Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi nykyään vaahdotaan niin light-tuotteista ja margariinista?

Vierailija
25.08.2010 |

Pitäisikö kaikkien taas alkaa käyttämään järjettömästi eläinrasvoja kuten edellinen, kolestroli-sukupolvi?



Tuskin lightien ja margariinin kohtuukäyttö on pahasta sen enempää kuin eläinrasvankaan.

Kommentit (63)

Vierailija
1/63 |
16.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vhh-ruokavaliolla kesäkuusta alkaen. Paino pudonnut n. 5 kiloa. Aiemmin huolestuttavan korkea verenpaine nyt enää lievästi koholla - siis melko normaali. Ruokavalio ei ole yksipuolinen. Pasta, perunat, riisi ja leipä korvattu kaaleilla, kesäkurpitsalla ym. kasviksilla. Leipää tehty mantelijauhoista, jotka varmasti terveellisempiä kuin valkoiset vehnäjauhot. Kalaa ja lihaa syön kuten ennen. Salaatteja + kasviksia runsaammin. Joskus harvoin viipaleen ruisleipää. Ei raffinoituja eineksiä ja E-myrkyillä kyllästettyä roskaa. Syömisen jälkeen olo on virkeä ja energinen: aiemmin hiilari-ruoka-valiolla oli syömisen jälkeen ähky ja hillitön väsymys. + Voita, kermaa ja oikeita juustoja. Suosittelen.

Vierailija
2/63 |
16.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

että margariini joka laskee kolesterolia NOSTAA sitä. Alkuun arvot laskevat, ja sitten pitkässä käytössä ne ne nousevat, koska kroppa alkaa ottamaan kolesterolia "paremmin talteen".



Ja toinen asia mikä MINULLE on tärkeää, on se että osaan itse valmistaa ruokani/juomani. Jos ajatellaan että minun nyt pitäisi tehdä vaikka light-limua, niin en tietäisi miten saisin esim. aspartaamia/väriainetta ym. "ei luonnolista" juomaani vert. teen itse marjamehua (tai vaikka appelsiinimehua) eli menen ja poimin marjat ja keitän mehuksi (ostan appelsiineja ja puristan niistä mehun).



En myöskään osaisi valmistaa margariinia, mutta voita varmaan osaisin tehdä pienin ohjein. En käsitä miksi joku laittaa suuhunsa jotain sellaista mitä ei tietä MITÄ se on ja MISTÄ ja MITEN se on valmitettu. Ja jos välttelee eläinrasvoja, niin miksei käytä leivän päällä suoraan esim. oliivi- tmv. öljyä? Miksi ostaa sitä teollista moskaa (jossa iso osa vettä) joka kaukana luonnollisesta? Ihan oi kotona pieneen lasiin laittaa ruokaöljyä ja siihen mausteita (suolaa tai esim. valkosipulia/yrttejä) ja on HYVÄÄ esim. itse leivotun sämpylän päällä.



Mitä enemmän luopuu ns. teollisesta moskasta, sitä vähemmän sitä enää pystyy syömään. Opiskelijana esim. söin valmislihapullia, nykyään ne kirjaimellisesti oksettavat jos esim. jossakin tarjolla niitä näkee. Sama juttu monilla muillakin tuotteilla, kun itse tekee hyvää ruokaa, ei joku mikroateria enää maistu millekään kun on syönyt ns. oikeaa ruokaa ja siihen makunystränsä totuttanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/63 |
16.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmeparantumiset selittyy sillä, että paitsi rasvojen syönnissä ihminen petraa muutenkin elintapojaan. Karkit pullat ylisuolaiset ruoat, siinä todelliset syylliset. Kun ne jätetään pois ja ruvetaan syömään edes JOTAIN kasviksia, kas kummaa, ihminen laihtuu ja terveys paranee (kukapa olisi uskonut :DD) ja se lasketaan ihan turhaan pelkästään eläinrasvojen ansioksi.

Vierailija
4/63 |
16.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa muka syödään terveellisemmin kuin koskaan? Miksihän terveysviranomaiset ovat huolissaan suomalaisten ruokavalion epäterveellisyydestä eli eläinrasvojen runsaasta käytöstä, kasvisten vähäisestä osuudesta, alkoholista ja muusta sellaisesta?

"terveellisemmin kuin koskaan" ja ollaan samalla lihavampia kuin koskaan


Entiseen aikaan syötiin todellakin eläinrasvaa, käsittelemätöntä ruokaa ja luonnontuotteita.

