Tiedättekö te mitä paskaa Norjan kassilohissa on?
Veikkaanpa, että suurin osa ei tiedä. Itse näin asiasta dokumentin ja vältän jatkossa. Samassa dokumentissa valaistiin myös pakastekalatuotteiden ja kalapullien valmistusta. Aion jatkossa välttää niitäkin mahdollisuuksien mukaan...
Kommentit (21)
AP, ole kiltti ja kerro. Mä esimerkiksi en tiedä, mulla on vain yleinen epämääräinen käsitys siitä, että kalankasvatus ei ole juuri tehokarjataloutta parempi juttu. Kalakasvisruokavaliota noudattavana haluaisin mielelläni tietää enemmän.
Ei taas niin mitään perusteluja tälle mielipiteelle. Katsoin dokkarin: ei perustelu.
ANtibiootteja täynnäkö? Missä dokumentti, areenassa?
Tää aloitus sai mut googlailemaan, ja löysin tällaisen: http://wwf.fi/mediabank/4626.pdf
Onpahan iltalukemista.
-3-
Valitettavasti Itämeren "luomu" kalatkin ovat myrkkyjä pullollaan, maailman saastuneimmassa meressä kun ovat kasvaneet.
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:08"]
Valitettavasti Itämeren "luomu" kalatkin ovat myrkkyjä pullollaan, maailman saastuneimmassa meressä kun ovat kasvaneet.
[/quote]
Mistä tuo tieto maailman saastuneimmasta merestä on peräisin? Saastuneeksi kyllä tiesin.
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:02"]
Ei taas niin mitään perusteluja tälle mielipiteelle. Katsoin dokkarin: ei perustelu.
[/quote]
- ympäristömyrkkyjä
- antibioottien sijaan/lisäksi myös kemiallisia yhdisteitä parasiitteja vastaan
Ongelmana on juuri erään tietyn ympäristömyrkyn/kemiallisen yhdisteen lisääminen kalan ravintoon (Benzoylurea) Norjassa. Myös Aasiassa kalafarmeilla kasvatetussa kalassa myrkkyjä ja kestämättömiä käytänteitä. Suomelle/Ruotsille/Tanskallekaan ei puhtaita papereita - kaloille annettu ravinto, tämän ravintorehun myrkyllisyys-ongelma. Oikeasti hiukset pystyyn nostattavia paljastuksia oli dokumentissa. Jatkossa luen kaupassa tuoteselosteita tarkemmin. Kalan alkuperä ei ole yhdentekevä asia. ap
Mulla on Suomessa kasvatettua kirjolohta jääkaapissa, entäs se? Aattelin kokata ruokaa kohta siitä...
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:11"]
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:08"]
Valitettavasti Itämeren "luomu" kalatkin ovat myrkkyjä pullollaan, maailman saastuneimmassa meressä kun ovat kasvaneet.
[/quote]
Mistä tuo tieto maailman saastuneimmasta merestä on peräisin? Saastuneeksi kyllä tiesin.
[/quote]
http://yle.fi/uutiset/maailman_saastunein_meri/5506406
http://www.iltalehti.fi/itameri/200707206378202_im.shtml
http://www.balticsea.fi/fi/itameren_suojelu/maailman_saastunein_meri.html
Tiedän ja se hajukin -yäk eli en syö. Mikään ei muutu ennenkuin kuluttajat jättävät ostamatta.
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:08"]
Valitettavasti Itämeren "luomu" kalatkin ovat myrkkyjä pullollaan, maailman saastuneimmassa meressä kun ovat kasvaneet.
[/quote]
Tämä on totta ja kassilohille annettujen krokettien myrkyt ovatkin osittain peräisin Itämerestä. Kroketeissa (dokumentissa oli tanskalainen krokettitehdas) on Itämeren pcp:tä ja dioksiinia sekä kemiallista yhdistettä, antioksidanttia. Tuota viimeksi mainittua siis lisätty tuotantovaiheessa varta vasten. Sveitsissä ja Bergenissä mm. tutkittu näiden aineiden liikkumista ravintoketjussa. Norjan tutkimus ymmärrettävästi lakaistu maton alle ja kalankasvatuksesta vastaavan ministerin kalakasvatuslaitoskytkökset ja omistuosuudet samoin.
