jauhelihan sulatus...lähden tänään tuhkolman risteilylle,
voinko jättää jäiset jauhelihat jääkaappiin ja käyttää ne lauantaina, mitä sanoo raati...ei kai ne pahaksi mene, jäässä ja sulavat hitaasti jääkaapissa...
kiitos asiallisista vastauksista.
Kommentit (10)
Itse käyttäisin sulatetun lihan seuraavana päivänä jo, eli en antaisi olla jääkaapissa to-la.
olemaan pakasteesta otettuna. Pitäisi valmistaa melko pikaisesti sulamisen jälkeen. Jauheliha on herkästi pilaantuvaa.
Pienellä teholla sulaa nopeasti ja hyvänä pysyy.
eihän se iso ongelma ole ottaa vasta kun tarvii, j.liha sulaa suht nopeasti mikrossa tai vesihauteessa....
Palatessasi sinun on aika mahdoton arvioida, ovatko lihat syömäkunnossa vai eivät.
Jos lihaa ei ole ihan hirveän paljon (kilotolkulla), niin aika nopsaan se sulaa silloin lauantainakin.
Sulata mikrossa tai osta uusi. Ei voi olla noin vaikeeta.
jääkaapissa pari päivää sulanutta jauhelihaa eikä oo koskaan tullu mielen viereenkään etteikö se olis syömäkelposta.
Jäisen jauhelihan voi pistää suoraan pannullekin. Pistää lämmön lempeälle ja kääntelee palaa ja "rapsuttaa" kypsää lihaa pois jäisen ympäriltä.
Toimii ja tulee ihan samanlainen kastike kuin tuoreestakin. Ei tietenkään toimi esim murekkeen teossa...
ruokamyrkytyksen riski on ilmeinen.
t. kotitalouden lehtori