Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pikaisesti ohje johon tarvitaan maitorahkaa

02.01.2006 |

Tarvin pikaisesti jotain ohjetta mihin tarvitaan maitorahkaa. Päiväys menee tänään umpeen

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
02.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

että se säilyy loistavasti 5-6 viikkoa viimeisen päiväyksen jälkeen ilman MITÄÄN vikaa..... Eli ei kiirettä sen reseptin kanssa, mieti rauhassa =))

Vierailija
2/10 |
02.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

marja tai hedelmärahkaa,

juustokakkua rahkasta

rahkapullia...esim

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appelsiinijälkiruoka

(6 annosta)



2 appelsiinia

100 g maitorahkaa

200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

1 dl suklaa-piparminttumakeisia



1. Kuori appelsiinit, irrottele lohkot toisistaan.

2. Poista kalvot terävällä veitsellä.

3. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi.

4. Pane kulhoon rahka, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma.

5. Rouhi makeiset monitoimikoneessa tai muovipussissa lihanuijalla pienemmäksi.

6. Sekoita ne rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon.

7. Annostele appelsiinipalat annoskulhojen pohjalle.

8. Nosta päälle rahka-tuorejuustoseosta.

9. Koristele ja tarjoa heti.



Mangorahka



1 tlk (250 g) maitorahkaa

2 dl kermaa tai 1 dl maitoa

1 - 2 mangoa

sokeria

1 - 2 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunanmehua



1. Kuutioi halkaistut mangot.

2. Sekoita mangokuutiot ja vatkattu kerma rahkaan.

3. Mausta sokerilla ja sitruunanmehulla.

4. Koristele mangokuutioilla tai suklaarouheella.



Mangopiirakka



1 valmispohja

mangon mehua tölkistä

mangoa

2 dl kermaa

2 dl maitorahkaa

vähän sokeria



1. Kostuta valmis pohja mangon mehulla

2. Soseuta mangot

3. Vaahdota kerma.

4. Lisää rahka joukkoon

5. Sekoita soseutetut mangot kerma-rahka sekoitukseen

6. Laita pohjan päälle

7. Muutamaksi tunniksi jääkaappiin viilentymään



Persikkapiiras

10 annosta



2 kananmunaa

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl rouhittua musta- tai roseepippuria

0,5 dl (40 g) ohratärkkelys- tai perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa



Vuokaan:

1 tl margariinia

1 rkl leseitä



Täyte:

2 hedelmämehuun säilöttyä persikanpuolikasta

2,5 dl (250 g) maitorahkaa

1,5 dl rasvatonta maitoa maun mukaan makeutusainetta (esim. 1 dl Canderel-jauhetta)

1 kananmuna

0,5 dl (40 g) ohra- tai maissitärkkelysjauhoja (Ohrakas tai Maizena)

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl sitruunanmehua



Koristeeksi:

6 hedelmämehuun säilöttyä persikanpuolikasta

tuoretta minttua tai sitruunamelissaa



1. Vatkaa pohjan aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada seos margariinilla voideltuun, leseillä jauhotettuun piirakkavuokaan (halk. noin 28 cm). Tasoita pinta.

3. Kypsennä pohjaa 200 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

4. Hienonna 2 persikanpuolikasta haarukalla.

5. Lisää 2-3 rkl persikoiden säilöntälientä ja levitä persikkaseos pohjan päälle.

6. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.

7. Paista vielä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

8. Anna jäähtyä ja koristele säteittäin lopuilla persikkaviipaleilla sekä tuoreella mintulla tai sitruu-namelissalla.



Omena-banaanirahka

(6 annosta)



2 kpl omenaa

1 kpl banaania

2 rkl sitruunanmehua

0,5 dl sokeria

250 g maitorahkaa

2,5 dl Flora Vanillaa



1. Kuori ja paloittele omenat ja banaani.

2. Sekoita mehu, sokeri ja maitorahka kulhossa.

3. Lisää joukkoon hedelmäpalat ja kuohkeaksi vaahdotettu Flora Vanillaa.

4. Halutessasi voit koristella jälkiruoan raastetulla sitruunankuorella.



Aprikoosi-suklaarahka

4 annosta



2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 dl maitorahkaa

1 prk (425/240 g) aprikooseja

1 ½ rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria



1. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkan kanssa.

