3-4 isoa (500 g) hapahkoa omenaa (kotimaisia tai esim. Jonagold)
200 g (4 dl) puolukoita
Muruseos:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
100 g kylmää margariinia
2 dl (noin 60 g) mantelilastuja
1. Valmista 2 1/2 dl:n pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kohota hyvin.2. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.3. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi mantelilastut.4. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.5. Lado omenat pohjalle aivan reunoja myöten. Ripottele omenoiden päälle puolukat ja muruseos. Pullan reunoja ei tarvitse voidella, koska täytettä tulee aivan reunoille saakka. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia. Tarjoa pulla haaleana kahvin kanssa.
(Mä en kylläkään jaksa asetella noita omenoita, vaan pilkon kuutioiksi ja sekoitan puolukoiden kanssa.)
SYKSYN OMENA-PUOLUKKAPULLA
(Uunipannullinen)
Ainekset:
1/2 annosta pullataikinaa Pirkka-vehnäjauhopussin ohjeen
mukaan
Täyte:
3-4 isoa (500 g) hapahkoa omenaa (kotimaisia tai esim. Jonagold)
200 g (4 dl) puolukoita
Muruseos:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
100 g kylmää margariinia
2 dl (noin 60 g) mantelilastuja
1. Valmista 2 1/2 dl:n pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kohota hyvin.2. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.3. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi mantelilastut.4. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.5. Lado omenat pohjalle aivan reunoja myöten. Ripottele omenoiden päälle puolukat ja muruseos. Pullan reunoja ei tarvitse voidella, koska täytettä tulee aivan reunoille saakka. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia. Tarjoa pulla haaleana kahvin kanssa.
(Mä en kylläkään jaksa asetella noita omenoita, vaan pilkon kuutioiksi ja sekoitan puolukoiden kanssa.)