Pottua ja leipää, vähän voita (! kun se oli kallista), lihaa ja kalaa.

Kananmunien sijasta munitettiin sotkia.

Vihanneksia ja hedelmiä ei todellakaan syöty kovin paljon. Niiden sijasta oli kyllä juureksia ja marjoja.

Todellisuudessa esimerkiksi 1960-luvulla, kun suomalaisten sydänkuolleisuus oli kai hyvin korkea, ei ollut tällaisia makeispusseja, ei sipsejä, ei limsaa, ei jäätelöä lähes päivittäin. Ne olivat harvinaisia herkkuja, joita saatiin muutaman kerran vuodessa jos silloinkaan.

Makeispussit ja limsapullot ovat muistaakseni lihoneet nykyisiin mittoihin vasta joskus 1990-luvulla. Samalla lihovat niiden käyttäjätkin.

Vierailija
5/63 |
16.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

WHO:n MONICA –tutkimus on selvästi osoittanut, että mitä korkeampi kansakunnan kolesterolitaso on, sitä vähemmän sydänkuolemia siinä esiintyy.

kolesterolitasot ja maailmanennätysluokan kuolleisuuden sydäntauteihin? Ihan vihjeeksi: siellä syötiin noiden ilmiöiden aikoihin erittäin runsaasti eläinrasvaa.


Mikä olikaan ratkaiseva ero niiden vuosikymmenien ja nykyisen elämäntavan välillä?

Pohjois-Karjalassa tehtiin raskasta ruumiillista työtä eikä iltoja vietetty tv:n ääressä. Rasvainen ja energiapitoinen ruoka tuli tarpeeseen.

Mutta silloin ei syöty kaikkia nykyherkkuja. Tuloksen voisi tulkita niinkin, että makeiset, perunalastut, kokis, pikaruoka ym. nykyiset herkut vähentävät kolesterolin aiheuttamia haittoja.

Vierailija
6/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja korostaa omaa erinomaisuuttaan. Ehkä nämä keuhkoajat eivät ole saavuttaneet elämässään mitään merkittävämpää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun light-tuotteet määriteltiin virallisesti terveellisemmiksi muut ja margariinit tuli käyttöön. En mä tarkoita, että ne mitään aiheuttaisi, mutta ei ne ainakaan selkeästi estäkään mitään. Joten, miksi syödä käsiteltyä ruokaa, kun se ei tee susta sen terveempää tai pidä hoikempana.

Vierailija
8/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja jos elämä tuntuu kaoottiselta, on mukavaa hallita siitä edes pientä osaa eli syömistä.



Sille neuroosille on muuten nimikin: ortoreksia.



http://yle.fi/akuutti/arkisto2002/261102_e.htm



Ja tuo karppaus vaikuttaa monen mielipiteisiin. On muodikasta karpata ja väittää, että vuosikymmenien mittaan kertynyt tieto vähäkalorisesta ja vähäkolesterolisesta ruuasta on puppua! Usein tuo kehittyy uskonnonomaiseksi asenteeksi, jossa mikään evidenssi ei pure ja jossa luullaan, että koska (yksipuolisen ravinnon vuoksi) paino putoaa, ravinto ilman muuta on myös terveellistä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"terveellisemmin kuin koskaan" ja ollaan samalla lihavampia kuin koskaan.



Ite syön margariinia ja kevyttuotteitakin, ainakin vielä, mutta en ymmärrä, että miks jotku näkee punasta kun joku kyseenalaistaa virallisia suosituksia.



Otetaan nyt esimerkiksi toi sikalentsu ja sen rokote.

Vierailija
10/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisikö kaikkien taas alkaa käyttämään järjettömästi eläinrasvoja kuten edellinen, kolestroli-sukupolvi?


Nykyään, 40 vuotta kestäneen eläinrasva pannan jälkeen,suomalaiset syövät enemmän kolesterolilääkkeitä kuin koskaan ennen. Ja lääkärit ovat sitä mieltä että yhä useampien pitäisi niitä syödä. Eikös ne margariinit auttaneetkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

siinä tunnetussa logiikka-esimerkissä: koska hukkumiskuolemia on enemmän kesällä ja koska kesäisin syödään enemmän jäätelöä, jäätelönsyönti aiheuttaa hukkumiskuolemia!



Ylipainon ja elintasosairauksien lisääntymiseen on varmasti paljon syitä, mutta suurimpina yleisesti pidetään kylläkin liikunnan vähenemistä, ruumiillisen työn katoamista, elintason ja herkuttelun lisääntymistä ja - ylläri ylläri - keski-iän nousua. Mitä vanhemmiksi ihmiset elävät, sitä todennäköisemmin he ehtivät ikänsä aikana sairastua johonkin...



