Millä voi korvata valkoviinin risotossa??
Kommentit (20)
ylipäätään etikkaa. Tyyliin kokonaiseen ruokaan 1-2 rkl. Palsta-kokki TERO voi kertoa, jos kotiäipän ajatus on pielessä.
Ilman tulee eri makuista, valkoviini tai vermutti tuo kyllä syvyyttä makuun.
Mä teen monesti pelkkään kanaliemeen.
halvinta mahdollista valkkaria?
Alkoholihan haihtuu keittäessä, joten sitä ei enää valmiissa ruoassa ole enää jäljellä.
tai vermuttia. JOtain happoa joka tapauksessa
ylipäätään etikkaa. Tyyliin kokonaiseen ruokaan 1-2 rkl. Palsta-kokki TERO voi kertoa, jos kotiäipän ajatus on pielessä.
Teron vaimo
Sitä ei toki kannata desitolkulla holvata, mutta tuo risottoon hapokkuutta.
Siksi pitää saada korvattua ettei viitsi ostaa yli 6e pulloa viiniä josta laittaa desin ruokaan ja loput kaataa viemäriin.. :/ Kun sitä ei kukaan meillä juo.. näin kävi siis viimeksi..
Ei se enää mitään risottoa ole jos siinä ei ole valkoviiniä! Eli ei pidä korvata millään!
Ei se enää mitään risottoa ole jos siinä ei ole valkoviiniä! Eli ei pidä korvata millään!
Risotto on risottoa ilman valkoviiniäkin.
Itse olen joskus viinin puuttuessa laittanut omenamehuakin ja silti se on risottoa.
t kokki
Millä voi korvata valkoviinin risotossa??
hapokkuutta, niin omenamehu on ihan hyvä, hieman sitruunamehuakin käy ja perussiiderikin menee.
Mutta ei se pakollista ole, jos risottoa tekee mieli ;)
Tero
jos valkkari puuttuu. Ja ei missään nimessä etikkaa, sitten se on aivan eri ruoka!
Te mammat pelkäätte turhaan sitä etikkaa. Ei se myrkkyä ole, vaan oiva mauste moneen ruokaan. Kannattaa laittaa sokeria, hunajaa tms. kanssa!
Oleellista on ehkä nyt se, miksi valkkari pitää korvata jollain? Eikö sitä ole vai onko kyseessä joku vakaumus? Luuleeko joku että seuraa alkoholismi jos laittaa ruokaan alkoholia? Lapsiaterioijille myrkkyvä?
En siis aloittajasta tiedä mutta itse aloin googlaaman aihetta kun olen aikeissa tehdä tänään (sunnuntaina) risottoa ja unohdin ostaa valkoviinin (normaalisti mulla on pikkupulloja varastossa ruuanlaittoa varten). Kiitos neuvoista! :)
nyt jumalauta ihmiset.
valkkari korvataan siksi kun valkkari korvataan!
mikä teitä vaivaa?
ajatelkaa vaikka niitä lapsia
Vierailija kirjoitti:
Siksi pitää saada korvattua ettei viitsi ostaa yli 6e pulloa viiniä josta laittaa desin ruokaan ja loput kaataa viemäriin.. :/ Kun sitä ei kukaan meillä juo.. näin kävi siis viimeksi..
Pakasta desin annoksiin. Saat seitsemään risottoon viinin. Ja puoli desiä kokille
Vierailija kirjoitti:
Siksi pitää saada korvattua ettei viitsi ostaa yli 6e pulloa viiniä josta laittaa desin ruokaan ja loput kaataa viemäriin.. :/ Kun sitä ei kukaan meillä juo.. näin kävi siis viimeksi..
Voithan ostaa pikkupullon ja/tai miettiä seuraavalle parille viikolle muitakin ruokia, joihin viiniä voi käyttää. Myös tuo jonkun ehdottama pakastamisvinkki oli hyvä.
Tuossa joku kirjoitti,että risotto ei ole risottoa jos ei ole valkoviiniä. Miksi johonkin ruokaa saa korvata jonkun puuttuvan aineen jollakin toisella aineella ja ruoka pysyy silti samana ruokana, mutta risotto on niin pyhää,ettei siinä voi nestettä vaihtaa mihinkään muuhun? Lihakeitto pysyy lihakeittona laitoitpa siihen liemeksi vettä tai lihalientä. Pulla on pullaa, teitpä sen sitten maitoon tai veteen. Kuka määrää,että ainoa oikea risotto on viiniin tehty?
Jätä pois, tulee hyvää ilmankin.