Kirlohenkasvatuskassit Itämeressä, taasen ovat järkyttäviä saastuttajia ja meren rehevöittäjiä. Enpä suosittele syömään suomalaista kirjolohtakaan siis.
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:46"]
http://yle.fi/uutiset/maailman_saastunein_meri/5506406
[/quote]
kiitos
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 15:10"]
Kirlohenkasvatuskassit Itämeressä, taasen ovat järkyttäviä saastuttajia ja meren rehevöittäjiä. Enpä suosittele syömään suomalaista kirjolohtakaan siis.
[/quote]
Täällä Suomessa taitaa kassikasvatus tapahtua enimmäkseen järvissä tai rakennetuissa altaissa, mutta saastuttavathan ne siis sielläkin.
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 15:15"]
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 15:10"]
Kirlohenkasvatuskassit Itämeressä, taasen ovat järkyttäviä saastuttajia ja meren rehevöittäjiä. Enpä suosittele syömään suomalaista kirjolohtakaan siis.
[/quote]
Täällä Suomessa taitaa kassikasvatus tapahtua enimmäkseen järvissä tai rakennetuissa altaissa, mutta saastuttavathan ne siis sielläkin.
[/quote]
Edellisen kirjoitettuani piti ihan googlettaa ja totta tosiaan Itämeressäkin on kalankasvattamoita, kuinka niissä kasvatetut lohikalat mahtavat täyttää mitään normeja myrkkypitoisuuksien suhteen, jos lyhytikäisempi silakkakin on Eu.ssa periaatteessa kiellettyä ravintoa.
Tosiasiassa AP ei voi syödä yhtään mitään, jos katsoo riittävästi dokumentteja.
Mitä ajattelit oikeastaan syödä jatkossa, AP?
Kerro hiukkasen, niin voimme vaikkapa porukalla etsiskellä ruokavaliosi negatiivisia puolia kunnes sinulla ei ole enää mitään jäljellä menussa. Ok?
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 14:38"]
Mulla on Suomessa kasvatettua kirjolohta jääkaapissa, entäs se? Aattelin kokata ruokaa kohta siitä...
[/quote]
Ikävä kyllä luin noistakin juuri pari viikkoa sitten Maaseudun tulevaisuudesta, että suomalaisessa lohenkasvatuksessa käytetään kolminkertainen määrä antibiootteja norjalaiseen loheen verrattuna.
Ja juuri noin se menee, että jokaisessa ruuassa on ongelmansa, joten jos oikein tarkka haluaa olla, niin mitään ei voi syödä. Tämän olen huomannut, kun olen vuosia lukenut Maaseudun Tulevaisuutta todella tarkkaan ja siellä kirjoitetaan paljon ruokaturvallisuudesta. Olen sitten päätellyt, että paras keino välttää riskejä on jakaa ne. Eli kun syö monipuolisesti vaihdellen eri kalalajeja, eri lihalajeja, eri kasviksia, jne, niin keho ei ainakaan saa niin paljon yhtä kuormittavaa haitta-ainetta vaan välillä jotain toista.
Laiha lohtu, mutta jotainhan meidän on syötävä. Kannattanee panostaa pieniin järvikaloihin, suomalaisiin metsämarjoihin ja itse kasvatettuihin vihanneksiin.
No ei niissä pitäisi dioksiineja ym. olla koska ravinto ei tule Itämerestä.
Ei ne mikään eettinen valinta kuitenkaan ole, lisäävät mm. rehevöitymistä.
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 15:19"]
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 15:15"]
[quote author="Vierailija" time="07.12.2013 klo 15:10"]
Kirlohenkasvatuskassit Itämeressä, taasen ovat järkyttäviä saastuttajia ja meren rehevöittäjiä. Enpä suosittele syömään suomalaista kirjolohtakaan siis.
[/quote]
Täällä Suomessa taitaa kassikasvatus tapahtua enimmäkseen järvissä tai rakennetuissa altaissa, mutta saastuttavathan ne siis sielläkin.
[/quote]
Edellisen kirjoitettuani piti ihan googlettaa ja totta tosiaan Itämeressäkin on kalankasvattamoita, kuinka niissä kasvatetut lohikalat mahtavat täyttää mitään normeja myrkkypitoisuuksien suhteen, jos lyhytikäisempi silakkakin on Eu.ssa periaatteessa kiellettyä ravintoa.
[/quote]
Kertoisitko lisää?