Vinkkejä juustotarjottimelle?!
Iski inspis, että mitäpä jos tarjoaisimme tuttavapariskunnalle illanistujaisissa juustoja. Ehkä neljää-viittä eri juustoa lisukkeineen. Mitkä ovat teidän suosikkejanne sekä juustoista että lisukkeista? Ruokarajoituksena on, että hasselpähkinää ei saa olla.
Kommentit (9)
Mietoa ja vahvaa, pehmeää ja kovaa. Kaikki pippuroidut tai muuten viritetyt pois, sillä ne tappavat muun tarjottavan, myös viinin. Nuori gouda + kypsä gruyere + camembert + roquefort on perinteikäs mutta takuuvarma yhdistelmä.
no sä tuut saamaan täältä vakkarivastauksen eli auraa ja oltermannia. ihan kuulemma hyviä juustoja jotka kelpaavat tarjottimelle!!
Jaahas ja taas alkoi kotimaisten juustojen mollaus, kun mukahienot av-mammat suosittelee mukahienoja juustoja.
Aurajuusto on erittäin hyvä sinihomejuusto, siitä ei pääse mihinkään. Oltermanni ei kyllä nykyään ole kaksista, sen tilalle voisi laittaa turunmaata. Sitten olisi vanha gouda muistaakseni baltic prinses, kuitenkin baltian maissa tehty valmiiksi pakattu pieni kolmion muotoinen pala. Ja kyllä mä tykkään ottaa esim. mustaa pekkaa jonkun palan keksin kanssa vaikka se nyt ei jonkun mielestä sopinut kokonaisuuteen. Sitten on yksi ruotsalainen vahva "itkevä" kermajuusto jonka nimeä en nyt valitettavasti muista, sitä ei voi suomalaisittain leikata höylällä kun murenee pieneksi.
Lisäksi suolakeksejä, hapankorppua, viinirypäleitä, patonkia...
[quote author="Vierailija" time="25.11.2013 klo 17:29"]
Jaahas ja taas alkoi kotimaisten juustojen mollaus, kun mukahienot av-mammat suosittelee mukahienoja juustoja.
Aurajuusto on erittäin hyvä sinihomejuusto, siitä ei pääse mihinkään. Oltermanni ei kyllä nykyään ole kaksista, sen tilalle voisi laittaa turunmaata. Sitten olisi vanha gouda muistaakseni baltic prinses, kuitenkin baltian maissa tehty valmiiksi pakattu pieni kolmion muotoinen pala. Ja kyllä mä tykkään ottaa esim. mustaa pekkaa jonkun palan keksin kanssa vaikka se nyt ei jonkun mielestä sopinut kokonaisuuteen. Sitten on yksi ruotsalainen vahva "itkevä" kermajuusto jonka nimeä en nyt valitettavasti muista, sitä ei voi suomalaisittain leikata höylällä kun murenee pieneksi.
Lisäksi suolakeksejä, hapankorppua, viinirypäleitä, patonkia...
[/quote]
MOT
:-D
Mun lempparit on chevre, castellon black -sinihomejuusto, mancego.
Lisukkeena vihreää omenaa siivuina, viinirypäleitä, joitain hilloketta ja kenties vaikka verkkomelonia jos löytyy kelvollista.
Mulla on nyt menossa taleggio- ja bergkäse-kausi... Tätä ennen syötiin Mouhijärven juustolan juustoja (Hilmaa, Metsuria, Vilhoa...) - juustotarjottimella on yleensä juustojen seurana hunajapaahdettuja pähkinöitä, tuoreita viikunoita,ja itsetehtyä pihlajanmarjahyytelöä tai jotain muuta hilloa. Ja lasissa vanhaa porttia...
Manchego gold, coeur de lion brie, gruyere, saint agur homejuusto tai miksei aura gold, vanha gouda
viikunahilloa, päärynöitä
rapeakuorista maalaisleipää, ruislastuja, hapankorppuja
unohda suolakeksit, juustoissa on todella paljon suolaa, ihan turhaa
Mun lemppari on goudajuustoista Old Amsterdam. Kannattaa ottaa huoneenlämpöön jopa 40 minuuttia ennen tarjoilua. Uskomattoman hyvää, hieman cheddartyylinen, sanoisin.
Yksi voimakas sinihome, yksi miedompi brie, emmental tai gouda sekä jokin tuorejuustotyyppinen,vuohenjuusto on kans hyvä. Lisukkeiksi tuoreita viikunoita, päärynää, jotain hilloketta ja patonkia.