Mitä kaikkea teette suppilovahveroista
niitä on niin älyttömästi tänä vuonna enkä osaa jättää poimimatta.
Kommentit (13)
Multa on mennyt jo tunkiolle ämpärillinen kun ei vaan ehdi käyttää, eikä älyttömästi viitsi pakastaakaan. Kukaan ei niitä edes ota ilmaiseksi, koska kaikkialla niitä on.
koiran kanssa ulkoillessa metsässä ei saisi yhtään katsoa maahan. Joka kerta tulee pussillinen kotio.
Multa on mennyt jo tunkiolle ämpärillinen kun ei vaan ehdi käyttää, eikä älyttömästi viitsi pakastaakaan. Kukaan ei niitä edes ota ilmaiseksi, koska kaikkialla niitä on.
t:ap joka myös Varsinais-Suomesta
Multa on mennyt jo tunkiolle ämpärillinen kun ei vaan ehdi käyttää, eikä älyttömästi viitsi pakastaakaan. Kukaan ei niitä edes ota ilmaiseksi, koska kaikkialla niitä on.
en usko! Täällä hesassa maksaa torilla monta kymppiä kilogramma...
Multa on mennyt jo tunkiolle ämpärillinen kun ei vaan ehdi käyttää, eikä älyttömästi viitsi pakastaakaan. Kukaan ei niitä edes ota ilmaiseksi, koska kaikkialla niitä on.
en usko! Täällä hesassa maksaa torilla monta kymppiä kilogramma...
Kyllä niitä täällä Varsinais-Suomessa tuntuu olevan yli tarpeen. Tietääks joku mikä tukku siellä pk-seudulla niitä ostaa.
Mutta meepä vaan vähän metsäisempään asuinympäristöön niin et saa kyllä kellekään tyrkytettyä.
Meillä on nytkin kuistilla yksi ämpäri ollut jo viikon ja tuskin saan niistäkään edes puolta käytettyä. Metsässä kävellessä en todellakaan vaivaudu enää poimimaan.
Multa on mennyt jo tunkiolle ämpärillinen kun ei vaan ehdi käyttää, eikä älyttömästi viitsi pakastaakaan. Kukaan ei niitä edes ota ilmaiseksi, koska kaikkialla niitä on.
en usko! Täällä hesassa maksaa torilla monta kymppiä kilogramma...
Mäntymetssä, kuusimetsä, synkkä korpi, suon reuna vai ryteinen taimikko? Mistä löydätte suppilovahveroita? Keräisin jos löytäisin, ovat paistetuna voileivän päällä aivan ykkösherkkua.
esim. noudattaa ohessa laittamani linkin neuvoja, jos sienet kerätty sieltä missä runsaasti laskeumaa Tsernobyllistä.
Joskus aieminkin luin että vosi kaataa pannulta suppilovahveroista tulleen nesteen pois, koska nesteessä voi olla liiallinen määrä kertyneenä, mutta lukekaa niin tietää...
http://takku.net/article.php/200709241352092
ihmeessä niitä! Jos ei ole kuivuria, niin uunissa, saunan lauteilla tai jos on ns. kaapistoon upotettu jääkaappi/pakastin, niin sen päällä.
Suppikset kuivuvat helposti ja sitten ne säilyvät vaikka vuosia. Kuivattuina laitan niitä lihapatoihin, laatikkoruokiin, kastikkeisiin, pitsaan,piirakoihin,sämpylöihin; vaikka mihin ruokaan.
esim. noudattaa ohessa laittamani linkin neuvoja, jos sienet kerätty sieltä missä runsaasti laskeumaa Tsernobyllistä.
Joskus aieminkin luin että vosi kaataa pannulta suppilovahveroista tulleen nesteen pois, koska nesteessä voi olla liiallinen määrä kertyneenä, mutta lukekaa niin tietää...
<a href="http://takku.net/article.php/200709241352092" alt="http://takku.net/article.php/200709241352092">http://takku.net/article.php/200709241352092</a>
Entä marjat? Kalastus? Karjan kasvatus ja rehut? Onko ko. alueilla enemmän syöpää kuin muualla?
sitten tietty munakkaan, jauhelihan joukkoon tulee laitettua,
Tänään syödään suppilovahverokeittoa.