Hei KokkiKolmoset! Pakastuksen kestävää synttäritarjottavaa?
Kertokaapa, mitä kivaa synttäritarjottavaa voisi tehdä jo näin hyvissä ajoin pakasteeseen valmiiksi? Siis jotain sellaista, joka ei kärsisi pakastamisesta, itsellä ei oikein ole kokemusta. Saa olla suolaista tai makeaa, ei mitään liian monimutkaista. :) Vieraita on 2 v -> aikuisiin.
Kommentit (2)
Suklaavaahtorulla
--------------------------------------------------------------------------------
Tämä oli uusimmassa Yhteishyvän Ruokalehdessä (siis se lehti joka tulee S-etukorttiasiakkaille).
Tuli älyttömän hyvä " kääretorttu" , on sen verran makea että sopii paremmin jälkiruoaksi kuin leivonnaiseksi.
Suosittelen jos etsitte vahvan suklaan makuista jälkiruokaa!
Suklaavaahtorulla
8 annosta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g suklaata
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Valmista ensin täyte. Kuumenna kattilassa kerma ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaakerma puhtaaseen kulhoon ja nosta pakkaseen jäähtymään noin 15 minuutiksi. Valmista pohja. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri sakeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 6¿7 minuuttia. Ripottele puhtaalle leivinpaperiarkille hieman sokeria ja kumoa päälle torttupohja. Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kylmä suklaakerma vaahdoksi ja levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla ja jätä saumakohta alaspäin. Nosta kylmään jähmettymään. Halutessasi siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja vuole suklaasta lastuja.
Eli tän voi pakastaa ihan hyvin. Sulatuksen jälkeen laittaa kaakaojauheen/koristelun päälle.
Auttakee nyt hyvät immeiset! ;-D