2. Valuta aprikoosit ja pieni ne sopiviksi suupaloiksi.

3. Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoile heti.



Ananas-rahkatorttu



Pohja:

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 rkl vettä



Täyte:

2 dl ananaspaloja/ renkaita

2 dl maitorahkaa

1 dl kermaviiliä

1/2 sitruunan mehu

1 rkl perunajauhoja

2-3 rkl sokeria



1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Sekoita kananmuna joukkoon hyvin vatkaten.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja sekoita taikinaan.

4. Lisää vesi.

5. Levitä taikina voidellun, matalareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille.

6. Aseta valutetut ananaspalat pohjan päälle.

7. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja levitä seos ananasten päälle.

8. Paista torttu 200 asteessa noin 35 minuuttia.



Ananas-rahkatorttu 2



Pohja:

100 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 muna

1 1/2 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 rkl vettä/ kermaa



Täyte:

4 ananasrengasta

1 tölkki (250 g) maitorahkaa

½ dl kermaa tai maitoa

1/2 dl ananaslientä

2 rkl perunajauhoja

n. ½ dl sokeria

½ sitruunan mehu



1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Vatkaa joukkoon kananmuna.

3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.

4. Lisää sitten taikinaan vesi- tai kermatilkan kanssa.

5. Levitä taikina voideltuun, matalareunaiseen paistovuokaan ja sen reunoille.

6. Aseta ananasrenkaat taikinan päälle.

7. Sekoita rahka, kerma tai maito, ananasmehu, perunajauhot, sokeri ja sitruunamehu.

8. Kaada seos ananasten päälle.

9. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa ennen täytteen hyytymis-tä, suojaa ne foliolla tai leivinpaperilla.

10. Koristele kakku ananasrenkailla jos niitä jää ja nauti kupponen tuoreella kahveella.



Kevyt mustikkabanaanirahka

(4 annosta)



1 banaani

2 dl mustikoita

250 g maitorahkaa

½ dl sokeria



1. Viipaloi tai kuutio banaani.

2. Sekoita kaikki aineet.

3. Tarjoa välipalaksi.



Kahvismoothie

(1 annos)



1 dl maitorahkaa

0,25 dl täysmehua

1 dl kylmää Juhla Mokka kahvijuomaa

1 banaani

2 tl sokeria



1. Annostele tehosekoittimeen maitorahka, mehu, Juhla Mokka, banaani ja sokeri.

2. Vatkaa sakean kuohkeaksi.



Appelsiinijälkiruoka

(6 annosta)



2 appelsiinia

100 g maitorahkaa

200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

1 dl suklaa-piparminttumakeisia



1. Kuori appelsiinit, irrottele lohkot toisistaan.

2. Poista kalvot terävällä veitsellä.

3. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi.

4. Pane kulhoon rahka, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma.

5. Rouhi makeiset monitoimikoneessa tai muovipussissa lihanuijalla pienemmäksi.

6. Sekoita ne rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon.

7. Annostele appelsiinipalat annoskulhojen pohjalle.

8. Nosta päälle rahka-tuorejuustoseosta.

9. Koristele ja tarjoa heti.



Luumurahka

(neljälle)



200 g maitorahkaa

2 dl kuohu- tai vispikermaa

150 g makeutettua luumusosetta tai ¿marmeladia/ kiisseliä

1 tl vaniljasokeria

¾ dl sokeria



1. Vaahdota kerma, lisää rahka ja mausta sokereilla.

2. Sekoita luumu joukkoon kevyesti nostellen.

3. Lopputulos on kauniimpi, jos luumu ei ole aivan tasaisesti rahkan joukossa.

4. Annostele jälkiruokamaljoihin tai ¿kulhoon.

5. Koristele esimerkiksi yrtinoksilla ja/tai punaisilla säilykekirsikoilla.



Luumurahka 2



1 pss (227 g) kuivattuja, kivettömiä luumuja yms.