Sinänsä tietysti on totta, että kevyt -tuotteita ei pidä kuluttaa ylenmäärin ja luulla, että niitä ei voi syödä lihottavia määriä. Tuo kuitenkin on ihmisten psykologinen virhe, ei tuotteiden puute sinänsä.

Vierailija
12/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vuosikymmenien mittaan kertynyt tieto vähäkalorisesta ja vähäkolesterolisesta ruuasta on puppua! Usein tuo kehittyy uskonnonomaiseksi asenteeksi, jossa mikään evidenssi ei pure ja jossa luullaan, että koska (yksipuolisen ravinnon vuoksi) paino putoaa, ravinto ilman muuta on myös terveellistä...

Kolesterolin osalta tuo äitteesi on puppua, syöty kolesteroli ei ole sitä mitä elimistöstä löytyy, ihminen valmistaa kaiken kolesterolinsa itse.

Et näytä tietävän mitään myöskään ravitsemuksesta, vhh ruokavaliosta etkä ruoka-aineiden kivennäis- ja vitamiinipitoisuuksista. Karppaajat vaihtavat tyhjät kalorit ravinteikkaisiin ja käsittelemättömiin elintarvikkeisiin. Mikä siinä on niin vaikeaa hyväksyä? Syö toki niinkuin haluat, mutta anna muiden syödä kuten he parhaaksi katsovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. dieetti ja light tuotteiden on havaittu lisäävän ihmisten lihavuutta Yhdysvalloissa. Aspartaami esimerkiksi ei pysty metabolisoitumaan

Vierailija
14/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisikö kaikkien taas alkaa käyttämään järjettömästi eläinrasvoja kuten edellinen, kolestroli-sukupolvi?

Nykyään, 40 vuotta kestäneen eläinrasva pannan jälkeen,suomalaiset syövät enemmän kolesterolilääkkeitä kuin koskaan ennen. Ja lääkärit ovat sitä mieltä että yhä useampien pitäisi niitä syödä. Eikös ne margariinit auttaneetkaan.


Kolesterolilääkkeitä syödään, koska tiedetään korkean kolesterolin haitat. Tietoisuus ja taito lääkitä ovat siis nousseet. Samoin ylipaino sinänsä, mutta en ainakaan minä ole kuullut mistään, että kolesteroliarvoissa keskimäärin olisi tapahtunut nousua. Jos sinulla on lähde, pane se näkyviin - karppi-mutua en usko.

Ennen ei kolesterolitasoja tutkittu tai lääkitty. Mieheni suvussa esimerkiksi on kaikki miehet (paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta siis kyse on nyt yli kymmenestä miehestä) kuolleet viisikymppisenä sydäriin. Suvussa on perintönä korkea kolesteroli ja verenpaine. Koska ko. miehet olivat syntyneet 20-30-luvuilla, ei heillä oltu aikoinaan tutkittu lainkaan noita kolesteroliarvoja tai verenpainetta. Miehen isäkin sai lääkkeet korkeisiin arvoihinsa vasta ekan sydärin jälkeen, liian myöhään.

NYT mies on ollut arvojensa vuoksi lääkityksellä kymmenisen vuotta. Ikää on nyt 47 vuotta ja elämme toivossa, että koska sekä kolesteroli ja verenpaine on ruokavaliolla, lääkkeillä ja liikunnalla saatu hyviin lukemiin, HÄN ei seuraa isiensä ketjua, vaan saa elää rinnallani ja lasteni isänä vielä pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolesterolifobialla rahoiksi



Eläinrasvat meiltä on ehdottomasti kielletty, koska ne, paitsi lihottavat, myös nostavat veren kolesterolia. Kananmunakin oli pitkään pannassa samasta syystä. Tutkimusten mukaan kuitenkaan a) eläinrasvojen ei ole voitu osoittaa nostavan kolesteroliarvoja ja b) korkea kolesteroli ei ole sydän- ja verisuonitautien syy ,vaan pelkästään yksi mahdollinen riskitekijä. Kokonaiskolesterolissa silti triglyseridit, joihin eivät kalliit statiinivalmisteet mitenkään vaikuta, ovat se mahdollinen riskitekijä.



