Lue keskustelun säännöt.
Kinkun suolaus?
17.11.2012 |
Miten onnistuu 10 kiloisen jäässä olevan kinkun suolaus?
Kommentit (3)
kinkku suolaveteen viikoksi, nykyään ne poikkeuksetta on valmiiksi suolattu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muuten ole poikkeuksetta suolattuja, tuoreita, sekä pakastettuja kinkkuja saa suolaamatomana.
Kinkku suolataan 10% suolaliuoksessa, eli esim 10litraa vettä ja 1 kg karkeaa merisuolaa
Ruiskulla, tai noin 6 päivää suolavedessä viileässä
Varmaan jostain marttojen sivuilta löydät parempia neuvoja. Minä sulattaisin sen ensin kunnolla muutama päivä ennen paistamista, ja suolaisin ruiskulla. Niitä saa apteekista.
Ainakin pari päivää on hyvä pitää vielä sulana suolattuna.