Leivonta-apua! :)
Elikkäs multa löytyy tuolta jääkaapista 2 pkt (400g) Viola Mangotuorejuustoa, ja ajattelin tehdä juustokakun. Ajatuksena siis nimenomaan se uunissa paistettu, New York style cheesecake.
Nyt kysymys: mitä tapahtuu sille mangon maulle uunissa? Ja kannattaaki lisätä mangopilttiä, vai meneekö pilalle? Tiedät, että no-bake juustokakun maku ei paljon muutu, mutta entä paistetun? Apua! Pitäisi viedä huomenna 2 tunnin matkan päähän, joten siksi uunissa paistettu olisi parempi :)
Kommentit (14)
Äyks. Tekisit vain sen kylmän version, on taatusti hyvää. Tämä nimittäin toimii aina ja voit tehdä sen maustetusta tuorejuustosta myös. Suosikkiohjeeni.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/53901/Mango-juustokakku/
... ja saat kylmän kakun pysymään raikkaana, kun laitat vadin tai muun astian alle pari kylmäkallea. Hyödynnä kylmälaukkua tai iahn vaan pahvilaatikkoa tuossa.
Tulee liian leitonen taikina, jos laitat siihen pilttiä. Miten olis joku muu mangosose kuin piltti, kastikkeeksi tuolle kakulle? Esim. Bonne-merkkinen mangosose. Kivempi tarjota kuin vauvanruoka :). Niin ja ehdottaisin, että laita pohjan ja juustotäytteen väliin mangoa, paloittele tai siivuta mangosäilykettä. Tai miksei sitä voi sekoittaa sinne juuston sekaankin paloina.
Varmasti maku pysyy hyvänä. Eikös niitä voi käyttää kuumennettunakin. Sitä mangopilttiä en ehkä lisäisi.
Minä tekisin ilman sitä pilttiä, ihan normaaliin tapaan kuten new york-cheesecake tehdään, mutta vain sillä mangotuorejuustolla. Ja sit kuten joku mainitsi niin mangokastikekin toimisi hyvin sen kanssa.
Kiitos vastauksista! Juu itsekään en ensin halunnut laittaa pilttiä... Kiilteeksi ehkä? Vai tehdäänkö kiille vain hyydytettyihin juustokakkuihin? Osasyy sille, miksi en tee hyydytettynä on se, etten käytä eläinperäistä liivatetta ollenkaan :(
Eli maku siis säilyy OKna?
- ap
[quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 08:46"]
Kiitos vastauksista! Juu itsekään en ensin halunnut laittaa pilttiä... Kiilteeksi ehkä? Vai tehdäänkö kiille vain hyydytettyihin juustokakkuihin? Osasyy sille, miksi en tee hyydytettynä on se, etten käytä eläinperäistä liivatetta ollenkaan :( Eli maku siis säilyy OKna? - ap
[/quote]
Ei kiillettä tuohon paistettuun kakkuun.
[quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 08:46"]
Kiitos vastauksista! Juu itsekään en ensin halunnut laittaa pilttiä... Kiilteeksi ehkä? Vai tehdäänkö kiille vain hyydytettyihin juustokakkuihin? Osasyy sille, miksi en tee hyydytettynä on se, etten käytä eläinperäistä liivatetta ollenkaan :( Eli maku siis säilyy OKna? - ap
[/quote]
Ei kiillettä. Siihenhän tulisi myös liivatetta.
[quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 08:50"][quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 08:46"]
Kiitos vastauksista! Juu itsekään en ensin halunnut laittaa pilttiä... Kiilteeksi ehkä? Vai tehdäänkö kiille vain hyydytettyihin juustokakkuihin? Osasyy sille, miksi en tee hyydytettynä on se, etten käytä eläinperäistä liivatetta ollenkaan :( Eli maku siis säilyy OKna? - ap
[/quote]
Ei kiillettä. Siihenhän tulisi myös liivatetta.
[/quote]
Meinasin hyytelösokerilla :) ok - ei kiillettä siis! Kiitos :)
- ap
[quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 08:46"]Kiitos vastauksista! Juu itsekään en ensin halunnut laittaa pilttiä... Kiilteeksi ehkä? Vai tehdäänkö kiille vain hyydytettyihin juustokakkuihin? Osasyy sille, miksi en tee hyydytettynä on se, etten käytä eläinperäistä liivatetta ollenkaan :(
Eli maku siis säilyy OKna?
- ap
[/quote]
Olen saanut onnistumaan juustokakun myös ilman liivatetta:
Täytteeseen kermavaahtoa, tuorejuustoa ja valkoista suklaata. Hyvin pysyy kasassa ja hyvä koostumus.
[quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 09:12"][quote author="Vierailija" time="06.09.2014 klo 08:46"]Kiitos vastauksista! Juu itsekään en ensin halunnut laittaa pilttiä... Kiilteeksi ehkä? Vai tehdäänkö kiille vain hyydytettyihin juustokakkuihin? Osasyy sille, miksi en tee hyydytettynä on se, etten käytä eläinperäistä liivatetta ollenkaan :(
Eli maku siis säilyy OKna?
- ap
[/quote]
Olen saanut onnistumaan juustokakun myös ilman liivatetta:
Täytteeseen kermavaahtoa, tuorejuustoa ja valkoista suklaata. Hyvin pysyy kasassa ja hyvä koostumus.
[/quote]
Pilaako valkoinen suklaa maun? Ja onko sulla reseptiä? :)
- ap
Miksi eläinperäine liivate on pahasta, jos kuitenkin muuten kakku on eläinperäinen?
Niin ja New york cheesecaken ainoa oikea juusto on Philadelphia. Älä tee mitään mangoversiota.
Up