Auttakaa tyhmää! Lihakeiton ohje!
Olemme pojan kanssa tämän viikon lomalla ja ajattelin tehdä lihakeittoa. Ei siis jauhelihasta vaan ihan ehtaa aitoa lihasoppaa!
Mutta, mutta koska en ole sitä ikinä tehnyt niin antakaapa hyviä ohjeita. Ihan saa neuvoa kun uusavutonta, kiitos! Vaikka ruoanlaitto onnistuukin muuten ihan hyvin niin nämä ns " perinneruoat" eivät koskaan ole innostanut monimutkaisuuden ja ajan takia.
Siis aidon lihasopan ohjetta kehiin, kiitos!
Kiitollisena jään odottelmaan ohjeitanne!
Kommentit (3)
Määriä en tarvitse vaan pärjään ihan suuntaa-antavilla ohjeilla. Löysin äidin luota keittokirjasta yhden ikuvanhan ohjeen (vanhanajan keittokirjasta) mutta kuullosti niin monimutkaiselta etten viitsinyt ruveta edes yrittämään.
Pitää vaikka huomenna sitä soppaa ruveta keittelemään. Katsotaan mitä tulee, iiks... Katsotaan syökö sitä erkkikään vai kannetaanko roskiin suoraan. Täytyy varata jotain valisruokaa kaappiin niin ei tarvitse perhe nälkää nähdä mamman kokeilujen takia.
Olen jo pitkään ajatellut tehdä näitä perinteisiä kotiruokia (lihakeitto, kanaviilokki ym) kun alkaa ne jauhelihakastikkeet, uunikalat ja broilerit tulla korvista ulos.
Keitän possusuikaleita/ palapaistia n2h (mukaan 1-2 lihaliemikuutiota tai muita mausteita).
Kun lihat ovat ihanan mureita, lisään perunat + vihannekset ja keitän kypsäksi.
Just eilen syötiin tätä herkkua.
Minäkin teen tosi harvoin lihakeittoa just sen takia, kun vie sen verran paljon aikaa. Mutta joskus sentään.
Eli ostapa kaupasta sellainen naudan keittolihapala. Voit toki ostaa parempaakin lihaa, joka on mureampaa, esim peräti paistia, mutta keittoliha on jees ja siitä keittämällä saa ihan hyvää.
Sitten laitat lihapalan kokonaisena kattilaan, vettä sen verran että liha peittyy. Muutama maustepippuri, laakerinlehti sekä suolaa veteen. Keitä peräti tunti-pari hiljalleen, sillein että vesi vähän poreilee. Kuori vaahto pinnalta pois. Ota kypsä liha pois kattilasta. Laita liemeen kiehumaan perunoita pilkottuina, porkkanapaloja, sipulia /purjoa tai sitten keittojuureksia, jos pidät niistä enemmän. Paloittele liha silläaikaa kuutioiksi. Lisää lihapalat joukkoon. Tarkista maku, lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.
Mä teen ruuat yleensä ihan näppituntumalla, eli tarkkoja määriä en osaa sanoa.. Mutta tällein pääset jyvälle. Kiva, että olet kiinnostunut näistä perinteisistäkin kotiruuista.