Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Perunalaatikon imellytyksestä

15.12.2005 |

Siis, miten hyvät ihmiset saatte aikaiseksi hyvää imellettyä perunalaatikkoa? Viime jouluksi tein ja onnistuikin melko hyvin mutta nyt ei sitten millään. Olen imellyttänyt lämpöisessä paikassa (n.35 astetta) yön yli mutta ei vaan ota onnistuakseen!

Joten onko vinkkejä?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
16.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta siitä huolimatta lisään reippaasti siirappia =)

Vierailija
2/3 |
16.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut että imeltyy paremmin kun antaa vähän jäähtyä. Minäkin imellytän yön yli mutta lisään silti vielä siirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
18.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta yleensä onnistuu. Kuorin perunat kuumina, veivaan sosemyllystä läpi, ripottelen jauhoja väliin ja annan imeltyä seuraavaan päivään, tosin lämpötila on lähinnä huoneen lämpö. Seuraavana päivä suola ja maito (ei siis koskaan siirappia) ja PAKKASEEN, koska teen laatikot etukäteen. Sulatus sitten 150-200 uunissa minimissään kaksituntia. Usein tuntuu, että pakkasessa käynyt laatikko on parempaa kuin suoraan paistettu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi kuusi