Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten käytätte kasviksia ruuassa

Vierailija
25.08.2010 |

meillä on kasvikset usein erikseen, en tunge niitä ruuan sekaan. Tomaatit, kurkut, kesäkurpitsat, porkkanat, kukkakaali, ym ym on parhaita ihan sellaisenaan raakana, ei tulis mieleen keitellä niitä mitenkään, menevät mauttomaksi mössöksi. Keittoihin laitan toki juureksia.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyryttämällä ei katoa ravintoaineet


ap

Vierailija
2/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en todellakaan syö pelkästään raakana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

teemme aika usein wokkiruokaa esim. kanaa ja vihanneksia. Spaghettikastiketta en melkein koskaan tee ilman reilua määrää porkkanaraastetta.



Salaatti meillä on erikseen. Lapset eivät tykkää meillä raaoista(kaan) kasviksista, joten piilottelen sitten sitä sinne tänne, usein jopa lihapullien sekaan. Ja makaronilaatikkoa meillä ei koskaan laiteta ilman kasviksia, aina siellä on satunnaisia vihanneksia kavereina.

Vierailija
4/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

syön pääasiassa kasvisruokaa. Useimmin kuullotan/wokkaan kasviksia (kaikkea mahdollista paitsi harvemmin juureksia) ja heitän mukaan kookosmaitoa/ruokakermaa/tomaattimurskaa/voita/öljyä. Keitoissa keitettyinä (pääasiassa juurekset) ja uunissa haudutettuina. Salaatissa ja lisukkeena raakana. Mutta esim. kaikki pastat, riisi- ja nuudeliruuat, tortillat yms. kuullottamalla. Juurekset tulee syötyä kyllä lähinnä keitoissa ja soseina.

Vierailija
5/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun tomaatteja on kypsennetty. Monia muitakin kasviksia kannattaa syödä sekä raakoina että kypsennettyinä, vaihtelevasti.



Siemenet ja pähkinät ovat erinomaista ravintoa, joten meillä niitä syödään itsetekoisissa mysleissä, sellaisenaan sekä salaateissa.



Idut ovat halpaa ja terveellistä syötävää - jos niitä jaksaa laitella, samoin yrtit, herneenversot yms.



Smoothiet ovat mainioita, niihin voi sekoittaa jos jonkinlaisia marjoja ja hedelmiä. Kasviksiakin voisi käyttää - pitäisikin kokeilla.



Vierailija
6/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim paprikaa makaronivuokaan, raastan porkkanaa lihapulliin tai kastikkeisiin ihan hienoksi, sipulia käytetään paljon, syödään paljon tomaattipohjaisia kastikkeita, pakastemaissia laitan keittoihin juuresten lisäksi yms.. :)



Ja sit tietenkin tomaattia ja kurkkua menee päivittäin leivän päällä ja ruoan lisukkeena. Salaattiakin tehdään usein ainakin kesällä :)







Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun sanoo, ettei tunge kasviksia ruuan joukkoon. Mulle ne on just sitä ruokaa. Mutta aiheeseen: tää on liian laaja kysymys näin vastattavaksi. Mä valmistan kasviksia niin monella eri tavalla, että menis ikä ja terveys jos niitä luettelis. Esim. juureksia en voi syödä kovin isoa määrää raakana, tulee maha kipeeks.

Vierailija
8/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvikset ovat ruokaa eivätkä mitään täyteainetta, jota tungetaan ruokaan tai syödään ruoan lisukkeeksi.



Miskähän se ruoka mahtaa ap:n mielstä olla. Nakkeja ja ranskalaisia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kasarissa pienessä tilkassa öljyä pussillisen pakastevihanneksia, niitä on nykyään vaikka mimmosia sekotuksia, joten vaihtelua on. Maustan milloin mitenkin.



Joskus käytän tuoreita vihanneksia, ihan samaan tapaan. Pakastevihanneksia lähinnä arkisin kun pitää saada nopeasti ruoka pöytään.

Vierailija
10/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

esimerkeillään että ne kasvikset juurikin ovat osa sitä ruokaa :D Mutta halusiko ap tässä kysellä että miten ne kasvikset saadaan maistumaan hyvältä kypsennettynäkin ja ruoan seassa ettei tosiaan mene mössöksi ja mauttomaksi ja vaikka mitä..? :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

- raakana dipin kanssa tai ilman

- ruuan sekaan piilotettuna (hyvin pienenä, etteivät lapset huomaa)

- ruuan seassa isompana

- pelkkänä kasvisruokana

- uunissa kypsennettyinä

- pannulla kypsennettyinä

- hyörytettyinä

- keitettynä



Keittoissa, kiusauksissa, laatikoissa, kastikkeissa jne. Joka aterialla on kasvista jossain muodossa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi yksi