Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mihin piparimuruja?

19.12.2005 |

Innoissani ostin Muumitalomuotit ja ryhdyin sitä kyhäämään, vaan unohdin yhden aikas tärkeän pointin: mä en osaa. Nyt on sitten sormi palanut ja Muumitalon pihamaa murusina. Kaipaisin siis vinkkejä, mihin piparimuruja voisi käyttää. Tuon glögi-juustotortun tiedänkin, mut en tykkää glögistä. Olisikohan kellään muita kivoja juustotorttu-/jälkkärireseptejä mihin nuo voisi käyttää?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen joskus tehnyt tällaista. Pehmenneeseen vaniljajäätelöön sekoitetaan piparimuruja, pilkottuja coctailkirsikoita, rusinoita, pähkinöitä, manteleita, suklaata, siirappia tms. Aikuisille voi maustaa vaikka punssilla. Laita vuokaan tai annosvuokiin jäätymään ja maustumaan pakastimeen.

Vierailija
2/4 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

helmikuun 5. pv nautittaviin Runebergin torttuihin =)



Runebergin tortut

8-12 kpl



150 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

1 1/2 dl jauhettua mantelia

1 1/2 dl korppujauhoja tai piparin murusia

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl jauhettua kardemummaa

1/2 dl kermaa tai maitoa



Pinnalle 3/4-1 dl vadelmamarmeladia tai -hilloa



1 dl tomusokeria

2 tl vettä



Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina korkeareunaisiin muffinivuokiin ja tasoita pinta. Paina lusikalla keskelle kolo ja valuta lusikallinen vadelmahilloa koloihin. Paista tortut 200 asteessa 20-25 minuuttia koosta riippuen. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen kumoamista. Nosta nokare hilloa vielä painuneen hillosilmän päälle. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Valuta kuorrutetta hillon ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
20.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 munan keltuaista

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

100g piparimuruja



Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja kerma erikseen. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää lopuksi piparimurut. Pakasta esim. pieneen vuokaan tai kertakäyttömukeihin. Tosi hyvä ja helppo jälkiruoka.

Vierailija
4/4 |
20.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piparijäädyke

(6 annosta)



2 dl vettä

2 dl tomusokeria

7 keltuaista

4 dl kuohukermaa

300 g vaniljatuorejuustoa

1¿2 dl piparkakkumuruja



1. Kiehauta vesi ja tomusokeri.

2. Nosta kasari liedeltä ja vatkaa keltuaiset joukkoon.

3. Kuumenna seosta koko ajan hiljakseen vatkaten, kunnes seos on kiisselimäistä.

4. Nosta kattila liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on haaleaa.

5. Kaada kulhoon ja jäähdytä kokonaan.

6. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon.

7. Sekoita kaikki aineet yhteen, tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria.

8. Kaada jäädyke kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja pakasta vähintään yön yli.

9. Ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua: kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa voimakkaasti napauttaen tarjoiluvadille.

10. Koristele esim. sitruunamelissalla ja tuoreilla hedelmillä.



Pipariset omenakerrosmaljat

(5 annosta)



1 dl vispikermaa

1 tlk (2 dl) maitorahkaa

1 1/2 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

12 kpl piparkakkuja

1/2 tlk (à370g) omenasosetta



Koristeeksi:

1/2 dl puolukoita



1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Sekoita joukkoon rahka.

3. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

4. Leikkaa piparkakut veitsellä karkeaksi rouheeksi.

5. Jätä viisi puolikasta koristelua varten.

6. Lusikoi kermaseos, piparit ja omenasose kerroksittain annosmaljoihin tai laseihin.

7. Koristele annokset puolitetuilla piparkakuilla ja puolukoilla.



Praliinijäädyke

(10 annosta)



1 1/2 dl sokeria

1 dl mantelirouhetta

n.1 dl (50 g) piparkakkuja rouhittuna

2 munaa

4 dl kuohukermaa

1 rkl konjakkia



Koristeluun:

2-3 rkl mantelirouhetta

ananaskirsikoita

viinirypäleitä



1. Sulata sokeri ja paahda kuumassa pannussa kauniin ruskeaksi.

2. Sekoita joukkoon mantelirouhe.

3. Kaada sokeri-manteliseos leivinpaperin päälle jäähtymään.

4. Paloittele tämä kovettunut nougat-levy kaksinkertaiseen muovipussiin ja rouhi esim. vasaralla tai kaulimella painaen hienoksi.

5. Rouhi muovipussissa myös piparit.

6. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma.

7. Sekoita munavaahtoon nougat- ja piparirouhe.

8. Mausta konjakilla.

9. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.

10. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan.

11. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen.

12. Anna jäätyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

13. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen.

14. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille.

15. Koristele mantelirouheella, ananaskirsikoilla ja viinirypäleillä.



Joulunmakuinen kaakaovanukas

6 annosta



1 pkt kaakaovanukasaineksia

5 dl maitoa

1 tlk (312 g) mandariinilohkoja

4-6 kpl pipari tai rouhetta maun mukaan



1. Valmista kaakaovanukas pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Jäähdytä, kunnes vanukas alkaa saostua.

3. Valuta mandariinilohkoista liemi pois.

4. Murskaa piparit muruiksi.

5. Kokoa jälkiruoka kerroksittain.

6. Laita annoskulhojen pohjalle muutama mandariinilohko, päälle piparimurskaa ja suklaavanukasta.

7. Laita toinen kerros piparimurskaa ja päälle suklaavanukasta.

8. Lopuksi pinnalle koristeeksi muutama mandariinilohko.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi kuusi