En saa koskaan muffinseja onnistumaan, neuvoja?
Muffinsini eivät kohoa kunnolla. tai lässähtävät vuuan mukana...
Missä vika?
Kommentit (7)
Laita 2 vuokaa sisäkkäin, niin vuoat pysyvät muodossaan.
Joskus kyse voi olla esim. siitä ettei vatkaa munia kunnolla.
Jos teet erikois-muffineja, kuten joukossa mustikkaa tai suklaata, niin ne voi jäädä lättänöiksi helpommin. Aloita perus-ohjeella, vatkaa munat kunnolla, sihtaa kuivat aineet siivilän läpi, laita vähän "yliannostusta" sitä leivinjauhetta ja sit vuokaan. Itse käytän tavallisia paperivuokia, ihan yksi kpl / muffini (en kahta päällekäin tai metallisia / silikonisia vuokia) ja aina ovat onnistuneet. Tosin yhdet luumu-muffinit epäonnistuivat täysin, tein sen luumujutun jotenkin väärin.
Joissakin ohjeissa on liikaa nestettä, ja kun nesteen puolittaa, muffinssit kohoavat hyvin, mutta eivät valu eivätkä jää vuoan reunoihin kiinni. Itse teen niin, että teen myllyn parhaiden muffinssiohjeella (google löytää) ja jätän siitä lopusta desin mehua pois. Sitten laitan tefloniseen muffinssipeltiin paperivuoat ja laitan taikinan niihin. Aina onnistuu, ei tarvi kuin sekoittaa taikina, eikä muffinssit koskaan pääse leviämään koska ovat muffinssipellillä.
ongelma on vuoka, joka leviää, niin vaihda semmoisiin amerikkalaisten muffinien vuokiin joissa on tukevat reunat. Tai osta muffinipelti/silikoninen vuoka.
Laiskan ohjeita käytän minäkin, ei mitään vispaamista vaan sekoitan aineet keskenään ja aina onnistuu vaikka mitä täytteitä kokeilen ja eri ohjeilla.
http://www.meira.fi/reseptit/reseptit/makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/…
Tärkeää on etteivät muffarit pääse leviämään sivusuuntaan, eli käytä tosiaan joko muffinssivuokaa+papereita tai sitten tukevia paperisia vuokia (esim. amerikkalainen vuoka)
Mulla taas muffarit kohoaa aina reunojen yli ja valuu pellille. Paistan ne ihan paperivuoissa.