Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitäs teillä syödään tänään?

Vierailija
27.11.2013 |

Meillä on lounaalla tähteitä: eilistä makaronilaatikkoa ja maanantaista kuskusia, päiväruoka syödään ravintolassa, koska tänään on miehen synttärit.

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lounaaksi eilistä lasagnettea, päivälliseksi chili sin carnea.

Vierailija
2/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohta ja jauhelihaa tietenkin! Nyt ollaan Suomessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:49"]

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:35"]

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:34"]

Nizzan salaattia

[/quote]

Millainen on Nizzan salaatti?

 

Ap

 

[/quote]

 

 

En ole tuo joka tänään tarjoaa Nizzan salaattia, mutta vastaan, että minä teen sen näin:

Vadin pohjalle revittyä keräsalaattia, sen päälle kerros kurkkua ja/tai siivutettuja retiisejä (rapsakkuutta), sitten hyvin ohuiksi siivuiksi leikattua punasipulia, sitten kerrokset tomaattisiivuja, keitettyjä perunoita viipaleina, veteen säilöttyä tonnikalaa, anjovisfileitä (niistä voi laittaa ruudukon salaatin päälle). Koristeeksi ripottelen mustia oliiveja ja kananmunanlohkoja. Kerrosten väliin suolaa, mustapippuria, kastikkeeksi riittää kun pöytään laittaa pullon punaviinietikkaa ja pullon hyvää oliiviöljyä. 

Salade Niçoise on meidän perheen suosikkeja kesäisin. Se on perinneruoka, joten jokaisella on varmaan oma versionsa.

 

Tänään meillä syödään chili con carnea, normaalit lisukkeet (riisi, cheddarraaste, creme fraiche, silputtu korianteri).  

 

[/quote]

 

Jos haluaa tehdä oikean Nizzan salaatin, niin kala on sitten öljyyn säilöttyä sardellia. Abba/Pirkka-anjovissuikaleista tulee jotakin ihan muuta. Sama kuin tekisi graavilohta purkkitonnikalasta.

Vierailija
4/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hain juuri verkollisen simpukoita ja teen pian simpukkatagliatellea valkoviinikastikkeessa.

Vierailija
5/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakoita ja mokkapaloja, NAMS SLURPS!

Vierailija
6/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakoita ja mokkapaloja, NAMS SLURPS!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 13:27"]

Karjalanpiirakoita ja mokkapaloja, NAMS SLURPS!

[/quote]

 

Slurps, maistuis mullekin.

Vierailija
8/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustaa makkaraa tai ranskalaisia ja nakkeja. Annan lasten päättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilistä kanarisottoa lämmitettynä

Vierailija
10/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

tänään luvassa tofua vihreässä currykookoskastikkeessa riisin, salaatin ja raejuuston kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on moussakaa, ihan itse tehtyä, ihan perinteisellä reseptillä. Olen tehnyt sen jo valmiiksi

Vierailija
12/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miilunpolttajan pastaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Spagetti bolognese, parmesan-raastetta, vihreää salaattia ja raejuustoa (lapselle)

Vierailija
14/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on pikaruokaa, jota syödään aina, kun ei jaksa tehdä ruokaa tai ei keksi mitään, kuten tänään. Se on lähikaupan grillattu broileri ja salaattia, jossa tomaattia, kurkkua, sipulia, papuja tai linssejä purkista, jotain hedelmää, purkista artisokkaa, munakoisoa tms., fetaa ja mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Koko perheen herkkuruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 12:51"]

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:49"]

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:35"]

[quote author="Vierailija" time="27.11.2013 klo 11:34"]

Nizzan salaattia

[/quote]

Millainen on Nizzan salaatti?

 

Ap

 

[/quote]

 

 

En ole tuo joka tänään tarjoaa Nizzan salaattia, mutta vastaan, että minä teen sen näin:

Vadin pohjalle revittyä keräsalaattia, sen päälle kerros kurkkua ja/tai siivutettuja retiisejä (rapsakkuutta), sitten hyvin ohuiksi siivuiksi leikattua punasipulia, sitten kerrokset tomaattisiivuja, keitettyjä perunoita viipaleina, veteen säilöttyä tonnikalaa, anjovisfileitä (niistä voi laittaa ruudukon salaatin päälle). Koristeeksi ripottelen mustia oliiveja ja kananmunanlohkoja. Kerrosten väliin suolaa, mustapippuria, kastikkeeksi riittää kun pöytään laittaa pullon punaviinietikkaa ja pullon hyvää oliiviöljyä. 

Salade Niçoise on meidän perheen suosikkeja kesäisin. Se on perinneruoka, joten jokaisella on varmaan oma versionsa.

 

Tänään meillä syödään chili con carnea, normaalit lisukkeet (riisi, cheddarraaste, creme fraiche, silputtu korianteri).  

 

[/quote]

 

Jos haluaa tehdä oikean Nizzan salaatin, niin kala on sitten öljyyn säilöttyä sardellia. Abba/Pirkka-anjovissuikaleista tulee jotakin ihan muuta. Sama kuin tekisi graavilohta purkkitonnikalasta.

[/quote]

 

Niinpä. Sardelli on sardelli, anjovis on anjovis, pääasia ettei käytä ns. Janssonin fileitä. Ne ovat liian isoja ja sekä liian vahvan että väärän makuisia (myös Janssonin kiusaukseen kannataa minun  mielestäni laittaa nimenomaan anjoviksia, ei "Janssonin fileitä".)

Suomi on iso ja harvaanasuttu maa, sardelleja voi olla vaikea saada lähimmästä K- tai S-marketista, mutta sen ei pidäö estää Nizzan salaatista nauttimista.

Koska lisäämme salaattiin öljyä, ei tonnikalan tarvitse olla öljyyn säilötty.

Osaan graavata monenlaisia kaloja monin tavoin, lohta, siikaa, silakoita ... Purkkitonnikalaa en varmaan osaisi graavata. Tuoretta tonnikalaa on minun mielestäni syytä välttää, koska se on ryöstökalastettu kala. 

En tiedä mikä on "oikea" Nizzan salaatti (kuka sen päättää, Nizzan pormastariko?). Kuten kirjoitin, se on perinneruoka, jonka valmistuksessa on monta metodia. 

 

Hyvää joulun odotusaikaa, t.

 

12

 

Vierailija
16/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytettyjä paprikoita, täytteenä sieniä ja jauhelihaa

Vierailija
17/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täysjyvöbasmatiriisiä ja vihannes-kookoscurry. (kurpitsaa, kukkakaalia, sipulia, vihreitä papuja, herneitä, tomaatteja, kookosmaitoa ja mausteita).

Vierailija
18/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilistä kalakiusausta. Oon ihan surkee kokki ): luksusta et oon ees tehny ruokaa

Vierailija
19/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

No kävikö ap siellä ABC:lla illallistamassa :D

 

Vierailija
20/42 |
27.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies söi töissä ( en ole kysynyt, mitä ), minä söin riisiä ja broilerikastiketta. Sama homma huomenna. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kuusi