Onko valkoviinit aina makeita? tietämätön
kyllä sieltä pitäisi löytyä myös puolikuivia ja kuivia...
Kommentit (8)
Makeita valkoviinejä on esimerkiksi jotkut jälkiruokaviinit: esimerkiksi muscat ja tokaiji
Itse tykkään kuivista valkkareista. Puolikuivakin on jo liian makea mun makuun.
saksalaisista valkkaresta kuivakin on makean tuntuinen. Italia, Etelä-Afrikka ja Australia tuottavat raikkaita hyviä valkoviinejä.
En pidä muuten viineistä, mutta suosikkini on Verduzzo makein valkkari mitä alkosta löytyy vähän alle 9€
Osa kuivista valkkareista on myös hyvin tammisia. Alkon listoilla suurin osa valkkareista on kuivia tai puolikuivia. Itse pidän makeista valkkareista. Niiden ongelma on vain korkea hinta. Puolikaspullot alkavat 10 eurosta ja kohtuulliset maksavat yli 20 euroa.
Nyt suosikkini on ollut Schloss Schönborn Riesling Beerenauslese. Hintaa puolikkaalla on alle 30 euroa.
Ne ei ole yhtään hyviä. Kannattaa suosia puoli kuivaa tai kuivaa. Varma nakki on ostaa Australialaista tai Uusi-Seelantilaista valkakaria, niistä tulee harvemmin hutiostoja. Tosi hyvä aussivalkkari on Palandri The Estates Sauvignon Blanc, eikä ole edes hinnalla pilattu.
Osa kuivista valkkareista on myös hyvin tammisia. Alkon listoilla suurin osa valkkareista on kuivia tai puolikuivia. Itse pidän makeista valkkareista. Niiden ongelma on vain korkea hinta. Puolikaspullot alkavat 10 eurosta ja kohtuulliset maksavat yli 20 euroa.
Nyt suosikkini on ollut Schloss Schönborn Riesling Beerenauslese. Hintaa puolikkaalla on alle 30 euroa.
Kun selaa alkon sivuja kohdasta valkoviinit niin otat melkein minkä valkkarin niin aina tulee sana makea?