2 ½ dl vettä

1 prk (2 dl) kuohukermaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

2 rkl sokeria

2 tl vanilliinisokeria



1. Keitä luumuja miedolla lämmöllä kannen alla kunnes ne pehmenevät (noin 10 minuuttia).

2. Soseuta haarukalla, jäähdytä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sekoita luumusose rahkaan ja kääntele joukkoon kermavaahto.

5. Makeuta sokerilla mieleiseksi.



Rapea marjatorttu



Pohja:

100 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kuohu- tai vispikermaa

1/2 tl tuoretta hiivaa



Levyjen pinnalle:

2 rkl sokeria



Täyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1 dl maitorahkaa

1/2 dl valmista kinuskikastiketta (esim. Valion)

2-3 dl vadelmia



Tortun pinnalle:

7-8 dl vadelmia

punaherukkaterttuja



1. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.

2. Liuota kylmään kermaan hiiva.

3. Lisää seokseen.

4. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.

5. Painele taikina kelmun välissä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

6. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.

7. Jaa taikina kahteen osaan.

8. Kauli jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päällä kaksi nelikulmaista noin 20 x 20 cm:n levyä.

9. Leikkaa reunat halutessasi taikinapyörällä.

10. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin.

11. Ripottele levyjen pinnalle sokeria.

12. Pistele levyt.

13. Paista ne 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes levyissä on muutamia vaaleanruskeita täpliä.

14. Anna levyjen jäähtyä pellillä.

15. Vatkaa kerma vaahdoksi.

16. Sekoita vaahdon joukkoon rahka ja kinuskikastike.

17. Nosta levy lastojen avulla tarjoiluvadille.

18. Levitä kerma-rahkaseos levylle.

19. Nostele päälle vadelmia.

20. Aseta toinen levy päälle ja koristele levyn pinta tuoreilla vadelmilla ja punaherukkatertuilla.



Mansikkarahka

(8 annosta)



1 ps Kesäpöytä Mansikoita

1 prk maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

n. ½ dl sokeria

vanilliinisokeria



1. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sulatetut ja kevyesti survotut mansikat, maitorahka ja sokeri.

2. Sekoita.

3. Mausta vanilliinisokerilla.



Vierailija
4/10 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kevyt juustokakku



Pohja:

100 g Myllärin Luomu Crunchy mysliä

30 g voita tai margariinia



Juustotäyte:

400 g raejuustoa

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta

1 rkl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

0,5dl kiehuvaa vettä

2 kananmunanvalkuaista



1. Sekoita mysli ja margariini.

2. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-25 cm) leivinpaperilla ja painele muruseos pohjalle.

3. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

4. Murupohjan kovettuessa valmista juustotäyte.

5. Soseuta raejuusto ja maitorahka monitoimikoneessa, sauvasekoittimella tai painelemalla lusikalla siivilän läpi.

6. Sekoita joukkoon makeutusjauhe ja vaniljasokeri.

7. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.

8. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan veteen.

9. Lisää liivateseos juustoseokseen kevyesti nostellen.

10. Kaada juustotäyte kovettuneelle murupohjalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

11. Irrota hyytynyt juustokakku vuoasta tarjoilua varten.



Hedelmäinen aurinkokakku

(25 annosta)



1 (200 g) Diva torttupohja / kakkupohja



Kostutukseen:

3/4 dl appelsiinimehua



Täyte:

3 liivatelehteä

1 sitruuna (raastettu kuori + mehu)

2 tlk (à2,5 dl) Flora Vanillaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 Rico banaania

1 tl raastettua sitruunankuorta



Pinnalle:

2 Rico kiiviä

1 karambola

1-2 Rico banaania

1 1/2 dl appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria

TAI valmiita hedelmäcocktail-sekoitus



Koristeluun:

Rico sitruunamelissan lehtiä



1. Kostuta torttupohja appelsiinimehulla.

2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

3. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu.

4. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi.

5. Leikkaa banaanit pieniksi kuutioiksi.

6. Lisää raastettu sitruunan kuori (noin 1 tl), banaanikuutiot ja maitorahka Flora Vanilla ¿vaahtoon varovasti sekoittaen.

7. Kiehauta kattilassa 1/2 dl sitruunan mehua.

8. Liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet.

9. Anna seoksen jäähtyä hetki.

10. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen.

11. Kaada täyte torttupohjan päälle.

12. Levitä se pyöreäksi keoksi niin, että torttupohjan reunatkin peittyvät.

13. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

14. Kuori kiivit ja banaanit.

15. Leikkaa ne sekä karambola viipaleiksi.

16. Asettele hedelmäviipaleet täytteen päälle.

17. Kiehauta appelsiinimehu sekä loppu sitruunanmehu (n.1/2 dl) kattilassa.

18. Lisää siihen hyytelösokeri.

19. Anna vielä kiehahtaa.

20. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

21. Levitä se lusikalla hedelmien pinnalle.

22. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.

23. Kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä.

24. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä juuri ennen tarjoilua.



Islantilainen puolukkahyytelökakku

(10 annosta)



3 dl ruishiutaleita

30 g voita

3/4 dl fariinisokeria



Täyte:

6 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

2 tlk (à 200 g) maitorahkaa

1 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

3 rkl sitruunamehua



Puolukkahyytelö:

1 ps (200 g) puolukoita

1/2 dl vettä

2 rkl sokeria

2 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua



1. Paahda ruishiutaleita paistinpannussa hetki.

2. Lisää rasva ja fariinisokeri.

3. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa.

4. Päällystä irtopohjavuoan pohja kelmulla (halkaisija 24 cm).

5. Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.

6. Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

7. Vaahdota kerma.

8. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri.

9. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet.

10. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen.

11. Lisää kermavaahto.

12. Kaada täyte vuokaan.

13. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

14. Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä.

15. Sulata puolukat ja survo ne.

16. Lisää vesi ja sokeri.

17. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun.

18. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

19. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle.

20. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia.

21. Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen.

22. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati puolukan varvuilla.



Raitakakku

(10-15 hengelle)



1 tumma ja vaalea vuokaleipä



Kostutukseen:

½ dl lihalientä



Täyte 1:

150 g maksapasteijaa

1 herkkukurkku kuutioina



Täyte 2:

100 g Aura-juustoa muruina

½ dl kuohukermaa

125 g maitorahkaa



Täyte 3:

125 g maitorahkaa

100 g pehmeää voita

1 keitetty muna hienonnettuna



Koristeeksi:

1 dl persiljaa



1. Sekoita täytteet.

2. Leikkaa kummastakin leivästä kolme ohutta viipaletta (10*30 cm).

3. Kokoa kakku käyttämällä vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää samoin kuin kutakin täytettä.

4. Pane täytettä 3 vain yhteen väliin ja jätä puolet siitä päällysteeksi.

5. Kääri kakku kosteaan voipaperiin ja muoviin.

6. Aseta kakun päälle kevyt paino.

7. Vie kakku viileään seuraavaan päivään.

8. Tasoita kakun reunat.

9. Levitä täytettä kakun pinnalle.

10. Ripottele persilja silppu pinnalle.



Pipariset omenakerrosmaljat

(5 annosta)



1 dl vispikermaa

1 tlk (2 dl) maitorahkaa

1 1/2 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

12 kpl piparkakkuja

1/2 tlk (à370g) omenasosetta



Koristeeksi:

1/2 dl puolukoita



1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Sekoita joukkoon rahka.

3. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

4. Leikkaa piparkakut veitsellä karkeaksi rouheeksi.

5. Jätä viisi puolikasta koristelua varten.

6. Lusikoi kermaseos, piparit ja omenasose kerroksittain annosmaljoihin tai laseihin.

7. Koristele annokset puolitetuilla piparkakuilla ja puolukoilla.



Mansikkainen kesäkakku

(20 annosta)



1 tumma täytekakunpohja



Kostutus:

11/2-2 dl appelsiinitäysmehua



Täyte ja kuorrutus:

2 dl mansikkahilloa

2 tlk (á 2 dl) vispikermaa

2 prk (á 250g) maitorahkaa

3/4 dl sokeria

3 tl vanilliinisokeria



Koristelu:

n. 500 g tuoreita mansikoita

1 pss minttusuklaapalloja

tuoretta sitruunamelissaa



1. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille.

2. Kostuta kakkuviipaleet appelsiinitäysmehulla pullasudin avulla.

3. Vaahdota kerma.

4. Sekoita vaahto rahkan joukkoon.

5. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

6. Levitä pohjaviipaleelle mansikkahilloa ja rahkatäytettä.

7. Pane päälle kakkulevy ja täytä samoin kuin ensimmäinen väli.

8. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy ja kostuta sitä vielä pinnalta.

9. Päällystä kakku rahkaseoksella.

10. Koristele kakku halkaistuilla mansikoilla, minttusuklaapalloilla ja sitruunamelissalla.



Syksyinen kakku



1 prk maitorahkaa

0,5 dl maitoa

1 dl sokeria

2 dl siirappia

1 tl neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl pomeranssin kuorta

2 dl rusinoita

200 g meijerivoita

1,5 tl soodaa

6,5 dl vehnäjauhoja



1. Sekoita maitorahka ja maito keskenään.

2. Lisää sokeri, siirappi, mausteet ja rusinat.

3. Lisää joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi.

4. Sekoita sooda jauhoihin.

5. Kaada jauhot tasaiseksi.

6. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.

7. Paista 175 asteessa noin tunti.

8. Kumoa jäähtyneenä.

9. Tarjoa mieluimmin seuraavana päivänä.



Charlotte Russe



1 kääretorttu (Napakymppi)

250 g maitorahkaa

2 dl kermaa

1 ½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 l mansikoita + mehu

6 liivatelehteä

½ dl kiehuvaa vettä



1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10-15 minuuttia.

2. Vaahdota kerma.

3. Lisää maitorahkaan sokerit ja mansikat.

4. Valuta liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

5. Kaada liuos ohuena nauhana rahkaseokseen.

6. Lisää lopuksi kerma rahkaseokseen varovasti sekoittaen.

7. Ota pyöreä astia ja aseta kääretorttusiivut astian reunoille ja pohjalle.

8. Kaada rahka-kermaseos astiaan.

9. Hyydytä kokonaisuus kylmässä seuraavaan päivään.

10. Tarjolle vietäessä kumoa vuoka tarjottimelle.

11. Koristele esim. kermavaahdolla ja säilykehedelmillä.



Pehmeä rahkakakku



2 munaa

2 dl sokeria

½ tl kardemummaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 tl pomeranssinkuorta

1 dl voisulaa

250 g maitorahkaa

1 ½ tl soodaa

4 dl karkeita vehnäjauhoja



1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää voisula, maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.

4. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.



Vierailija
5/10 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sieni-kinkkupiiras



Pohja:

1 prk rahkaa

200 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta



1. Sekoita rahkaan pehmeä voi ja muut aineet.

2. Taputtele taikina voideltuun vuokaan.

3. Jätä osa taikinasta koristelua varten.



Täyte:

sipulia

sieniä

150 g kinkkua

paprikaa

½ prk maitorahkaa

1 dl kuohukermaa

2 munaa

suolaa

pippuria



3. Kuullota sienet ja sipulit pannulla.

4. Sekoita täyte.

5. Kaada taikinan päälle.

6. Muotoile taikinasta ristikko piiraan päälle.

7. Voitele munalla.

8. Paista uunissa 200 astetta n. 30 minuuttia.



Omenapersikkapiirakka



150 g pehmitettyä margariinia

1½ dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa



Voitele vuoka.

