteereja... myös torjunta-ainejäämiä voi olla enemmän kuin kotimaisissa. Ongelmaa on varsinkin vadelmissa, mansikka on himpun verran turvallisempi vaihtoehto (paitsi kiinalainen mansikka, jota käytetään mm. teollisuudessa, ehkä myös marjasekoituksissa tai tuotteissa, jotka eivät ole kotimaisia ts. marjan alkuperä voi olla melkein mikä tahansa). Pakastemustikat, -puolukat ja -karpalot ovat usein peräisin itäblokin maista, jolloin niissä voi olla radioaktiivisuutta.


Kotimainen luomumarja olis se paras vaihehto, mutta toki riittävä kuumennuskäsittely voi olla raskaana olevan osalta ok.


Muutaman minuutin keitto riittää, pusseissakin taitaa olla ohje noin 5 min.

Vierailija
6/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.04.2013 klo 19:44"]

Älä osta ulkolaisia pakastemarjoja, ainakaan rahkaan. Kokeile mielummin hedelmärahkaa. Itse tykästyin marjojen loppumisen jälkeen hedelmärahkaan, anansta, persikkaa, appelsiinia, mangoa... mistä ikinä nyt tykkäätkin.

[/quote]Hirveästi sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oo ikinä keittäny muita kuin vadelmat. Tai en kyllä oo niitäkään keittänyt, ts. en oo hirveesti ostanut. Joskus tosin niitäkin riskillä syönyt.

Suomalaisia marjoja voi toki syödä ihan huoletta, niitä samojahan ne torilta kesällä ostetut ovat. Ainakin suomalaisia mustaherukoita ja mustikoita on ihan joka paikassa tarjolla.

Syön kyllä lähes päivittäin marjoja aamupalaksi jogurtin tai rahkan kanssa. Eniten mansikoita, ne on usein jostain Belgiasta tms.

Vierailija
8/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kotimaisia ei tarvitse keittää, pussissa lukee mistä maasta on peräisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mun mielestä suomalaisia marjoja tarvi sen kummemmin keitellä. THL:län sivuillakin puhutaan vain ulkolaisista marjoista. http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ravitsemustietoa/suomalaiset/raskausaika/valtettavat_elintarvikkeet

 

Itse juuri vetäsin puol litraa mustikoita ihan pelkälleen. Ja oon raskaana kyllä. Mutta olivat suomalaisia

Vierailija
10/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.04.2013 klo 20:12"]

kotimaisia ei tarvitse keittää, pussissa lukee mistä maasta on peräisin.

[/quote]

jos sattuu pitämään paikkansa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kukaan oo väittänytkään, että kotimaisia ei vois vedellä paljaalla?

Vierailija
12/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen oli uutisissa (ruotsissa) että pakastemarjoja epäillään hepatiitin levittäjäksi ja tästä syystä marjat tulee keittää yhden minuutin ajan ennen syömistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
12.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.04.2013 klo 20:22"]

Eilen oli uutisissa (ruotsissa) että pakastemarjoja epäillään hepatiitin levittäjäksi ja tästä syystä marjat tulee keittää yhden minuutin ajan ennen syömistä.

[/quote]

Ulkomaalaisia pakastemarjoja

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan kolme