Nam nama Ingman toi syöpämaitoa Suomeen
Kommentit (25)
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:47"][quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:40"] [quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:48"]Totta helvetissä sitä voi olla myös valion maidoissa. Jos rehua on Ruotsissa saatavilla, saa sitä myös Suomeen hankittua.Suomessa vaan EVIRA ei ikinä voi mennä varoittamatta esim. Valiolle tutkimaan mitä maidoista löytyy. Maan tapa on sellainen, että EVIRA kehottaa Valiota itse tutkimaan maitonsa.Kun hevosliha jupakka alkoi, muualla euroopassa maiden elintarvikeviranomaiset aloittivat välittömästi tutkimukset. Suomessa EVIRA ilmoitti, jopa uutisissa haastateltiin EVIRAN johtajaa, joka kehoitti liha-alan yrityksiä itse tutkimaan tuotteensa. EVIRA aloitti tutkimukset vasta kahden viikon jälkeen, ettei vaan tulisi ikäviä yllätyksiä Puhtaasta Kotimaisesta Elintarvikkeesta.[/quote]Ja lopputulos oli se että Suomesta ei kai löytynyt juuri mitään mutta euroopasta vaikka millä mitalla hevosenlihaa ja sianlihaa vääristä paikoista. Omavalvonta toimii viranomaisia paremmin jos ihmiset on rehellisiä[/quote] Suomesta hevosen lihaa löytyi ihan omista tuotteista mm. Pouttu. Tietenkin se oli ulkomaalaisten ja EU:n vika... yksinkertaisten mielestä.[/quote]Sulla ymmärrysvaikeuksia. Ok.
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:56"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:38"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:47"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:39"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:35"]
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[/quote]Sulla on joku teoria miten sitä voi eksyä Suomeen? Sä tiedät että sillä on myyntilupa Suomessa tms
[/quote]
Siis mitä? :D
Oliko sillä myyntilupa Ruotsissa? Ei tuossa jutussa ainakaan kerrottu rehun alkuperästä mitään.
Miksei aflatoksiinia (tai jotain muuta syöpävaarallista ainetta) sisältävää rehua voisi tulla myös suomalaisille tai tanskalaisille tai saksalaisille tai norjalaisille tiloille?
Ei mulla mitään teoriaa ole, vaan ihan vain maalaisjärjellä ajattelin, että erehdyksiä, huijauksia tms. voi sattua missä vain.
Olettaisin myös, että Suomessa on aivan yhtä tarkat rajat noista ei-sallituista aineista esim. maitotuotteissa, joten en ainakaan sano, että ties vaikka olisimme jo juoneet suomalaista "myrkkymaitoa" ;)
[/quote]Eli kunhan louskutat leukojasi. Et ole koskaan miettinyt miksi näitä kupruja sattuu eri maissa eri määrät? Miksi Saksassa on jatkuvasti ruokaskandaaleja mutta Suomessa ei koskaan
[/quote]
Anteeksi vain, mutta en ymmärrä pointtiasi.
Ja Suomessa ei ruokaskandaaleja? :D Missä "on-lottovoitto-syntyä-Suomeen" -umpiossa oikein elät? Kyllä täälläkin sattuu ja tapahtuu.
Ja tosiaan ihan tuon uutisen perusteella voisi myös maalaisjärjellä ajatellen päätellä, että yhden kerran passiivinen tupakointikin kohottaa todennäköisesti syöpäriskiä enemmän kuin tuon maidon tavanomaisen määrän juonti.
[/quote]Linkkiä
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 14:06"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:47"][quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:40"] [quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:48"]Totta helvetissä sitä voi olla myös valion maidoissa. Jos rehua on Ruotsissa saatavilla, saa sitä myös Suomeen hankittua.Suomessa vaan EVIRA ei ikinä voi mennä varoittamatta esim. Valiolle tutkimaan mitä maidoista löytyy. Maan tapa on sellainen, että EVIRA kehottaa Valiota itse tutkimaan maitonsa.Kun hevosliha jupakka alkoi, muualla euroopassa maiden elintarvikeviranomaiset aloittivat välittömästi tutkimukset. Suomessa EVIRA ilmoitti, jopa uutisissa haastateltiin EVIRAN johtajaa, joka kehoitti liha-alan yrityksiä itse tutkimaan tuotteensa. EVIRA aloitti tutkimukset vasta kahden viikon jälkeen, ettei vaan tulisi ikäviä yllätyksiä Puhtaasta Kotimaisesta Elintarvikkeesta.[/quote]Ja lopputulos oli se että Suomesta ei kai löytynyt juuri mitään mutta euroopasta vaikka millä mitalla hevosenlihaa ja sianlihaa vääristä paikoista. Omavalvonta toimii viranomaisia paremmin jos ihmiset on rehellisiä[/quote] Suomesta hevosen lihaa löytyi ihan omista tuotteista mm. Pouttu. Tietenkin se oli ulkomaalaisten ja EU:n vika... yksinkertaisten mielestä.[/quote]Sulla ymmärrysvaikeuksia. Ok.
