Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko kakkupohjaa tehdä ilman kananmunaa? Jos voi niin tuleeko silti ihan hyvää ja

Vierailija
11.09.2011 |

maistuvaa? Saako sellaisia pohjia valmiina kaupasta?

Kommentit (6)

Vierailija
2/6 |
11.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta onnistuminen ei ole taattu. Niistä tulee usein aika lituskoita. Kannattaa tehdä sellaisella ohjeella, jossa on esim. banaania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
11.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla tulee aina lituskoita, teen millä ohjeella hyvänsä. Pitää vaan tehdä kolme pohjaa niin saa korkeamman kakun ;-)

Saakohan niitä pohjia valmiina kaupasta?

ap

mutta onnistuminen ei ole taattu. Niistä tulee usein aika lituskoita. Kannattaa tehdä sellaisella ohjeella, jossa on esim. banaania.

Vierailija
4/6 |
11.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla tulee aina lituskoita, teen millä ohjeella hyvänsä. Pitää vaan tehdä kolme pohjaa niin saa korkeamman kakun ;-)

Saakohan niitä pohjia valmiina kaupasta?

ap

mutta onnistuminen ei ole taattu. Niistä tulee usein aika lituskoita. Kannattaa tehdä sellaisella ohjeella, jossa on esim. banaania.

Ei varmaan kaupasta saa valmiina pohjia.

Mä en ole koskaan käyttänyt banaania tai muutakaan hedelmäsosetta kakussa, pysyy minusta hyvin kasassa ilmankin. Banaanin luulisin aiheuttavan, että tulee tiivis ja ei-niin-ilmava pohja.

Mun käyttämäni ohje (23cm halkaisijaltaan irtopohjavuokaan):

2,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

0,5dl perunajauhoja

50g voita tai margariinia

1tl vaniljasokeria

2dl sokeria

Näitä teen irtopohjavuoassa 2kpl. Paistan siis erikseen, kohoaa paremmin. Sit halkaisen molemmat pohjat, tulee siis 4 levyä.

- lapsesta saakka kananmuna-allergikko

Vierailija
5/6 |
11.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikä ole ikinä tullut lituskaa. Ainoastaas se häiritsee, että pohja ei tule kuohkea vaan sellainen aika tiivis ja kostean oloinen. Pitäisi varmasti kokeilla ensi kerralla antaa pohjan olla ilman peittämistä jonkin aikaa paistamisen ja jäähdytyksen jälkeen niin että vähän kuivahtaisi?

Vierailija
6/6 |
11.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmiina kaupasta ei kyllä saa, mutta todella helppo on itse tehdä. Kaikki aineet vaan sekoitetaan ja paistetaan. (ohje löytyy googlettamalla tai edellä olevat linkit)Aika tiivisrakenteinen pohjasta helposti tulee ja maku on jotenkin raskaampi kuin munallisessa pohjassa. On myös helposti mureneva eli ei mitään upeita fantasiakakkuja (muotokakkuja) tarvitse haaveilla.