Miten tarkistaa kotisiman alkoholipitoisuus?
Tuttava väitti että kotisimassa on enemmän alkoholia kuin kaupan simassa, eikä kotisimaa saisi antaa lapsille. Miten voin tarkistaa asian ja miten simasta voi poistaa alkoholin.
Ja älkää lässyttäkö mistään ettei 0,7% haittaa, meillä lapsille tarjotaan vain 0% tuotteita..
Kommentit (22)
Anna olla avattuna riittävän pitkään mielellään huoneenlämmössä, jolloin O2 + C2H5OH -> CH3COOH + H2O. Eli alkoholi reagoi hapen kanssa ja muuttuu, jolloin ei enää tule humalaa. Jos on kiire, voit myös lämmittää simaa (varovasti ettei tule pahan makuista)
Epäreilua että joku on saanut simaa joulunakin!
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:43"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:34"]Ei kotisimaa lapsille! Kuten ei kotikaljaakaan. Kaupalliset tuotteet ovat turvallisempia, koska niissä on harvemmin oikeaa hiivaa. [/quote] Voi hellanlettas. Pinestä pitäen juonut lasillisen pari kerralla kotikaljaa -ja simaa jouluisin ja vappuna. Ihan järkevä ihminen musta on kasvanut.
[/quote]
Ei selkeesti olekaan, kun trollin kanssa keskustelet.
Älä sitten piimääkään tarjoa lapsille. Kefiirissä on alkoholia.
Lässytetäänpäs - ja ihan aiheesta.
Juo 4 litraa, puhalla alkometriin ja takaisinlaskennalla saat juoman prosentit.
Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi.
Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]
Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi.
Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta.
[/quote]
3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:23"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]
Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi.
Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta.
[/quote]
3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.
[/quote]
Tuo vaatisi joko lämpimässä käymistä tai sitten useiden kuukausien säilytyksen. Huomaathan ettei sima jatka käymistään kun pullo on avattu.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:16"]
Tuttava väitti että kotisimassa on enemmän alkoholia kuin kaupan simassa, eikä kotisimaa saisi antaa lapsille. Miten voin tarkistaa asian ja miten simasta voi poistaa alkoholin.
Ja älkää lässyttäkö mistään ettei 0,7% haittaa, meillä lapsille tarjotaan vain 0% tuotteita..
[/quote]Tää on sit helppo, 0 prosenttista sä et kotisimasta saa, siinä on aina jonkin verran alkoholia.
Keitä sima ennen nauttimista. On varmasti todella hyvää.
Minä joskus säilytin käymisvaiheessa olevaa simaa tiskipöydällä, kun olin lukenut että käy noin nopeammin. :D Niinhän se tekee, mutta siinä aurinkoisella pöydällä alkoholipitoisuus oli noussut melkein 7 prosenttiin.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:25"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:23"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]
Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi.
Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta.
[/quote]
3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.
[/quote]
Tuo vaatisi joko lämpimässä käymistä tai sitten useiden kuukausien säilytyksen. Huomaathan ettei sima jatka käymistään kun pullo on avattu.
[/quote]
Kyllä se jatkaa jos siellä on hiivaa. Vahvuus riippuu sokerimäärästä. Kolmessa päivässä saa yli 10% alkoholia.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:31"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:25"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:23"]
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:22"]
Kotisima on alkoholipitoisempaa, kyllä. Mutta tuossakin alkoholimäärä jää niin minimaaliseksi, että juotava määrä pitäisi olla ihan käsittämätön että siitä kukaan humaltuisi.
Olisikohan 1-3% alkoholia, riippuen käymisajasta ja -lämpötilasta.
[/quote]
3% on ihan hirveä määrä! :o tuohan on melkein sama kuin olutta juottaisi.
[/quote]
Tuo vaatisi joko lämpimässä käymistä tai sitten useiden kuukausien säilytyksen. Huomaathan ettei sima jatka käymistään kun pullo on avattu.
[/quote]
Kyllä se jatkaa jos siellä on hiivaa. Vahvuus riippuu sokerimäärästä. Kolmessa päivässä saa yli 10% alkoholia.
[/quote]
Kylmässä käyminen on kuitenkin hidasta, joten ei tarvitse aloittajankaan paskoa housuunsa.
Ei kotisimaa lapsille! Kuten ei kotikaljaakaan.
Kaupalliset tuotteet ovat turvallisempia, koska niissä on harvemmin oikeaa hiivaa.
Aloittaja et vissiin syötä lapsillesi leipää, pullaa tai mitä tahansa hiivaa ja sokeria sisältävää käymisteitse tehtyä tuotetta, joitakin makeisia tms? Jos kerta täysin nollalinjalla menette
Huoh, saahan siitä vaikka minkälaista pirtua jos lämpimässä antaa käydä. Kylmässä käyminen on niin hidasta, että ehtii pilaantua ennen kuin alkoholimäärät nousevat huomattavaksi.
[quote author="Vierailija" time="29.04.2015 klo 16:37"]
Huoh, saahan siitä vaikka minkälaista pirtua jos lämpimässä antaa käydä. Kylmässä käyminen on niin hidasta, että ehtii pilaantua ennen kuin alkoholimäärät nousevat huomattavaksi.
[/quote]
Ainoa vain, että hiiva kuolee 17%. Siihenkin vaaditaan oikeat olosuhteet joita tavallisella simareseptillä ei voi saavuttaa. Sitä vahvemmat alkoholit tehdään tislaamalla.
Minä join joskus äidin tekemää simaa ihan janojuomana :D Samoin kotikaljaa melkein joka aterialla. Vasta myöhemmin olen saanut kuulla, ettei niitä muka saisi antaa lapsille.