Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En saa koskaan muffinseja onnistumaan, neuvoja?

Vierailija
21.09.2011 |

Muffinsini eivät kohoa kunnolla. tai lässähtävät vuuan mukana...



Missä vika?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
21.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla taas muffarit kohoaa aina reunojen yli ja valuu pellille. Paistan ne ihan paperivuoissa.

Vierailija
2/7 |
21.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita 2 vuokaa sisäkkäin, niin vuoat pysyvät muodossaan.



Joskus kyse voi olla esim. siitä ettei vatkaa munia kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
21.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet erikois-muffineja, kuten joukossa mustikkaa tai suklaata, niin ne voi jäädä lättänöiksi helpommin. Aloita perus-ohjeella, vatkaa munat kunnolla, sihtaa kuivat aineet siivilän läpi, laita vähän "yliannostusta" sitä leivinjauhetta ja sit vuokaan. Itse käytän tavallisia paperivuokia, ihan yksi kpl / muffini (en kahta päällekäin tai metallisia / silikonisia vuokia) ja aina ovat onnistuneet. Tosin yhdet luumu-muffinit epäonnistuivat täysin, tein sen luumujutun jotenkin väärin.

Vierailija
4/7 |
21.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joissakin ohjeissa on liikaa nestettä, ja kun nesteen puolittaa, muffinssit kohoavat hyvin, mutta eivät valu eivätkä jää vuoan reunoihin kiinni. Itse teen niin, että teen myllyn parhaiden muffinssiohjeella (google löytää) ja jätän siitä lopusta desin mehua pois. Sitten laitan tefloniseen muffinssipeltiin paperivuoat ja laitan taikinan niihin. Aina onnistuu, ei tarvi kuin sekoittaa taikina, eikä muffinssit koskaan pääse leviämään koska ovat muffinssipellillä.

Vierailija
5/7 |
21.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ongelma on vuoka, joka leviää, niin vaihda semmoisiin amerikkalaisten muffinien vuokiin joissa on tukevat reunat. Tai osta muffinipelti/silikoninen vuoka.

Laiskan ohjeita käytän minäkin, ei mitään vispaamista vaan sekoitan aineet keskenään ja aina onnistuu vaikka mitä täytteitä kokeilen ja eri ohjeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
21.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.meira.fi/reseptit/reseptit/makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/…



Tärkeää on etteivät muffarit pääse leviämään sivusuuntaan, eli käytä tosiaan joko muffinssivuokaa+papereita tai sitten tukevia paperisia vuokia (esim. amerikkalainen vuoka)