Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Biokemiaa osaavat, tai muuten vaan fiksut.

Vierailija
08.12.2008 |

Mitä eroa on hiivalla ja entsyymillä? Eli jos fermentoidaan sokeri alkoholiksi, ja sen voi tehdä joko hiivalla tai enstyymeillä. Mikä ero näillä kahdella sitten on?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

entsyymi taas ei elä, se on ikäänkuin vain jakoavain, joka sopii sokerimolekyylin tiettyyn kohtaan ja osaa liittää siihen tarpeellisen lisän jotta siitä tulee alkoholi.

Vierailija
2/6 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

entsyymit eivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

elävät organismit sisältävät entsyymejä eri tarkoituksiin.



Enpä laittaisi Canestenia alkoholiin, nam.

Vierailija
4/6 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallaan hiivakin sen käymisen katalysoi, eli se sisältää juuri entsyymejä jotka sen käymisreaktion käynnistävät.

Vierailija
5/6 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehkä tuo selventää asiaa vielä:



http://fi.wikipedia.org/wiki/Entsyymi



t: kemian DI

Vierailija
6/6 |
08.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva on siis organismi, joka sisältää entsyymejä. Entsyymi on vain se osa, joka katalysoi reaktiota.



ap kiittää, ja palaa kirjoitelmansa pariin.