Oman osansa kolesterolifobiarahoista saa myös elintarviketeollisuus, joka valmistaa kasvistanoleja, esim. Benecol ja Becel. Nyt kasvistanoleja suositellaan käytettäväksi myös vanhainkodeissa. Kuitenkin tiedetään, että aivot tarvitsevat oikeaa rasvaa pysyäkseen kunnossa ja kolesterolilääkkeiden on myös osoitettu aiheuttavan dementiaa monen muun haittavaikutuksen lisäksi. Silti niitä määrätään jatkuvasti. Tiedetään myös että ikääntyneellä väestöllä terveys ja korkeat kolesteroloarvot kulkevat käsi kädessä.



WHO:n MONICA –tutkimus on selvästi osoittanut, että mitä korkeampi kansakunnan kolesterolitaso on, sitä vähemmän sydänkuolemia siinä esiintyy. Sveitsiläisillä on maailman korkein kolesterolitaso, mutta kaikkein vähiten sydänkohtauksia. Päinvastaisena esimerkkinä ovat Australian aboriginaalit, joilla on maailman matalin kolesterolitaso, mutta sydänkuolleisuus maailmanennätysluokkaa.



Light-tuotteet terveyden surma



Elintarviketeollisuus markkinoi meille tehokkaasti ns. kevyttuotteita, joista on poistettu rasva ja tilalle lisätty tärkkelystä. Kuitenkin nimenomaan tärkkelys ja sokeri ihmistä lihottavat. Tärkkelys muuttuu kehossa sokeriksi ja sokeri muuttuu kehon rasvaksi.



Tiedetään, että rasva polttaa rasvaa. Sitä voi vaikka itse kokeilla, jos ei muuten usko. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan maitorasvat ovat laihduttajalle eduksi. Sitä paitsi D-vitaamiinin imeytyminen vaatii rasvaa. Kuitenkin meille voin asemesta tarjotaan kevytlevitteitä ja transrasvaa sisältäviä margariineja. Kunnon täyskerman sijaan meille tyrkytetään kaikenlaisia tärkkelyksillä höystettyjä, lihottavia ruokakermoja. Moni laihduttaja juo rasvatonta maitoa hullun lailla, koska häntä on neuvottu sitä juomaan, eikä ymmärrä, että niin tehdessään saa valtavat määrät lihottavia hiilihydraatteja ilman minkäänlaista kylläisyyden tunnetta eikä rasvattomaan maitoon lisätty D-vitamiinikaan imeydy. Suomalaiset kärsivätkin jatkuvasta D- vitamiinin puutteesta, ei pelkästään auringonvalon vähäisyyden, vaan myös rasvan puutteen vuoksi, koska D-vitamiinilisätkään eivät auta asiaa, jos niiden ohella ei saa rasvaa.



Apteekkien hittituote laihduttajille on rasvanpolttaja nimeltä Alli. Kuitenkin rasvan voisi polttaa käyttämällä hyvää rasvaa esim. ruoanlaiton yhteydessä. Hyviä rasvaa polttavia rasvoja ovat esim. kookosöljy, voi ja täysrasvaiset kypsät juustot, joissa on 0 % hiilihydraatteja.



Viranomaiset suosittelevat meille viljojen syöntiä, mutta kuitenkin tiedetään, että yli 150 sairaudella on yhteys viljojen proteiineihin. Esimerkkejä ovat diabetes, kilpirauhassairaudet, liikalihavuus, närästys, osteoporoosi, suolistosairaudet, atooppiset allergiat, astma, nivelreuma, syöpä, MS-tauti, epilepsia ja autismi. Vilja on uusi tulokas ihmiskunnan historiassa eivätkä kaikki siedä sitä. Suurelle osalle suomalaisista viljat aiheuttavat terveydellisiä ongelmia, eikä siis pelkästään liikapainoa. Monelle myös viljojen tärkkelykset aiheuttavat ongelmia.



Keinotekoiset makeutusaineet sokeria haitallisempia



Sokeri ei ole terveystuote, mutta sen haittavaikutukset tiedetään melko tarkkaan. Sokerin lihottavan ominaisuuden vuoksi light-tuotteisiin käytetään keinotekoisia makeutusaineita kuten aspartaamia. Aspartaamista on todettu 92 erilaista haitta- ja sivuvaikutusta. Näihin kuuluvat mm. diabetes, matala verensokeri, liikapaino, näön ja kuulon menetys, tinnitus, epilepsia, migreeni, paresthesia (raajojen pistely, kirvely, ym.), puhevaikeudet, muistinmenetys, krampit, rytmihäiriöt, vaikea masennus, ahdistustilat, persoonallisuuden muutokset, unettomuus, pelkotilat, sydämen tiheälyöntisyys, korkea verenpaine, allergiat, astma, kaljuuntuminen, jatkuva nälän ja janon tunne, makeanhimo, infektioalttius, hyperaktiivisuus lapsissa, aggresiivisuus, itsemurhataipumukset, aivovauriot. Moniin näihin oireisiin on olemassa lääkkeet ja toisiin niitä kehitellään ja patentoidaan. Niin lääketeollisuus pääsee vuorostaan tienaamaan.



