Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tarkistaa kotisiman alkoholipitoisuus?

Vierailija
29.04.2015 |

Tuttava väitti että kotisimassa on enemmän alkoholia kuin kaupan simassa, eikä kotisimaa saisi antaa lapsille. Miten voin tarkistaa asian ja miten simasta voi poistaa alkoholin.

Ja älkää lässyttäkö mistään ettei 0,7% haittaa, meillä lapsille tarjotaan vain 0% tuotteita..

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä join joskus äidin tekemää simaa ihan janojuomana :D Samoin kotikaljaa melkein joka aterialla. Vasta myöhemmin olen saanut kuulla, ettei niitä muka saisi antaa lapsille.

Vierailija
2/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anna olla avattuna riittävän pitkään mielellään huoneenlämmössä, jolloin O2 + C2H5OH -> CH3COOH + H2O. Eli alkoholi reagoi hapen kanssa ja muuttuu, jolloin ei enää tule humalaa. Jos on kiire, voit myös lämmittää simaa (varovasti ettei tule pahan makuista)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäreilua että joku on saanut simaa joulunakin!

Vierailija
4/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:43"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:34"]Ei kotisimaa lapsille! Kuten ei kotikaljaakaan.  Kaupalliset tuotteet ovat turvallisempia, koska niissä on harvemmin oikeaa hiivaa. [/quote] Voi hellanlettas. Pinestä pitäen juonut lasillisen pari kerralla kotikaljaa -ja simaa jouluisin ja vappuna. Ihan järkevä ihminen musta on kasvanut.

[/quote]

Ei selkeesti olekaan, kun trollin kanssa keskustelet.

Vierailija
5/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä sitten piimääkään tarjoa lapsille. Kefiirissä on alkoholia.

Vierailija
6/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lässytetäänpäs - ja ihan aiheesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juo 4 litraa, puhalla alkometriin ja takaisinlaskennalla saat juoman prosentit.

Vierailija
8/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuttavasi on oikeassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi. 

Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta. 

Vierailija
10/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]

Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi. 

Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta. 

[/quote]

3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:23"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]

Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi. 

Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta. 

[/quote]

3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.

[/quote]

Tuo vaatisi joko lämpimässä käymistä tai sitten useiden kuukausien säilytyksen. Huomaathan ettei sima jatka käymistään kun pullo on avattu.

Vierailija
12/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:16"]

Tuttava väitti että kotisimassa on enemmän alkoholia kuin kaupan simassa, eikä kotisimaa saisi antaa lapsille. Miten voin tarkistaa asian ja miten simasta voi poistaa alkoholin.

Ja älkää lässyttäkö mistään ettei 0,7% haittaa, meillä lapsille tarjotaan vain 0% tuotteita..

[/quote]Tää on sit helppo, 0 prosenttista sä et kotisimasta saa, siinä on aina jonkin verran alkoholia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä sima ennen nauttimista. On varmasti todella hyvää.

Vierailija
14/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä joskus säilytin käymisvaiheessa olevaa simaa tiskipöydällä, kun olin lukenut että käy noin nopeammin. :D Niinhän se tekee, mutta siinä aurinkoisella pöydällä alkoholipitoisuus oli noussut melkein 7 prosenttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:25"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:23"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]

Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi. 

Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta. 

[/quote]

3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.

[/quote]

Tuo vaatisi joko lämpimässä käymistä tai sitten useiden kuukausien säilytyksen. Huomaathan ettei sima jatka käymistään kun pullo on avattu.

[/quote]

Kyllä se jatkaa jos siellä on hiivaa. Vahvuus riippuu sokerimäärästä. Kolmessa päivässä saa yli 10% alkoholia.

Vierailija
16/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:31"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:25"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:23"]

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]

Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi. 

Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta. 

[/quote]

3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.

[/quote]

Tuo vaatisi joko lämpimässä käymistä tai sitten useiden kuukausien säilytyksen. Huomaathan ettei sima jatka käymistään kun pullo on avattu.

[/quote]

 

Kyllä se jatkaa jos siellä on hiivaa. Vahvuus riippuu sokerimäärästä. Kolmessa päivässä saa yli 10% alkoholia.

 

[/quote]

Kylmässä käyminen on kuitenkin hidasta, joten ei tarvitse aloittajankaan paskoa housuunsa.

Vierailija
17/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kotisimaa lapsille! Kuten ei kotikaljaakaan. 

Kaupalliset tuotteet ovat turvallisempia, koska niissä on harvemmin oikeaa hiivaa.

Vierailija
18/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloittaja et vissiin syötä lapsillesi leipää, pullaa tai mitä tahansa hiivaa ja sokeria sisältävää käymisteitse tehtyä tuotetta, joitakin makeisia tms? Jos kerta täysin nollalinjalla menette

Vierailija
19/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoh, saahan siitä vaikka minkälaista pirtua jos lämpimässä antaa käydä. Kylmässä käyminen on niin hidasta, että ehtii pilaantua ennen kuin alkoholimäärät nousevat huomattavaksi.

Vierailija
20/22 |
29.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:37"]

Huoh, saahan siitä vaikka minkälaista pirtua jos lämpimässä antaa käydä. Kylmässä käyminen on niin hidasta, että ehtii pilaantua ennen kuin alkoholimäärät nousevat huomattavaksi.

[/quote]

Ainoa vain, että hiiva kuolee 17%. Siihenkin vaaditaan oikeat olosuhteet joita tavallisella simareseptillä ei voi saavuttaa. Sitä vahvemmat alkoholit tehdään tislaamalla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kuusi