Perunalaatikon imellytyksestä
Siis, miten hyvät ihmiset saatte aikaiseksi hyvää imellettyä perunalaatikkoa? Viime jouluksi tein ja onnistuikin melko hyvin mutta nyt ei sitten millään. Olen imellyttänyt lämpöisessä paikassa (n.35 astetta) yön yli mutta ei vaan ota onnistuakseen!
Joten onko vinkkejä?
Kommentit (3)
Olen huomannut että imeltyy paremmin kun antaa vähän jäähtyä. Minäkin imellytän yön yli mutta lisään silti vielä siirappia.
mutta yleensä onnistuu. Kuorin perunat kuumina, veivaan sosemyllystä läpi, ripottelen jauhoja väliin ja annan imeltyä seuraavaan päivään, tosin lämpötila on lähinnä huoneen lämpö. Seuraavana päivä suola ja maito (ei siis koskaan siirappia) ja PAKKASEEN, koska teen laatikot etukäteen. Sulatus sitten 150-200 uunissa minimissään kaksituntia. Usein tuntuu, että pakkasessa käynyt laatikko on parempaa kuin suoraan paistettu.
mutta siitä huolimatta lisään reippaasti siirappia =)