Mitkä ruoka-aineet on hyväksi iholle?
Lähden nyt kohta kauppaan, ja voisi kesäloman kunniaksi antaa oikein tehokuurin iholleen. Eli, mitäs ruoka-aineita kannattaa popsia, mitä taas välttää?
Kommentit (11)
Mustaviinimarjat ja tyrnimarjat. Vesi.
Kalarasvat, kylmäpuristettu oliiviöljy, pähkinät, siemenet ja voi (kohtuudella). Pois rasvat (esim. rypsiöljy ja margariinit), joiden valmistukseen käytetään myrkyllisiä kemikaaleja (esim. heksaani), ja joita ihmiskeho ei pysty hyödyntämään. Karkit, limsat ym. sokerilisäainepommit minimiin.
Rasvaa riittävästi, minulla se on voi ja oliiviöljy, ei missään nimessä rypsiä joka pitää yllä elimistön tulehdustiloja. Juo riittävästi vettä. Vältä kaikkea keinotekoista.
Tuohon 5/5 vielä vihanneksia ja hedelmiä.
[quote author="Vierailija" time="20.06.2013 klo 12:41"]
Tuohon 5/5 vielä vihanneksia ja hedelmiä.
[/quote]
Juu meinasin tulla lisäämäänkin mutta ehdit ensin :)
Kasviksia monipuolisesti.
Miten rypsiöljy ylläpitää elimistön tulehdustiloja? Kun ainakin tämän tutkimuksen mukaan on päinvasoin:
"Rypsiöljyn nauttiminen vähentää terveyttä rapauttavaa fibrinogeeniä elimistössä. Veren hyytymistä edesauttavan fibrinogeenin runsaus edistää verisuonitukosten syntyä ja ylläpitää tulehdustilaa elimistössä. Kyseinen valkuaisaine nostaa muun muassa sydän- ja verisuonitautien sekä diabeteksen riskiä.
Helsinkiläiset ja tamperelaiset tutkijat osoittivat äskettäin, että veren fibrinogeenitasoa nostaa suureksi osaksi omega-3-alfalinoleenihapon puute ruokavaliossa. Kun tätä kasviöljyissä esiintyvää suotuisaa rasvahappoa on liian niukalti, elimistössä syntyy rasvahappojen välinen epätasapainotila. Silloin elimistö alkaa tehtailla omega-6-linolihaposta turmiollista omega-6-arakidonihappoa, josta syntyy verisuonitukoksia ja tulehduksia aiheuttavia hormoneja.
Alfalinoleenihappo tekee hyvän työnsä vähentämällä arakidonihappoa ja käynnistämällä fibrinogeenin alentamisen. Tutkijoiden mukaan juuri rypsiöljyn rasvakoostumus on elimistön välttämättömien rasvojen kannalta paras mahdollinen. "
avokado, kai parsakaali, pinaatti
Minulle tärkeintä on riittävä rasvan määrä. Muistan kun laihdutin, ihoni meni kuivaksi ja sävyltään elottoman harmaaksi. Ryppyjäkin tuli. Ihmettelin, ja ajattelin vaan että ikä se alkaa tehdä tehtäviään. Mutta kun laihdutus oli tehty ja aloint aas syömään rasvaa enemmän, iho palasikin ennalleen, jopa hienot pintarypyt katosivat, vaikka aina sanotaan että kerran muodostunut ryppy ei katoa. Erityisesti kalan rasva ja kasviöljyt on hyviä iholle.
Mä olen huomannut että jos syön vähän kasviksia ja hedelmiä ja paljon leipää, perunaa ja pastaa se näkyy ihossa huonontavasti. En siis karppaa, eikä iho reagoi jos pidän leivän yms. määrän kohtuudessa mutta liikaa on liikaa.