Mitä Egyptissä syödään?
Ei mitään havaintoa. Toivottavasti jotain tosi pahaa ku minä en pääse:) Mies siis lähdössä ens viikolla työmatkalle sinne.
Ja tiedän kyllä että ihan samat sapuskat varmasti saa ku täälläkin, mutta siis jotain tyypillistä?
Kommentit (5)
Ois ny ees oikeesti ollu jotain heinäsirkkoja:)
Ehkä minäki joskus pääsen. ap
RUOKA JA JUOMA Egyptiläinen keittiö tarjoaa paljon
kasvis-, liha- ja kalaruokia, joita nautitaan yleensä riisin kera, erilaisia perinteisiä alkuruokia unohtamatta. Ruokailu paikallisissa ravintoloissa on edullista (sekä kasvis- että liharuuat) ja hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissakin jonkin verran Suomen hintoja edullisempaa. Paikalliset oluet sekä viinit ovat edullisia, tuontialkoholi kallista.
Alkoholia tarjoillaan lähes kaikissa ravintoloissa paikallisia pikkuravintoloita lukuunottamatta. Bakteerikanta on erilainen kuin Suomessa, joten vatsatautien välttämiseksi suosittelemme pesemään käsiä usein, käyttämään pullovettä ja välltämään jäitä sekä mm. jäätelöä, kylmiä kastikkeita ja leivoksia. Pullotetun veden hinta n. 2-5 EGP/1,5 litran pullo.
Ruoka ja juoma: Egyptissä on helppoa syödä hyvin ja tukevasti. Egyptiläinen keittiö muistuttaa monelle suomalaiselle tutumpaa libanonilaista keittiötä etenkin runsaine kylmine ja kuumine alkupaloineen, joista on helppo koota vaikkapa koko ateria. Egyptiläiseen ateriaan kuuluu myös litteä vehnäleipä. Egyptiläinen ruoka sisältää usein juustoa, kermaa, öljyä, pähkinöitä ja lihaa. Täytetty kyyhkynen on suosittu egyptiläinen pääruoka, mutta kanaa ja lammasta on myös paljon tarjolla. Sianlihaa muslimit eivät syö. Kalaa ja merenherkkuja on runsaasti tarjolla etenkin rannikolla ja näihin ruokiin erikoistuneissa ravintoiloissa.
Erilaisia pikaruokaketjuja on Kairossa enemmän kuin monessa muussa suurkaupungissa. Egyptiläisen keittiön lisäksi etenkin hotellien yhteydessä olevissa ravintoloissa voi nauttia maailman eri keittiöiden erikoisuuksia, joista etenkin Kaukoidän keittiöt ja italialainen ruoka ovat hyvin edustettuina. Vaikka egyptiläiset rakastavat lihaa ja sisäelimiä, kasvissyöjällekin löytyy aina runsaasti vaihtoehtoja.
Ravintoloiden hygieniataso on yleensä hyvä ja ainoastaan katukeittiöiden aterioita on hygieniasyistä syytä välttää. Vesijohtovesi sopii hyvin ruuanlaittoon ja hampaiden pesuun, mutta pullotettu vesi on suositeltavampaa juotavaksi.
Alkoholia on egyptiläisissä isommissa ravintoloissa yleensä saatavilla. Länsimaiset väkevät alkoholit ovat lähes Suomen hintatasoa ja ulkomaalaiset viinit ovat kalliita. Egyptissä tuotetaan olutta ja puna-, valko- ja roseeviinejä. Päihtyneenä esiintymistä ja provokatiivista käyttäytymistä ei katsota suopeasti hotellialueiden ulkopuolella.
Sesongista riippuen tuoreet vastapuristetut mehut, kuten mango-, guava-, mansikka-, tai melonimehut ovat herkullisia ja käyvät jopa kevyestä välipalasta.
Kuumassa ilmastossa on muistettava juoda riittävästi (alkoholittomia) nesteitä ja myös lisätä ruokaan suolaa.
Egyptiläiset juovat paljon teetä, joka yleisimmin on reippaasti sokeroitua mustaa teetä tai minttuteetä tai kiinanruusun terälehdistä tehtyä raikkaanpunaista karkadeeta. Egyptiläinen kahvi on maustettua ja vahvaa turkkilaista kahvia, joka tarjoillaan pienistä kupeista. Myös nescafe:a on yleisesti tarjolla ja modernit kahvilat tarjoilevat kattavasti erikoiskahveja. (takaisin valikkoon)
Riisiä, couscousia, bulguria, paljon vihanneksia (munakoiso, okra, paprika, kesäkurpitsa), ihania suolaisia ja makeita piiraita...