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna ja sekoita.

3. Lisää jauhot ja sekoita.



Täyte:

omenalohkoja

persikkalohkoja

1 prk maitorahkaa

1 kananmuna

kanelia

vaniljasokeria



5. Sekoita rahka ja kananmunat.

6. Ja muut aineet rahkaseokseen.

7. Levitä täyte.

8. Paista uunissa 175 asteessa n. 55 minuuttia.



Persikkarahkajuoma



1 prk maitorahkaa

3 dl tuoremehua

persikoita

½ dl sokeria

vaniljasokeria



1. Vatkaa ainekset kuohkeaksi juomaksi.

2. Tarjoile korkeasta lasista ja pilli.



Päärynäpersikkapiirakka



Pohja:

100 g voita

½ dl sokeria

1 muna

1 dl kaurahiutaleita

1½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta



Täyte:

päärynää

persikkaa

2 dl maitorahkaa

1 muna

1 rkl perunajauhoja

1-2 rkl sokeria

persikkalientä



1. Vaahdota voi ja sokeri.

2. Sekoita mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Painele taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan.

4. Lado hedelmäviipaleet taikinan päälle.

5. Sekoita rahka, muna, perunajauhot ja sokeri ja kaada seos päälle.

6. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Raparperi-Rahkapaistos



1 l raparperipaloja

¾- 1 dl sokeria



1. Vuoka voidellaan.



Rahkaseos:

2 tlk maitorahkaa

2 dl maitoa

1 muna

¾ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 dl rusinoita



2. Seos kaadetaan raparperien päälle ja tasoitetaan.

3. Paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Eksoottinen hedelmävaahto



1 prk maitorahkaa

1 kananmuna tai 1/2 dl kananmunavalmistetta

2 rkl sokeria

2 dl vispikermaa

3 dl valutettuja säilykehedelmiä

sokeria

vaniljasokeria



1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vaahdota kerma erikseen.

3. Yhdistä sokeri-munavaahto ja kermavaahto keskenään.

4. Lisää maitorahka vaahtoseoksen joukkoon.

5. Sekoita hyvin valutetut säilykehedelmät rahkavaahtoseokseen.

6. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.



Marjarahka



1 tlk maitorahkaa

½ dl sokeria tai hunajaa

2 tl vanilliinisokeria

250 g marjasekoitusta esim. vadelma-mustikka

1-2 dl kevytmaitoa tai -kermaa



1. Vatkaa maitorahka, sokeri tai hunaja ja vanilliinisokeri tasaiseksi.

2. Lisää survotut marjat ja maito tai kerma.

3. Tarjoa kylmänä.

4. Kostuta valmispiirakkapohja esim. mustikkamehulla tms.

5. Ota marjarahka ja lisää se piirakkapohjaan

6. Laita vaikka pinnalle kokonaisia mustikoita.



Pääsiäispasha



100 g voita

3/4 dl sokeria

1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 kananmuna

1 dl kermaa

1/2 sitruunan mehu

1-2 tl vanilliinisokeria

1-2 rkl rusinoita

1-2 rkl rouhittuja manteleita

1-2 rkl sukaattia

tai saksittuja coctailkirsikoita



1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää maitorahka, muna, vatkattu ja muut aineet.

3. Sekoita kevyesti.

4. Pane rahkaseos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai suoratinpaperille vuorattuun suureen kahvisuodattimeen.

5. Jätä lautaselle jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi

6. Kumoa kiinteä pasha matalaan tarjoiluastiaan ja tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.



Kevytpasha



1 tlk (250 g) maitorahkaa

1 tlk (2 dl) kermaviiliä

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 dl rusinoita tai korintteja

1/2 dl mantelirouhetta

1 dl sukaattia



1. Hienonna rusinat, ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

2. Kaada seos sideharsolla vuorattuun pasha-muottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen.

3. Pane pinnalle kevyt paino ja alle lautanen.

4. Laita muotti jääkaappiin ja kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvatiin.

5. Koristele hedelmillä.



Rommiananas-rahka



1 prk maitorahkaa

2 dl rommia

1 tuore ananas

50 g sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 rkl raastettua appelsiinin kuorta

