Pika-apua gluteenittomaan leivontaan,
Osaisiko jo neuvoa, että voiko kuivakakkuresesptissä, jossa on banaaneja taikinassa, korvata vehnäjauhot riisijauholla? Kannattaisiko laittaa sekaan perunajauhoja? Entä psylliumia? Kaapista löytyy myös maissijauhoja, sopisivatko ne paremmin kuin riisijauho?
Kommentit (12)
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:19"]
Minusta (saa korjata) kaikkiin kuivakakkuihin voi laittaa perunajauhoja korvaamaan vehnäjauhon.
[/quote]
Tulee helposti lössähtäväää (tiivistä) jos käyttää pelkkiä perunajauhoja. Glueenittomat jauhoseokset ovat parhaita, mutta noista ap:n valikoimista laittaisin tarvittavasta määrästä puolet riisijauhoja ja loput maissi- ja perunajauhoina (25% molempia).
Maissijauho on parempi koska perunajauholla tulee sellaista liisterimäistä kun leipoo kakkuja.
Entä psyllium? Kannattaako sitä laittaa riisi-maissi-perunajauhosekseen?
[quote author="Vierailija" time="01.12.2013 klo 19:28"]
Maissijauho on parempi koska perunajauholla tulee sellaista liisterimäistä kun leipoo kakkuja.
[/quote]
No ei todella tule! Esim. kääretorttu- tai täytekakkupohja on kaikkein paras ja kuohkein pelkästä perunajauhosta tehtynä. Et ole tainnut koskaan tehdä. :)
Kuivakakkuun sekoittaisin perunajauhon muita jauhoja (glut. jauhoseos, mantelijauho), koska taikinassa on raskaita aineita kuten rasvaa. Kannattaa googlata joku keliakia- tms. gluteeniton resepti, koska ihan randomilla et ehkä onnistu. En minäkään, vaikka olen kokki. Tarkat määrät ovat leivonnassa tärkeitä. Ja eri jauhot käyttäytyvät eri lailla.
Minä käytän pelkästään gluteenittomia jauhoseoksia.
Tuosta valikoimasta tekisin seoksen, jossa on perunajauhoja ja noin kolmannes maissijauhoja.
Perunajauhostahan saa parhaat kuivakakut. Pumpulikakku on suurinta herkkua, mitä on.
No laitoin 2/3 riisijauhoja ja loput maissijauhoja ja perunajauhoja. Banaanikakusta tuli hyvän makuinen, mutta se hajosi kumottaessa, koska tarttui reunoihin kiinni hieman ja oli tavallista kakkua murenevaisempaa. Jos olisin älynnyt laittaa taikinan muffinssivuokiin paistumaan, niin olisivat olleet ihan vieraille tarjottavia, ainakin vastapaistettuina. t.ap
No laitoin 2/3 riisijauhoja ja loput maissijauhoja ja perunajauhoja. Banaanikakusta tuli hyvän makuinen, mutta se hajosi kumottaessa, koska tarttui reunoihin kiinni hieman ja oli tavallista kakkua murenevaisempaa. Jos olisin älynnyt laittaa taikinan muffinssivuokiin paistumaan, niin olisivat olleet ihan vieraille tarjottavia, ainakin vastapaistettuina. t.ap
No laitoin 2/3 riisijauhoja ja loput maissijauhoja ja perunajauhoja. Banaanikakusta tuli hyvän makuinen, mutta se hajosi kumottaessa, koska tarttui reunoihin kiinni hieman ja oli tavallista kakkua murenevaisempaa. Jos olisin älynnyt laittaa taikinan muffinssivuokiin paistumaan, niin olisivat olleet ihan vieraille tarjottavia, ainakin vastapaistettuina. t.ap
Minusta (saa korjata) kaikkiin kuivakakkuihin voi laittaa perunajauhoja korvaamaan vehnäjauhon.