Miten jogurtti tai maito käsitellään laktoosittomaksi?
Kommentit (7)
"laktoosi poistetaan maidosta".
Kiinnostaisi tietää MITEN ne meijerissä poistavat sen laktoosin. Ajattelin, että jos joku täällä sattuisi tietämään.
No eikös se kuumenneta jotenkin ja sen seurauksena laktoosi (maitosokeri) pilkkoontuu muiksi sokereiksi (sakkaroosiksi tms.).
wikipediasta/googlella muuten löytää kaikkee. Ehkä ei ole järkeä aloittaa turhasta topiccia...
No eikös se kuumenneta jotenkin ja sen seurauksena laktoosi (maitosokeri) pilkkoontuu muiksi sokereiksi (sakkaroosiksi tms.).
wikipediasta/googlella muuten löytää kaikkee. Ehkä ei ole järkeä aloittaa turhasta topiccia...
löydän vastauksen siihen miten meijerit tekevät maidosta laktoosittoman.
Omat yritykset eivät ole vielä tuottaneet tulosta, siksi käännyin vauvapalstan puoleen.
löysin tällaisen pätkän: "Valion Joensuun tehtaalla käytössä oleva kromatografinen laktoosin erotusmenetelmä perustuu siihen, että maidon proteiinit ja suolat valuvat laktoosia nopeammin hartsilla täytetyn putken läpi, jolloin ainesosat saadaan erilleen. "
Lisää saattaisi löytyä googlaamalla kromatografinen laktoosin erotusmenetelmä.
Kummallinen google sulla.
Löytyykö noista :
http://ammattilaiset.valio.fi/maitojame/9_01/juoma.htm
http://www.maitojaterveys.fi/www/fi/liitetiedostot/Maitotietoa_A5_36_ne…
löysin tällaisen pätkän: "Valion Joensuun tehtaalla käytössä oleva kromatografinen laktoosin erotusmenetelmä perustuu siihen, että maidon proteiinit ja suolat valuvat laktoosia nopeammin hartsilla täytetyn putken läpi, jolloin ainesosat saadaan erilleen. "
Lisää saattaisi löytyä googlaamalla kromatografinen laktoosin erotusmenetelmä.
"laktoosi poistetaan maidosta".