1 tl kanelia

hiukan neilikkaa

8 kpl liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

koristeluun hedelmiä



1. Sekoita rommi maitorahkaan.

2. Kuori ananas, poista kova keskiosa, hienonna tai soseuta se.

3. Sekoita keskenään sokeri, vanilliini, appelsiininkuori, kaneli, neilikka ja ananassose ja kuumenna kattilassa.

4. Lisää liotetut liivatteet ja yhdistä koko seos rahkaan.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä jäähtyneeseen rahkaseokseen.

6. Annostele seos vedellä huuhdeltuihin maljoihin ja jäähdytä.

7. Koristele hedelmillä.



Karpalo-kinuskirahka

(6 annosta)



2,5 dl Flora Vispiä

250 g maitorahkaa

4 dl karpaloita

3 rkl sokeri

1 dl O' hoj Kinuskikastiketta



1. Vaahdota Flora Vispi.

2. Lisää joukkoon maitorahka.

3. Soseuta karpalot (säästä muutama marja koristeluun).

4. Mausta sokerilla.

5. Yhdistä marjasose ja vaahto.

6. Annostele rahka laseihin ja jaa Ohoj kinuskikastike rahkan pinnalle.

7. Koristele kokonaisilla karpaloilla.

8. Idea! Halutessasi voit korvata karpalot vadelmilla.



Appelsiinijälkiruoka

6 annosta



2 appelsiinia

100 g maitorahkaa

200 g appelsiinilla maustettua tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

1 dl suklaa-piparminttumakeisia



1. Kuori appelsiinit, irrottele lohkot toisistaan ja poista kalvot terävällä veitsellä.

2. Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi.

3. Pane kulhoon rahka, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma.

4. Rouhi makeiset monitoimikoneessa tai muovipussissa lihanuijalla pienemmäksi ja sekoita ne rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon.

5. Annostele appelsiinipalat annoskulhojen pohjalle ja nosta päälle rahka-tuorejuustoseosta.

6. Koristele ja tarjoa heti.



Mariannerahka



2,5 dl Creme Vispiä

0,5 dl sokeria

250 g maitorahkaa

1 pussi Marianne- karkkeja



1. Vatkaa Creme Vispi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon.

2. Rouhi Marianne karkit esim. monitoimikoneessa ja lisää vaahtoon.

3. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin.

4. Koristele halutessasi nonparelleilla tai suklaarouheella.

Vierailija
6/10 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämän ohjeen sain ystävältäni, kun ihastelin hänen valkosipulilevitettään. Oli todella hyvää, suosittelen! Rahka ei valmiissa levitteessä maistu juuri ollenkaan ja koostumus on ihanan kuohkea.



VALKOSIPULI-RAHKALEVITE



Laita kuppiin n. 1 dl voita - vaahdota kuohkeaksi.

Sekoita joukkoon n. 1 dl öljyä ja n. 1 dl maitorahkaa.



Lopuksi lisää seokseen muutama (1-3) ruokalusikallista vettä (oman

maun mukaan - vesi vaikuttaa vain koostumukseen, huomaat kyllä).



Mausta suolalla ja valkosipulilla.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
05.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta laitapa rahkaa tavalliseen lettutaikinaan ja tulee taivaallisia lettuja!

Vierailija
8/10 |
03.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka tänne laittaa pitkiä reseptejä rahkasta, ei kukaan jaksa lukea näitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
03.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan vaan kermaa vaahdotat ja sekoita maitorahkaa siihen. Ehkä hilloa/marjoja/hedelmiä sen kanssa. Maitorahka oman kokemuksen mukaan (haista ja maista ensin) säilyy monta viikkoa päiväyksen jälkeen.

Vierailija
10/10 |
03.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi alaston elinkumppani voidellaan maitorahkalla ja nuollaan puhtaaksi...ole hyvä...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi kolme