Ihan mielenkiinnosta kyselisin karppauksesta?
Mää syön ihan " tavallisesti" ja oon ihan normaali painonen. Tykkään hirveästi ruisleivästä, puuroista ja hedelmistä. Ihan vaan uteliaisuuttani, hyvällä tahdolla kyselen, kun en tiiä asiasta. Eli kertokaa karpit, että mitä syötte esim. yhden päivän aikana, mitä aamiaseksi tai lounaaksi jne.? Kuinka paljon ja mitä syö karppi, joka ei pudota painoa, eikös se ole ihan elämän tapakin, ei pelkkä laihdutus tapa? Mitä ihmettä te söitte jouluna, siis kun ilmeisest ei laatikoita, joululeivonnaisia ja suklaata saa karpit syödä?
Kommentit (5)
En pudota painoa. Syön normaalipäivänä 3 kertaa, yleisimmin lounas+päivällinen+iltapala. Lounas voi olla esimerkiksi jauhelihakeittoa (perunatonta, paljon muita kasviksia) ja juustoa. Päivälliseksi samaa kuin lounaalla tai vaikka lihapataa+salaattia ja jälkkäriksi jugurttia+marjoja. Iltapalaksi syön usein munakokkelia.
Vierailija:
karppaako teillä koko perhe? Eiks oo hankalaa tehdä itselle eri ruokaa kuin muille?
Mutta ei se ole hankalaa, enkä tee eri ruokia. Esimerkiksi keittoon laitan pari pientä perunaa miestä varten, tai uunilihalle teen lisukkeeksi sekä peruna- että kaalimuusia. Salaattia syövät kaikki, samoin munaruokia, leivänpäälliset voi syödä ilman leipää yhtä hyvin kuin leivän kanssa... Ihan helppoa.
En siis tee eri ruokia kenellekään.
Tänään olen syönyt aamulla kolme munaa Oivariinin kera.
Lounaaksi söin smetanalohta, höyrytettyjä kasviksia ja fetasalaattia.
Illalla ajattelin tehdä jauheliha-kaalipataa.
Aamu (tukeva):
Munakas, johon 2 luomumunaa, 2 pakastepinaattikuutiota, ruokalusikallinen merilevää, loraus oliiviöljyä, Maldon-suolaa, pippuria myllystä, paitetaan voissa + mustaa kahvia. Tämän syön lähes joka aamu, joskus pari siivua nitraatitonta pekonia (Savupoikien) tai nürnbergiläisiä pikkumakkaroita.
Lounaseväät (kevyt):
Juustoa/kuivalihaa/lihapullia, raakoja juureksia (naurista, porkkana)/tomskuja, n. 50 pähkinöitä (manteleita, hasseleita, pecaneita) /10% jogurttia (Total tai turkkilainen jogurtti)
Päivällinen (tukeva):
Lihaa/kanaa/kalaa (esim. tänään poronkäristystä voissa paistettuna), salaatti ja lämmin kasvislisuke (tänään höytytettyä parsakaalta). Illalla ehkä punkkulasi tai rooibos-teetä ja ehkä pari palaa tummaa (70 %) suklaata. Ennen nukkumaanmenoa kalaöljykapseli, teelusikallinen kylmäpuristettua luomukookosöljyä ja teelusikallinen vehnänalkioöljyä (mun vitamiinit!).
Näin olen elänyt arkisin jo 4 vuotta - n. 95 % ajasta. Just jouluna ja muutenkinjuhlissa tulee maisteltua muutakin.
karppaako teillä koko perhe? Eiks oo hankalaa tehdä itselle eri ruokaa kuin muille?