Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

keittiön järjesteleminen.

Vierailija
09.09.2014 |

Meille tuli uusi keittiö. Kaikki keittiötarvikkeet oli vaatehuoneessa remontin ajan ja nyt ne pitäisi kantaa keittiöön takaisin. Ongelma vain on se, etten yhtään tiedä mitä laitan mihinkin. Mitä laitan samaan kaappiin ja mitä vierekkäisiin. En osaa aloittaa. Koitin netistä selata tietoa keittiön järjestämisestä, mutta en löytänyt mitään hyödyllistä. Tavarat on varmaan jouluun saakka siellä vaatehuoneessa :/

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
09.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etkö ole miettinyt tätä jo uutta keittiötä suunnitellessasi?

Ensi karsit turhat tavarat pois. Sitten lasit ja lautaset lähelle astianpesukonetta, kattilat ja paistinpannut, lastat ja kauhat lähelle liettä. Kuivamuonat yhteen. Tästä se lähtee.

Vierailija
2/6 |
09.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko olemassa joku määräys, mitä laitetaan mihinkin kaappiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
09.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

3:selle: ei muuta määräystä kuin, että älä laita kuivatuotteita hellan tai uunin viereen, eivät pidä lämmönvaihteluista. Mutta tuo 2.sen ohje oli oikein hyvä, aloita noilla ja sitten katsot mitä käteen jäi ja sen tunget sitten jäljelle jääneisiin kaappeihin.

Vierailija
4/6 |
09.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää oli kyllä paras aloitus!! :):)

Voi avuttomuus!

Vierailija
5/6 |
09.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään on kyllä tosi avuton olo :D. Ei minkäänlaista inspiraatiota mihinkään. Taidan mennä päiväunille. ap.

Vierailija
6/6 |
09.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä järjestyksessä ne olivat ennen remonttia? Entä lapsuudenkodissasi tai ihan missä tahansa entisessä asunnossasi?

Tavaroilla on tapana "järjestäytyä" eri ihmisilläkin jokseenkin samaan tapaan, eli lähelle käyttöpistettä tai muuten loogisesti. Mieti niitä entisiä keittiöitä ja pidä  mielessä sekin, mitä ajattelit tehdä toisin kuin mitä niissä oli.

Kyllä keittiönjärjestämisvinkkejä varmaan löytyy, ehkä 1940-luvun keittokirjasta tai vaikka Kämppäemännän käsikirjasta. Pätevät hyvin nykykeittiöissäkin ja johtava periaate on askelten säästäminen. Kaikki päivittäin tarvittavat mahdollisimman lähelle tiskipöytää, hellaa ja työtasoa, harvemmin käytettävät kauemmas ja kaappien ylähyllyille. Esimerkiksi päivittäin käytettävät ruokailuvälineet tiskipöydän /-koneen vieressä olevaan laatikkoon, muutaman kerran vuodessa käytettävät piparimuotit sekä kakkuvuoat ja -lautaset toisella puolella keittiötä sijaitsevaan kaappiin.