[/quote]
Löytyihän sieltä Poutulta hevosenlihaa tuotteista. Mitä sinä et ymmärrä siinä??
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:35"]
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[/quote]Sulla on joku teoria miten sitä voi eksyä Suomeen? Sä tiedät että sillä on myyntilupa Suomessa tms
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:39"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:35"]
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[/quote]Sulla on joku teoria miten sitä voi eksyä Suomeen? Sä tiedät että sillä on myyntilupa Suomessa tms
[/quote]
Siis mitä? :D
Oliko sillä myyntilupa Ruotsissa? Ei tuossa jutussa ainakaan kerrottu rehun alkuperästä mitään.
Miksei aflatoksiinia (tai jotain muuta syöpävaarallista ainetta) sisältävää rehua voisi tulla myös suomalaisille tai tanskalaisille tai saksalaisille tai norjalaisille tiloille?
Ei mulla mitään teoriaa ole, vaan ihan vain maalaisjärjellä ajattelin, että erehdyksiä, huijauksia tms. voi sattua missä vain.
Olettaisin myös, että Suomessa on aivan yhtä tarkat rajat noista ei-sallituista aineista esim. maitotuotteissa, joten en ainakaan sano, että ties vaikka olisimme jo juoneet suomalaista "myrkkymaitoa" ;)
Totta helvetissä sitä voi olla myös valion maidoissa. Jos rehua on Ruotsissa saatavilla, saa sitä myös Suomeen hankittua.
Suomessa vaan EVIRA ei ikinä voi mennä varoittamatta esim. Valiolle tutkimaan mitä maidoista löytyy. Maan tapa on sellainen, että EVIRA kehottaa Valiota itse tutkimaan maitonsa.
Kun hevosliha jupakka alkoi, muualla euroopassa maiden elintarvikeviranomaiset aloittivat välittömästi tutkimukset. Suomessa EVIRA ilmoitti, jopa uutisissa haastateltiin EVIRAN johtajaa, joka kehoitti liha-alan yrityksiä itse tutkimaan tuotteensa. EVIRA aloitti tutkimukset vasta kahden viikon jälkeen, ettei vaan tulisi ikäviä yllätyksiä Puhtaasta Kotimaisesta Elintarvikkeesta.
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:39"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:35"]
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[/quote]Sulla on joku teoria miten sitä voi eksyä Suomeen? Sä tiedät että sillä on myyntilupa Suomessa tms
[/quote]
Varmaan ihan samaan tapaan, kun esim. hevosenliha sikanauta-tuotteisiin.
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:39"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:35"]
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[/quote]Sulla on joku teoria miten sitä voi eksyä Suomeen? Sä tiedät että sillä on myyntilupa Suomessa tms
[/quote]
Aflatoksiini on homemyrkky, se ei siis ole mikään rehuun lisättävä aine, vaan sitä voi muodostua rehuun varastoinnin aikana. Ihan valtionrajoista välittämättä tai myyntilupia kyselemättä.
Aflatoksiinia löytyy suomessa myytävistä pähkinöistä tämän tästä.
Muutama vuosi sitten Suomessa oli samanlainen rehuongelma ja tuotteita vedettiin pois markkinoilta ja tiloja puhdistettiin myrkkyrehusta. Joten kyllä se voi tapahtua Suomessakin.
Ja miten niin Ingman?? Arlahan tuossa on toimijana....Arla Ingman on eri asia, taukki!
Voi kamalaa, pakkoruotsisyöpämaitoa! Nyt Sirkka-Liisa Anttila vaihtoon ja heti!
Tuoko Ingman Suomeen maitoa?
Miksi esim. Evira ei tiedä tästä eikä kukaan muukaan? Arla tuo maitoa, mutta se ei ole ollenkaan sama asia.
Jutussa oli, että Arla on voinut tuoda. Mistä ap tuon Ingmannin keksi?
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:47"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:39"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:35"]
Ja koska rajat on niin alhaiset, on "syöpäaltistuminen" ollut lähinnä olematonta. Hyvä siis että rajat tosiaan ovat alhaiset.
Meillä juodaan pääasiassa suomalaista Lidlin maitoa, mutta aivan yhtä hyvin tuota aflatoksiini-rehua (tai what ever olikaan) voi eksyä suomeenkin.
