Onko juhannuksena mitään perinneruokia?
Vai mitä tässä oikein pitäis syödä? Kauppaan lähdössä. Pelkkiä grilliruokiako teette viinilasi kädessä ja grillipihdit toisessa?
Kommentit (6)
Rieska tosiaan on juhannuksen perinneruoka! Pitääkin tehdä.
2
Juustokeittoa keittelen huomenna, maito ja juoksute on jo hankittu.
Uutta perunaa syödään eri lisukkeiden kera ja tottakai kesän ensimmäiset mansikat kuuluu juhannukseen.
Mahtavia ideoita. Aloitettiin juuri perinneruokablogi ja voisi tuota rieskaa koittaa kans joskus tulevaisuudessa. Jos kiinnostaa, niin täältä löytyy
Uudet perunat, silli/lohi graavina tai kylmäsavuna on ainakin juhannusruokaa. Raparperipiiras tai mansikkakakku. Tuollaisia ruokia, sesongin raaka-aineista.
Meillä ei ole koskaan grillattu juhannuksena. Juhannuksen perinneruokia ovat uudet perunat ja mansikat. Ruokailumme rakentuu niiden ympärille. Uusien perunoiden kanssa on aina jotakin silliä (sillijäädyke, sillikaviaari) ja jotain lohta, usein kahtakin lajia (graavilohi, lämminsavulohi). Lisäksi salaattia. Joskus pääruokana on kaksoismarinoitua lihaa, joko possun- tai naudanfilettä, joka siis tarjotaan "kylmänä", mutta usein mennään pelkillä kaloilla. Jälkiruoaksi mansikoita ja vaniljakastiketta/jäätelöä tai mansikkakakku.
Juhannusrieska! Se, jossa on ohrasuurimoita ja piimää. En oo muuten nähnyt mainittavan kertaakaan tän palstan juhannusruokaketjuissa. Onko katoavaa kansanperinnettä? Tää on varmaan vaan alueellinen perinneruoka?
Mä oon meinannut täällä kysellä, että ollaankohan me ainoita jotka ei grillaa juhannuksena. Teen vaan seisovan pöydän enimmäkseen kylmillä herkuilla. Jotain tuoretta ja raikasta, paljon tuoreyrttejä. Tuo rieska ja munavoi ainoana pysyvänä perinneruokana,