Miten suurkeittiöissä saadaan esim. kesäkurpitsasta tasakokoisia suiruja?
Salaattipöydissä on usein vihanneksia tasakokoisina ohuina paloina. Millä ne saadaan aikaan? Onko siihen jokin kone tai väline?
Kommentit (8)
On kone.
http://www.metos.com/page.asp?pageid=prods&languageid=FI&groupid=7&prodid=4220166&title=Vihannesleikkuri&Metos RG-250 400V3N~
Meillä on koulun suurkeittiössä tuo em. Metoksen kone, mutta esim. hyvin monissa ravintoloissa zuccinisuikale tulee tukusta pakasteena valmiiksi suikaloituna.
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 20:50"]
Salaattipöydissä on usein vihanneksia tasakokoisina ohuina paloina. Millä ne saadaan aikaan? Onko siihen jokin kone tai väline?
[/quote]
Niitä "paloja" sanotaan suikaleiksi.
[quote author="Vierailija" time="09.11.2013 klo 21:02"]
Ei giljotiini vaan mandoliini.
[/quote]
no, voi pylly.......sinnepäin ;)
Googleta 'mandolin slicer', johan loytyy vempaimia, minulla jo kolmas menossa.
Giljotiinilla.