[/quote]Sulla on joku teoria miten sitä voi eksyä Suomeen? Sä tiedät että sillä on myyntilupa Suomessa tms
[/quote]
Siis mitä? :D
Oliko sillä myyntilupa Ruotsissa? Ei tuossa jutussa ainakaan kerrottu rehun alkuperästä mitään.
Miksei aflatoksiinia (tai jotain muuta syöpävaarallista ainetta) sisältävää rehua voisi tulla myös suomalaisille tai tanskalaisille tai saksalaisille tai norjalaisille tiloille?
Ei mulla mitään teoriaa ole, vaan ihan vain maalaisjärjellä ajattelin, että erehdyksiä, huijauksia tms. voi sattua missä vain.
Olettaisin myös, että Suomessa on aivan yhtä tarkat rajat noista ei-sallituista aineista esim. maitotuotteissa, joten en ainakaan sano, että ties vaikka olisimme jo juoneet suomalaista "myrkkymaitoa" ;)
[/quote]Eli kunhan louskutat leukojasi. Et ole koskaan miettinyt miksi näitä kupruja sattuu eri maissa eri määrät? Miksi Saksassa on jatkuvasti ruokaskandaaleja mutta Suomessa ei koskaan
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:48"]
Totta helvetissä sitä voi olla myös valion maidoissa. Jos rehua on Ruotsissa saatavilla, saa sitä myös Suomeen hankittua.
Suomessa vaan EVIRA ei ikinä voi mennä varoittamatta esim. Valiolle tutkimaan mitä maidoista löytyy. Maan tapa on sellainen, että EVIRA kehottaa Valiota itse tutkimaan maitonsa.
Kun hevosliha jupakka alkoi, muualla euroopassa maiden elintarvikeviranomaiset aloittivat välittömästi tutkimukset. Suomessa EVIRA ilmoitti, jopa uutisissa haastateltiin EVIRAN johtajaa, joka kehoitti liha-alan yrityksiä itse tutkimaan tuotteensa. EVIRA aloitti tutkimukset vasta kahden viikon jälkeen, ettei vaan tulisi ikäviä yllätyksiä Puhtaasta Kotimaisesta Elintarvikkeesta.
[/quote]Ja lopputulos oli se että Suomesta ei kai löytynyt juuri mitään mutta euroopasta vaikka millä mitalla hevosenlihaa ja sianlihaa vääristä paikoista. Omavalvonta toimii viranomaisia paremmin jos ihmiset on rehellisiä
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:05"]
Muutama vuosi sitten Suomessa oli samanlainen rehuongelma ja tuotteita vedettiin pois markkinoilta ja tiloja puhdistettiin myrkkyrehusta. Joten kyllä se voi tapahtua Suomessakin.
[/quote]Linkki?
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:47"]
Oliko sillä myyntilupa Ruotsissa? Ei tuossa jutussa ainakaan kerrottu rehun alkuperästä mitään.
Miksei aflatoksiinia (tai jotain muuta syöpävaarallista ainetta) sisältävää rehua voisi tulla myös suomalaisille tai tanskalaisille tai saksalaisille tai norjalaisille tiloille?
[/quote]Pakistanilaista myrkkyrehua.
Kun kyselet noin tyhmiä niin sulla on vaarmaan teoria miksi Suomeen ei tule kiinalaista rehua
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 12:40"]
[quote author="Vierailija" time="02.05.2013 klo 11:48"]
Totta helvetissä sitä voi olla myös valion maidoissa. Jos rehua on Ruotsissa saatavilla, saa sitä myös Suomeen hankittua.
Suomessa vaan EVIRA ei ikinä voi mennä varoittamatta esim. Valiolle tutkimaan mitä maidoista löytyy. Maan tapa on sellainen, että EVIRA kehottaa Valiota itse tutkimaan maitonsa.
Kun hevosliha jupakka alkoi, muualla euroopassa maiden elintarvikeviranomaiset aloittivat välittömästi tutkimukset. Suomessa EVIRA ilmoitti, jopa uutisissa haastateltiin EVIRAN johtajaa, joka kehoitti liha-alan yrityksiä itse tutkimaan tuotteensa. EVIRA aloitti tutkimukset vasta kahden viikon jälkeen, ettei vaan tulisi ikäviä yllätyksiä Puhtaasta Kotimaisesta Elintarvikkeesta.
[/quote]Ja lopputulos oli se että Suomesta ei kai löytynyt juuri mitään mutta euroopasta vaikka millä mitalla hevosenlihaa ja sianlihaa vääristä paikoista. Omavalvonta toimii viranomaisia paremmin jos ihmiset on rehellisiä
...ei löydy kyllä suomesta hepan lihaaa
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288542091793.html