Miten käytätte kasviksia ruuassa
meillä on kasvikset usein erikseen, en tunge niitä ruuan sekaan. Tomaatit, kurkut, kesäkurpitsat, porkkanat, kukkakaali, ym ym on parhaita ihan sellaisenaan raakana, ei tulis mieleen keitellä niitä mitenkään, menevät mauttomaksi mössöksi. Keittoihin laitan toki juureksia.
Kommentit (11)
en todellakaan syö pelkästään raakana.
teemme aika usein wokkiruokaa esim. kanaa ja vihanneksia. Spaghettikastiketta en melkein koskaan tee ilman reilua määrää porkkanaraastetta.
Salaatti meillä on erikseen. Lapset eivät tykkää meillä raaoista(kaan) kasviksista, joten piilottelen sitten sitä sinne tänne, usein jopa lihapullien sekaan. Ja makaronilaatikkoa meillä ei koskaan laiteta ilman kasviksia, aina siellä on satunnaisia vihanneksia kavereina.
syön pääasiassa kasvisruokaa. Useimmin kuullotan/wokkaan kasviksia (kaikkea mahdollista paitsi harvemmin juureksia) ja heitän mukaan kookosmaitoa/ruokakermaa/tomaattimurskaa/voita/öljyä. Keitoissa keitettyinä (pääasiassa juurekset) ja uunissa haudutettuina. Salaatissa ja lisukkeena raakana. Mutta esim. kaikki pastat, riisi- ja nuudeliruuat, tortillat yms. kuullottamalla. Juurekset tulee syötyä kyllä lähinnä keitoissa ja soseina.
kun tomaatteja on kypsennetty. Monia muitakin kasviksia kannattaa syödä sekä raakoina että kypsennettyinä, vaihtelevasti.
Siemenet ja pähkinät ovat erinomaista ravintoa, joten meillä niitä syödään itsetekoisissa mysleissä, sellaisenaan sekä salaateissa.
Idut ovat halpaa ja terveellistä syötävää - jos niitä jaksaa laitella, samoin yrtit, herneenversot yms.
Smoothiet ovat mainioita, niihin voi sekoittaa jos jonkinlaisia marjoja ja hedelmiä. Kasviksiakin voisi käyttää - pitäisikin kokeilla.
Esim paprikaa makaronivuokaan, raastan porkkanaa lihapulliin tai kastikkeisiin ihan hienoksi, sipulia käytetään paljon, syödään paljon tomaattipohjaisia kastikkeita, pakastemaissia laitan keittoihin juuresten lisäksi yms.. :)
Ja sit tietenkin tomaattia ja kurkkua menee päivittäin leivän päällä ja ruoan lisukkeena. Salaattiakin tehdään usein ainakin kesällä :)
kun sanoo, ettei tunge kasviksia ruuan joukkoon. Mulle ne on just sitä ruokaa. Mutta aiheeseen: tää on liian laaja kysymys näin vastattavaksi. Mä valmistan kasviksia niin monella eri tavalla, että menis ikä ja terveys jos niitä luettelis. Esim. juureksia en voi syödä kovin isoa määrää raakana, tulee maha kipeeks.
Kasvikset ovat ruokaa eivätkä mitään täyteainetta, jota tungetaan ruokaan tai syödään ruoan lisukkeeksi.
Miskähän se ruoka mahtaa ap:n mielstä olla. Nakkeja ja ranskalaisia?
kasarissa pienessä tilkassa öljyä pussillisen pakastevihanneksia, niitä on nykyään vaikka mimmosia sekotuksia, joten vaihtelua on. Maustan milloin mitenkin.
Joskus käytän tuoreita vihanneksia, ihan samaan tapaan. Pakastevihanneksia lähinnä arkisin kun pitää saada nopeasti ruoka pöytään.
esimerkeillään että ne kasvikset juurikin ovat osa sitä ruokaa :D Mutta halusiko ap tässä kysellä että miten ne kasvikset saadaan maistumaan hyvältä kypsennettynäkin ja ruoan seassa ettei tosiaan mene mössöksi ja mauttomaksi ja vaikka mitä..? :)
- raakana dipin kanssa tai ilman
- ruuan sekaan piilotettuna (hyvin pienenä, etteivät lapset huomaa)
- ruuan seassa isompana
- pelkkänä kasvisruokana
- uunissa kypsennettyinä
- pannulla kypsennettyinä
- hyörytettyinä
- keitettynä
Keittoissa, kiusauksissa, laatikoissa, kastikkeissa jne. Joka aterialla on kasvista jossain muodossa.
ap