Meidän Terveyden ja hyvinvointilaitoksemme pääjohtaja Pekka Puska otti kevättalvella riemulla vastaan tiedon Pepsin ja Coca-colan aikeista korvata koulujen limuautomaattien sokerilimsat keinotekoisesti, käytännössä juuri aspartaamilla, makeutetuilla.



Anekdoottina kerrottakoon, että aspartaamia on myös menestyksekkäästi käytetty sikojen lihottamiseen.

Vierailija
16/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletteko ikinä ajatelleet, että joku ei pidä esimerkiksi sokerista ja käyttää sen vuoksi light-kamaa?



Tai pitää enemmän light-juustosta? Tai margariinista, ei voi sietää voita.



Tähän ei ole saatu yhtä ainoaa totuutta vielä selville.



Pitää muutenkin muistaa, että ihmisen ruokavalio on muuttunut hyvin paljon viimeisessä 30 vuodessa - aika kauas luonnollisesta ja luomusta.

Vierailija
17/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vuosikymmenien mittaan kertynyt tieto vähäkalorisesta ja vähäkolesterolisesta ruuasta on puppua! Usein tuo kehittyy uskonnonomaiseksi asenteeksi, jossa mikään evidenssi ei pure ja jossa luullaan, että koska (yksipuolisen ravinnon vuoksi) paino putoaa, ravinto ilman muuta on myös terveellistä...

Kolesterolin osalta tuo äitteesi on puppua, syöty kolesteroli ei ole sitä mitä elimistöstä löytyy, ihminen valmistaa kaiken kolesterolinsa itse. Et näytä tietävän mitään myöskään ravitsemuksesta, vhh ruokavaliosta etkä ruoka-aineiden kivennäis- ja vitamiinipitoisuuksista. Karppaajat vaihtavat tyhjät kalorit ravinteikkaisiin ja käsittelemättömiin elintarvikkeisiin. Mikä siinä on niin vaikeaa hyväksyä? Syö toki niinkuin haluat, mutta anna muiden syödä kuten he parhaaksi katsovat.


En toki väitä, että ruuan kolesteroli siirtyisi mihinkään. Vaan että tietty ruoka nostaa kolesteroleja. Yleisesti on tapana siinä käyttää termiä vähäkolesterolinen.

Ja hei: kaikki ei ole karppaamista, jonka karppaaja haluaa karppaamiseksi nimetä. Ilman muuta on hyväksi myös vakiintuneiden ravitsemussuositusten mukaan syödä esim. kokojyvää, jättää sokerit ja valkoinen vehnä pois, syödä runsaasti kasviksia jnejne.

Karppiuskovaisuutta sen sijaan on, että väitetään eläinrasvojen olevan terveellisiä. En toki laita pannaan sekaravintoa, mutta puppua on moinen voi-uskonto.

Vierailija
18/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa muka syödään terveellisemmin kuin koskaan? Miksihän terveysviranomaiset ovat huolissaan suomalaisten ruokavalion epäterveellisyydestä eli eläinrasvojen runsaasta käytöstä, kasvisten vähäisestä osuudesta, alkoholista ja muusta sellaisesta?

"terveellisemmin kuin koskaan" ja ollaan samalla lihavampia kuin koskaan

Vierailija
19/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

heille on aina sanottu lapsena että eläinrasva lihottaa !!!!!!!!!!!! Ja tottakai se on totta



Aina kannattaa uskoa mitä viranomaiset tms sanovat. Hyvänä esimenrkkinä sikapiikki

Vierailija
20/63 |
25.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et näytä tietävän mitään myöskään ravitsemuksesta, vhh ruokavaliosta etkä ruoka-aineiden kivennäis- ja vitamiinipitoisuuksista. Karppaajat vaihtavat tyhjät kalorit ravinteikkaisiin ja käsittelemättömiin elintarvikkeisiin. Mikä siinä on niin vaikeaa hyväksyä? Syö toki niinkuin haluat, mutta anna muiden syödä kuten he parhaaksi katsovat.

Meinaan kun tuon viimeisen virkkeen lukee...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kuusi